Mansory Carbonado GT: een Aventador met 1.600 pk

Auteur: , 22 Reacties

Deze extreem brute Lamborghini Aventador heeft van Mansory 900 pk extra gekregen, waardoor het totale vermogen nu uitkomt op 1.600 pk. Dat is onder andere bereikt door het monteren van twee turbo's.

Mansory had al eens een Carbonado gepresenteerd met 1.250 pk, maar blijkbaar was het mogelijk om nog meer vermogen uit de 6.5-liter V12 te peuteren. In Genève wordt daarom de Carbonado GT onthuld die een vermogen heeft van 1.600 pk en een koppel dat elektronisch gelimiteerd is op 1.200 Nm.

Naast het monteren van twee turbo’s zijn ook diverse delen van de motor vervangen door onderdelen die afkomstig zijn uit de racerij. Uiteraard is ook niet vergeten om het uitlaatsysteem grondig onder handen te nemen.

Qua prestaties moet je denken aan een sprintje van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden en een topsnelheid van 370+ km/u. Dankzij een heleboel carbonfiber is de Carbonado GT aan de voorkant 40 millimeter breder geworden en aan de achterkant zelfs 50 millimeter.

Hoeveel je moet betalen voor deze krankzinnige Aventador is nog niet bekend, maar de versie met ‘slechts’ 1.250 pk had een prijskaartje van minimaal 1,2 miljoen euro.22 reacties

Het verbreden en het motorvermogen kan ik wel waarderen, de rest heeft wel weer echt een hoog overdreven mansory gehalte
1600PK met max van 370+? Met alle respect, maar ze mogen best zelfverzekerder zijn. Hurricane en Brabus zetten ook neer dat ze 370+ halen met sedans die de helft minder PK hebben.
@duitseautos: ik heb meer een idee dat dat een verzekeringskwestie is. Ivm de banden ed…
@duitseautos: Ik gok dat hij is gelimiteerd op 370 of dat de gearing van de versnellingsbak er op is afgesteld om er voor te zorgen dat je niet binnen 5 min een klapband rijd.
Dat wil je namelijk niet met die snelheden.

Het is een brute bak, maar die naam staat me echt niet aan, carbonades doen we in een pan, niet op de weg.
Voetballerts opgelet! Hier staat uw nieuwe verlengstuk…
Oeii flink aangebrand..
Als je een echte autofan bent dan laat je je aventador niet door mansory verkrachten
@marussia: nee, je koopt er gewoon nog een andere Aventador bij
@scott5701: of je koopt gewoon 4 bugatti’s
een Lamborghini Carbonara?? Je zou je nog vergissen op restaurant! :p
900 pk extra op een Aventador. Zeg het is even hardop voor de grap..
Jaa goodbye hoor veyron
1600 keer lelijker… Orgineel is veel mooier.
Carbonado? Goed stukje vlees van een stier?
Nee dankjewel. Echt heel veel vermogen maar deze ziet er veel minder mooi uit en dat is jammer. En de naam is ook niet geweldig
Interieur is gewoon übercool! Lekker eigenzinnig qua materiaalgebruik en design. Een beetje theater past wel bij een merk als Lamborghini.
Wowwww, je moet het lef maar hebben….
Lekker hoor . wie van ons hier koopt’m ? ik zou de shoot wel voor hem willen doen . en regel ik nog wel er 2 chique dames bij ;-)
De Mansory Rapisto GT… Man man man, hoe krijgen ze het toch voor elkaar om het uiterlijk van elke auto te verkrachten. Motorisch hebben ze er (aan de cijfers te zien) wél wat moois van gemaakt.
Die uitlaten zitten niet hetzelfde?
haal voor mij die elektronische begrenzing er maar af, ik wil the real deal graag
Kan iemand mij de stand van de uitlaten verklaren?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).