Is Max onterecht ‘Driver of the Day’ geworden?

Auteur: , 82 Reacties

En is die verkiezing wel zo representatief en vooral ook zo eerlijk?

Driver of the day

Laten we het meteen maar gezegd hebben; Max is een held, rijdt vreselijk goed en wordt absoluut snel wereldkampioen. Dan weet u als lezer dat we wel degelijk op de hand zijn van Max en hoeft u de scribent dezes niet naar de eeuwige jachtvelden te wensen als hij iets zegt over de Limburgse Godenzoon dat misschien niet helemaal in het plaatje van de Max-hooligan past. Fijn, dank u.

Want waar ik het met u over wil hebben, is het volgende; de verkiezing van de ‘Driver of the Day’. Dat is een prijs voor de coureur die volgens het televisiekijkende publiek de beste race heeft gereden. En de winnaar van gisteren was (tromgeroffel….) Max “33” Verstappen. Voor de zevende keer dit seizoen overigens al. De mensen van gpupdate.net hebben even voor ons onder elkaar gezet wie wanneer in afgelopen seizoen de beste rijder was volgens het publiek.

Australië: Romain Grosjean (zesde)
Bahrein: Romain Grosjean (vijfde)
China: Daniil Kvyat (derde)
Rusland: Kevin Magnussen (zevende)
Spanje: Max Verstappen (eerste)
Monaco: Sergio Perez (derde)
Canada: Max Verstappen (vierde)
Europa: Sergio Perez (derde)
Oostenrijk: Max Verstappen (tweede)
Engeland: Max Verstappen (tweede)
Hongarije: Kimi Raikkonen (zesde)
Duitsland: Daniel Ricciardo (tweede)
België: Lewis Hamilton (derde)
Italië: Nico Rosberg (eerste)
Singapore: Sebastian Vettel (vijfde)
Maleisië: Max Verstappen (tweede)
Japan: Max Verstappen (tweede)
VS: Max Verstappen (uitgevallen)

De meeste keren dat Max won was het wel terecht, (met Spanje als voorlopig hoogtepunt) maar bij de uitslag van gisteren wordt het een beetje vreemd… Niet eerder werd een coureur die uitviel de beste ‘driver’ van de dag. En we weten allemaal ook wel dat Max sowieso niet de beste race uit zijn carrière reed, want het pit-incidentje was ook niet van een enorm grote schoonheid. Tel daarbij op dat Fernando Alonso een veel grotere prestatie neerzette door in zijn koffiemolen McLaren keurig als vijfde te finishen, net als Carlos Sainz die zesde werd in de Toro Rosso en je kunt begrijpen dat er misschien een luchtje aan deze verkiezing zit.

Olav Mol zei het zelf ook al tijdens de race. Hij zei dat er zo vreselijk veel hardcore Verstappenfans zijn in ons land, allemaal met smartphone, dat het niet uitmaakt hoe hij heeft gereden, hij wint de publieksprijs toch wel.

Een echt probleem is dit natuurlijk niet, er zijn wel belangrijkere zaken om ons druk over te maken, maar toch. Is dit wel eerlijk naar de andere rijders toe? Op Twitter zijn de fans uit andere landen het in elk geval niet eens met de uitslag… Of boeit dat niks en heeft Max alleen maar zoveel fans omdat hij gewoon heel goed is, en zo dus tóch een beetje terecht deze prijs binnen haalt? Moeten we er een soort Eurovisie Songfestival van maken, wat betreft stemmen? Daar mag je ook niet kiezen voor je landgenoot? Allemaal vragen!

Of zullen we het juist helemaal anders doen? Zullen we een offensief lanceren en ervoor zorgen dat Max de rest van zijn carrière altijd als ‘Driver of the Day’ uit de bus komt? Is misschien ook wel lachen…82 reacties

Tsja dit is hetzelfde idee als het eurovisie songfestival. Er is geen jury van experts maar fans, in de MotoGP zou Rossi altijd winnen
@subaru555: Zelfde als dat DJ Mag “wie is de populairste knopjes aanraker” geneuzel…

