Is dit logisch? Wel een Captur RS, maar geen Twingo RS?

Auteur: , 10 Reacties

Soms begrijp ik die Fransen niet helemaal. Renault wil de komende jaren RenaultSport beter op de kaart zetten en meer sportieve modellen modellen op de markt brengen. Maar waarom zou je dan wel een RS-uitvoering van de Captur maken, maar geen vervolg geven aan de Twingo RS? Juist op het moment dat die kleine stadskruimel achterwielaandrijving krijgt?

Renault Twingo RS

Gelukkig is het schrappen van de Twingo RS maar een ‘gerucht’ en zijn er ook bronnen die zeggen dat er wel degelijk een opvolger komt. Wij zien het wel zitten in ieder geval: een kleine Franse hatchback met achterwielaandrijving, motor achterin en ook nog eens flink wat vermogen.

Op termijn zou Renault zo’n 4 á 5 RS-modellen willen hebben. Naast de Twingo, Clio en Megane zal er waarschijnlijk ook nog een Captur RS komen. Ontwerper Laurens van den Acker droomt ook nog steeds van een 3-deurs Renault Captur. Wij niet echt, maar het zal in elk geval spannender zijn dan een Captur met vijf deuren.

Mensen die zich afvragen waarom de 3e generatie Twingo plotseling achterwielaandrijving krijgt moeten we wellicht even informeren. Dat komt namelijk omdat de nieuwe Twingo zijn platform zal delen met de nieuwe smart ForFour/ForTwo.10 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als de twingo rs niet komt dan is het gewoon even bij ford kijken naar de fiesta st (of rs)
@074yasin: de fiesta staat meer gelijk met de clio.
de twingo is meer te vergelijken met de ka.
Ik snap ook niet waarom Renault dat niet zou doen, Smart heeft immers sinds jaar en dag van elk model een Brabus uitvoering.
Het lijkt mij niet dat Renault dan achter wil blijven en dus gewoon weer met een Twingo RS komt.
Tuurlijk komt ie er wel. Ding nam toch aardig wat verkopen voor z’n rekening. Je ziet ze vrij veel rijden. Vind het ook wel een cool ding, vooral de pre facelift. De huidige vind ik wat druk van voren.
@E34M5Touring: dit is juist een typisch geval waar het aantal verkochte modellen zich niet uitdrukt in de omzet per uitvoering van een model maar in de omzet die verhoogt wordt door het imago van het model in z’n totaal. “Slaapkamer poster marketing”. (Helemaal niks mis mee overigens)
Ze komen vast wel met een Twingo RS. Helemaal als VW met de Up GTi komt.
Stop met dromen , een Twingo RS met RWD komt er nooit , Renault gaat nooit afstappen van FWD
En de samenwerking met Mercedes voor de Smart en nieuwe Twingo gaat ook niet meer doorgaan , heb dit van goede interne bronnen bij Renault
@gorre: LoL
@gorre: Dan moet je je bronnen niet meer zoveel wijn geven. Ze zijn al aan het testen met de Twingo III.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).