Ben groot fan van Max, maar voor mij gaat the driver of the day benoeming naar Sainz i.p.v. naar Max!
@venividivici: dat gehaat op dj’s altijd… die gasten werken alle jezus hard, zijn tijdens een evenement als ADE al blij als ze 4 uur per dag kunnen slapen, doen bij dat soort shows zo veel mogelijk hun best het publiek te vermaken, en moeten ook nog is elke maand met een nieuwe hit op de proppen komen, anders worden ze vergeten.

heb je ooit al is zelf zo’n mengpaneel van dichtbij gezien of geprobeerd zelf is een beetje muziek te maken? aan je reactie te zien niet. en dat we niet allemaal van die muziek houden, snap ik prima. zelfde als met voetbal. ik ben er helemaal niet van, maar ik weet dat die gasten topsporters zijn.

punt van deze reactie (en AB redactie, mag deze er nou is op? 4 van de 5 reacties die ik de laatste week op vakantie heb gepost zijn niet teruggekomen) is dat je niet moet zeggen dat zulk soort werk een paar knopjes indrukken is. ze heten niet allemaal david guetta ..
@gwnbmw: huilie huilie – boehoe. Die gasten worden er ook fors voor betaald dus doe nu niet alsof ze zielig zijn.. En ja, ben ook gek
op techno, ADE en festivals. Maar een DJ een “zwaar” beroep. Nee.
@venividivici: de populairste knopjes aanraker? Meen je dit? Want er komt toch echt wel wat meer bij kijken dan alleen knopjes drukken ?
@gieltj: nietes
@gieltj: Klopt, thuis in de studio worden op het gemak met een biertje de nummers gecreëerd. Die worden op een paar usb sticks gezet en op een party gaan die in een Pioneer en worden vervolgens showerig de nummertjes afgespeeld. Het old style geconcentreerd draaien/mixen met echte vinyl platen is helaas niet meer!
@venividivici: Hou toch op joh. “Vroeger was alles beter.” Ga fietsen, die gasten werken zich helemaal het leplazarus en zijn continue van huis om de centen binnen te harken. Ik vind het zo zwak als mensen andermans beroep afkraken. Echt triest.
@rrvliet: inderdaad. Wat vind je van bankiers?
@venividivici: Voor mij waren Sainz en Alonso ook de rijders van de dag.
Een van de problemen is denk ik ook dat we hier 2 verdiende kandidaten hadden, ook nog beiden Spaans, die waarschijnlijk ‘ de stemmen gedeeld hebben’ . Als het eentje was zou die toch wel gewonnen hebben i.p.v. Max?
@subaru555: Rossi is MotoGP!
@sollie1984: Dat zegt ie toch ook? Of stond er eerst iets anders omdat het eindelijk mogelijk is om comments te editen? Laat het in dat geval effe weten.
Jah dat zijn groupies. Dit zegt toch genoeg. Mensen die als een kudde op hun Maxie stemmen. Tis dat ECHTE fans realistisch kijken en een oordeel vellen. Maar ik vind autoblog wel komisch…..waarom hebben jullie nog geen max-blog.
@dillinger2016: Ben jij er ook zo een die onder elk artikel over Audi vraagt of het AudiBlog is?
@mikkeloentje: nee t is toch vag-blog?
Het laatste. Ha-ha #33
Een oplichter .. dat is het ..
@lincoln: max?
@formulatv:

Yep .. de favoriete spice girl blijkt een ordinaire oplichter ..
@lincoln: Bewijs en onderbouwing graag. Loze kreten het net op slingeren kan iedereen!
@lincoln: Je bent gewoon jaloers omdat jij nooit populair bent geweest en werd gepest ofzo. Ik voel me eerder door jou opgelicht met al die dubbele punten achter je zinnen.
@mikkeloentje: @venividivici: Kom op jongens, een beetje sarcasme moet kunnen op de maandagavond net nadat we de hutspot naar binnen hebben gewerkt..

OT: Zwaar onterecht dus dat Verstappen het wederom is geworden. Geen goede race gereden en haalde de finish niet eens.. Driver of the day kunnen we vanaf nu dus nooit meer serieus nemen.
@viezefreddyw: Sorry ik had nog niet gegeten.
@mikkeloentje: Je had je Snickers nog niet op?
Net zo eerlijk en representatief als het eurovisie songfestival.
Olav Mol zei tijdens de race om te gaan stemmen op Max. Kennelijk heeft het dan toch gewerkt. Wij van WC Eend…
@unknown234: nee dat zei hij niet.
@pomoek: Wat impliceerde hij dan toen hij het er over had? :’)
@unknown234: Ik heb geen idee, volgens mij stelde hij gewoon vast dat er veel stemmen uit Nederland kwamen. Ik ben, helaas, niet helderziend dus weet ik echt niet wat hij impliceert.
Olav Mol zei tijdens de race dat 25% van de stemmers uit Nederland komt. Dan begrijp je wel waarom Max zo vaak wint
@stino: en daarom heb ik ook eens gestemd. Kijken of hij gelijk had. Ja dus.
Het opportunisme van de Nederlanders omtrent Verstappen is wat het voor mij op dit moment lastig maakt om “gewoon” F1 te volgen. Dat heeft niets met de kwaliteiten van de coureur te maken (die zijn geweldig) maar puur door het feit dat iedereen opeens F1 lijkt te moeten volgen
@tkoote: en dat elke “kenner” je op verjaardagen ineens aanspreekt alsof die Olav Mol himself is en dat terwijl je zelf al tientallen jaren trouw kijkt, zelfs toen VES nog in de luiers zat! Hahaha
@vetnek: indd – heb na Canada oprecht eens uit “moeten” leggen waarom Rosberg zeker geen “lul” en een “waardeloze coureur” is omdat hij zich verremde achter Verstappen… Niet dat ik er nu zo veel verstand van heb, maar na 15 jaar F1 kijken mag ik graag denken dat het allicht meer is als iemand die sinds Spanje dit jaar kijkt (en wegschakelt als Verstappen uitvalt).
@vetnek: gelukkig, ik ben niet alleen….
@tkoote: Verschrikkelijk inderdaad. Mijn innige deelneming, ik leef met je mee.
@tkoote: En we hebben ineens zo veel kenners erbij
Of is de populariteit van de sport zo ver weggezakt dat er meer Nederlanders dan andere nationaliteiten naar F1 kijken waardoor bij het stemmen altijd Nederlanders in de meerderheid zijn?
Pollfucken dus
@mezelf – …omdat er een Nederlander het goed doet. Net zoals met Daphne Schippers heeft iedereen opeens verstand van en behoefte om het te volgen, wat het voor iemand zonder chauvinistische gevoelens (zoals ondergetekende) lastig maakt de race objectief te kijken en er van te genieten. Niet dat er veel te genieten was gister maar goed…
Ikzelf heb op saintz gestemd (vlak voordat hij werd ingehaald door alsonso) en was toch erg verbaasd dat max uiteindelijk DOTD is geworden. Totaal niet terecht vind ik
Het geeft een beetje de onvrede van F1 fans aan over het gebrek aan spektakel. Max brengt iedere race iets spectaculairs en dat is wat de kijker wilt zien. Zo tegen het einde van het seizoen begint men wat recalcitrant te worden, en dit wordt geventileerd door de enige manier van inspraak die fans hebben in de sport.
Kunnen het niet sympathie of protest stemmen zijn tegen het invoeren van de MAX regel? Verbaasde mij ook verder. Vond dat zijn team genoot het meer verdiende.

Zit er eigenlijk nog een geld prijs aan vast?
Had echt gehoopt dat Alonso of Sainz het zou zijn…
Tuurlijk. Er zijn immers meer Nederlanders dan Duitsers. Of Italianen. Of Spanjaarden…
Grootste deel van de stemmen is denk ik al afgegeven voor de beruchte pit stop en het uitvallen… De leuke inhaal acties van Max zullen vast reden genoeg zijn geweest om in vroeg stadium al de telefoon te pakken.
@racerx: Je kan ook al stemmen zodra de rode lampen gedoofd zijn, best raar eigenlijk.
@bassx: Jep, dat vind ik ook… Na 50 of 75% van race distance zou logischer zijn.
Sowieso ‘driver of the day’… Wat heb je er aan? Is dat ooit in het leven geroepen om de kijker meer betrokken te laten zijn bij de Formule1? Laat de coureurs elkaar nou maar gewoon uitremmen en inhalen, laat het tanken maar terugkomen en gooi de V10 met 19.000 rpm er ook maar weer tegenaan. Dat boeit de kijker pas echt.
@zwepp: Magische pitsstop zijn toen gedaan. Ferrari was er zeer gedreven in. Weet niet of U de duo pitstop van Barrichello en Schumacher kan herinneren. Hele team stond toen klaar.
Laten ze gewoon stoppen met die verkiezing. Roep Max gewoon uit tot driver of the century en klaar.
Los van het feit dat Nederland (en Vlaanderen) Max op handen draagt speelt er volgens mij nog iets mee.

Max scoort enorm goed bij het jongere publiek en laat dat nu net meer thuis zijn in dergelijke verkiezingen.
Of ligt het aan het feit dat je tegenwoordig moet stemmen TIJDENS de race ipv na de race als je alle feiten weet. Ik heb overigens gewacht tot vlak voor de finish en netjes op Sainz gestemd, ik vond dat die het verdiend had.
Haha, verbaasd maar enigzins had het ook niet anders gekund. Hedendaags F1 “driver of the day” stemmer wilt kennelijk iets wat op spectakel lijkt, 2 inhaalacties binnen een paar rondes, slechte pitstop, bijdehand opmerking via boordradio, aggresief Rosberg benaderen. Zet dat af tegen andere ‘gebeurtenissen’ in de race gisteren en je hebt een winnaar. Het is maar hoe voor menig publiek de definitie van Driver of the Day word ingevuld, ongeacht waar de stemmen vandaan komen.
@carrlo: Bijdehand? Alle coureurs zijn er toch om als eerste over die streep te rijden aan het einde? De pace was er om Rosberg te pakken. Maar als je daardoor je banden een beetje gaat vern*uken dan houdt het op een gegeven moment op en laat je gewoon wat afstand ertussen.
Dat heeft Red Bull dus goed gezien… Deze verkiezing heeft niet zozeer te maken met rijkwaliteiten maar alles met populariteit. Met Max heeft Red Bull de spijker op z’n kop geslagen wat dit betreft! Perfect marketingproduct…
Beetje chauvinisme kan geen kwaad, maar Alonso of Sainz waren eerlijk gezegd toch wel de toppers gister hoor.
Misschien zijn Nederlanders wat fantieker én slimmer. Je kunt namelijk met al je browsers, op elk device, stemmen. Meestal heb je twee of drie browsers per device en twee of drie devices, dat zijn dus vier tot negen stemmen per persoon.
In deze race, ja. Puur de kracht van de menigte, maarja daar is het systeem wel gevoelig voor. Zal ongetwijfeld weer kapot worden gemaakt met regeltjes.
Wat je nergens terug leest: je kunt alleen nog maar stemmen onder de race ( sinds kort gewijzigd).
Misschien is er wel alleen op max gestemt voor dat die uitviel. Wie zal het zeggen. De inhaal acties waren erg bijzonder van daar de stemmen ?
Nee. Is terecht. Driver of the day is een niets zeggende publieksprijs van nul en generlei waarde. Blijkbaar stemmen meer mensen op Verstappen dan op Alonso. Voor zover Alonso hier ook maar 1 seconde mee zit, dit is zijn probleem. Er zijn op dit moment gewoon veel fanatieke Verstappen fans. En dat zie je terug in dit soort verkiezingen. Hoeft niemand zich druk om te maken.
Off topic: Robert Doornbos heeft zich dit jaar echt ontpopt als een leuke ontspannen en goed geïnformeerde commentator.
“Driver of the day”. En dan een gigantische trofee. Beetje in het kader van “Iedereen is een winnaar! Niemand is een verliezer! Meedoen is belangrijk dan winnen!”, zo’n prijsje?

Nou Max, gefeliciteerd daarmee…..
Een protest-stem daar kan ik me wel iets bij voorstellen. De grootste smaakmaker van het seizoen aan banden leggen valt niet goed bij de enorme groep jonge nieuwe F1 fans.. en laten we eerlijk zijn: welke naam zingt het hele weekend rond? Iedere GP sinds zijn overstap?
Het zegt een hoop over de populariteit van F1 – of liever gezegd het dalen daarvan – dat Max zo vaak als dodd wordt gekozen door de fans uit een vrij klein landje als NL. Als er echt 450 miljoen mensen naar elke race kijken en stemmen zou dat echt anders zijn.

Veel Max fans zijn pas sinds Spanje met F1 bezig, en weten niet dat F1 sinds de overstap naar hybride V6T motoren, F1 enorme aantallen kijkers heeft verloren, en veel circuits enorm lege tribunes hebben. Die hard F1 fans die de sport al tientallen jaren volgen zijn massaal afgehaakt en gaan nu naar historic GPS of Goodwood festival of speed. Daarnaast hebben de regels Mercedes naar zon ongekende dominantie geduwd en gehouden, dat de spanning wie een race wint volledig verdwenen is. Mercedes heeft een win % van ik geloof 89% de laatste 3 jaar. Ter vergelijking, Red Bull 2010 – 2013 had iets van 50% en Ferrari 2000 – 2-004 48%.

Ik merk aan mijzelf dat wel of geen Max eigenlijk niet veel verschil maakt: vaak kijk ik een race niet uit, en kwalificatie volg ik zelden of nooit, terwijl dat echt een hoogtepunt was in de dagen dat Senna en Prost nog reden, of Schumacher en Hakkinen een prachtig gevecht gaven.

Ik vraag me af of 2017 zal verbeteren. Voor de Max-fans maakt het misschien niet uit, maar als F1 niet iets fundamenteels verandert glijdt de sport af naar CART of indy-car-niveaus, en kijken er alleen nog maar Nederlanders en Hamilton fans. Die laatste laat ook steeds meer blijk te geven niet meer met zn hoofd bij F1 te zijn. Alonso heeft al laten weten als de 2017 autos niet uitdagend genoeg zijn, hij er ook mee stopt. En zo zijn er veel iconen die genoeg hebben van F1.

Back ot: by all means stem op Max. Ik hoop dat hij elke race het wordt, ongeacht zn prestaties. Misschien dat de nieuwe leiding van F1 daar een boodschap uit kan halen. Door bv de nummer 1 appeal van F1 terug te halen: het overdonderende geluid van NA-motoren. Gisteren zag ik de start maar ik hoorde pas in bocht 4 het geluid van de motoren…
@john4545: En voor de mensen die zeggen: get with the times, we moeten nieuwe technologie als hybride omarmen:

– de enige reden dat fabrikanten dat omarmen zijn emmissie-eisen van oa Brussel
– hybride is 100 jaar oude technologie, en enorm afgeknepen in F1
– sinds ongeveer 2000 hebben autotjes van 13000 meer en betere techniek dan F1, zoals abs, tractiecontrole, etc
– fabrieksteams als Mercedes hebben teveel macht in F1
– uiteindelijk zulllen zoveel fans weg zijn, dat sponsors stoppen met betalen, en teams als Mercedes sowieso gaan vertrekken
– echt nieuwe techniek is fuelcell technologie, en volledig elektrisch rijden
– paardenrensport is ook niet gestopt na uitvinding auto, en blijft focussen op entertainment

Dat is wat F1 meer zou moeten doen imo. Goede studie naar veiligheid, desnoods halos maar dan: terug naar vette brullende motoren, en racen op tracks als de oude ring en Rouen en Montjuich.
Ik ging juist stemmen toen olav het zei, leek me grappig als er een uitgevallen coureur zou winnen?
@gtrlove: ja precies. Hij legde juist tijdens de race uit dat er heel veel gestemd werd vanuit NL. En na die oproep heb ik ook maar s gestemd voor de gein. Gelukt dus! :)
Ze kunnen dus wel stoppen met “driver of the day”. Door dit soort grappen hoef je het dus ook niet meer serieus te nemen. Erg jammer dat deze Verstappen Fans want ze maken hierdoor ook races waar Max wel terecht Driver of the Day ongeloofwaardig…
Kansloze prijs.
Driver of the day of niet. We willen gewoon actie en inhaalmanouvres zien. En voor sommige een crash of touches. Vond de boordradio actie van Alonso op het eind, toch best grappig. Leek net of hij de race gewonnen had.
Dat er zoveel stemmen uit NL komen zegt veel, die trouwe kijkers stemmen op alle apparaten tijdens de race…bij mij staat tijdens de race mijn telefoon zelfs uit. Geen tijd en zin om iets anders te doen dan kijken…daarna ben ik er weer bij. Beste manier om een eerlijker beeld te krijgen is betaald stemmen, verwacht dat er dan vanuit NL iets minder stemmen komen.
Ok. Ik geef toe. Ik heb ook op Max gestemd. Gewoon om te kijken wat er zou gebeuren.
Volgende keer ga ik er wat beter over nadenken (als ik live kijk)
Btw vind ik Max wel een zege voor de F1, nou hopen dat ze hem niet in een hoekje gaan drijven met zeikregeltjes
Zullen we volgende week allemaal stemmen op Ericsson? Lachen man!

#pollfucken
http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/17874259/malaysia-drop-formula-1-race

“This year’s race only saw a 55-60 percent capacity crowd and the organisers are no longer sure the race is worth its hefty sanctioning fee.”

“I think the product is no longer exciting. It’s being dominated by one team.”

Dit zal je Olav Mol nooit horen vertellen.
Ik stoor me overigens totaal niet aan de tsunami van Max-artikelen op Autoblog. Ze laten ook kritische geluiden toe zoals dit artikel, en ik gun de extra traffic van harte. Autoblog = goed volk.
@mikkeloentje NEE HOOR. Ik ben realistisch en kritiek op iets wat niet juist is, is een feit. Dus dit heeft niets met vag of audi etc te maken. Als bmw of merc of ieder andere merk iets heeft reageer ik ook. Maar feit is dat autoweek, autoblog en autovisie
vervolg…. allemaal vag gezind zijn.
@dillinger2016: volgens mij niet hoor. VAG is een ontzettend groot concern waar heel veel nieuws vandaan komt. Daarbij maken ze veel auto’s die de moeite waard zijn om over te lezen (en dus te schrijven), zoals Bentley’s, Porsches, Lamborghini’s, Bugatti’s en inderdaad ook Audi’s. Maar als er iets negatiefs is te melden, wordt dat ook gedaan. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en vag is daar geen uitzondering op!

Over Mercedes wordt óók veel geschreven en over BMW ook. Ga voor de grap maar eens tellen!

Maar goed, we hadden het over Max! ;-)
@nicolasr: Dat is dus bij AutoWeek al eens geteld, over een lange periode, door een of andere forummer met te veel tijd.
De conclusie was dat in verhouding tot het aantal nieuwe modellen (= nieuws) VW nog ondervertegenwoordigd was en Mercedes bijvoorbeeld oververtegenwoordigd.

Mensen zien dan ook niet de realiteit , maar wat ze verwachten en willen zien..

Overigens was ook Jaguar meer aanwezig in verhouding tot echt nieuws, verkoop e.d. en ik persoonlijk kan dat allen maar toejuichen !
Laten we eerlijk zijn, als je zo’n fout maakt (de impulsieve stop), dan verdien je het niet echt. Naast dit slippertje zeker niveau Sainz/Alonso/Hamilton.
Het probleem is ook dat er halverwegen al gestemd moet worden om voor de eindstreep het resultaat te hebben. Zodra het voor het eerst in beeld komt, stemt al 50% van de mensen. Op dat moment was Sainz of Alonso nog niet heel indrukwekkend bezig, ze waren nog niet gefinished. Verstappen had wel al goed verdedigd tegen Vettel, mooie inhaal acties op Raikonen en Button. Dus tot hij uitviel, was er ook niet veel beters om op te stemmen.
Er zijn niet genoeg Nederlandse F1 fans om zo veel invloed te hebben op deze uitslag. Ik blijf er bij wat ik in het vorige topic zei. Max zijn rijstijl zorgt voor spanning op het veld. En juist daarom wordt hij verkozen keer op keer door de fans. Hij is 1 van de weinige die niet mee doet aan de bloemencorso parade die F1 heet. Da willen fans zien. Deze verkiezing zou dan ook een teken aan de andere coureurs en de FIA moeten zijn dat dit is wat de fans willen. En dat alle coureurs maar ook de FIA met hun Max Verstappen regeltjes misschien zich eens achter de oren gaan krabben hoe verder te gaan in de toekomst.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).