IS-strijders rijden massaal in Toyota’s, maar hoe?!

Auteur: , 66 Reacties

Slechte publiciteit bestaat niet? Nee is goed joh, tuurlijk.

IS-strijders rijden massaal in Toyota's, maar hoe?!

Amerikaanse anti-terrorisme baasjes zetten openlijk vraagtekens bij het feit dat in beelden van IS-strijders bijzonder vaak Toyota’s opduiken. Zo vaak, dat een onderzoek wordt gestart dat antwoord moet geven op de vraag hoe al die terroristen aan hun auto’s komen.

De Japanse fabrikant heeft geen flauw benul en doet z’n uiterste best om mee te werken aan het onderzoek. Toyota zegt geen auto’s te verkopen aan lieden die er mogelijk terroristische dingen mee van plan zijn. Het is volgens de autobouwer echter niet te doen om elke gestolen of verkochte auto te traceren, teneinde erachter te komen wat er met die dingen gebeurt.

De Hilux en de Land Cruiser duiken het vaakst op in beelden met betrekking tot IS, al dan niet met stevig schietspul op en aan de auto. Overigens heeft Amerika ooit 43 Toyota pickups naar Syrië verscheept en zouden er in Australië ruim 800 Toyota’s zijn ontvreemd in de jaren 2014 en 2015. Ook nam de verkoop van Hiluxen en Land Cruisers in Irak met maar liefst 200% toe. Een teken aan de wand, zou je denken.

Dank aan Dennis voor het tippen!66 reacties

Je kunt zeggen van vag dat ze alles ervoor over hebben om de grootste te worden. Maar Toyota maakt het helemaal bond om aan terroristen auto’s te leveren om maar de grootste te blijven.
@audirijder: Wat lul je nou vaag?
@gop1: hahahahahahahaha! Eens, eens..
@audirijder: dat staat toch niet vast? Tenminste, na het artikel twee keer gelezen te hebben zie ik het niet staan.
@audirijder: Wat heeft 007 hier mee te maken?
@audirijder: Bond…James Bond…jij maakt het helemaal bont ;)
@audirijder: IS denkt aan het milieu, dus kopen ze geen VW Amarok…
@audirijder: Weer es wat anders dan Volkswagen’s “Wir haben es nicht gewusst”… Overigens, kan iemand die idioten zeggen dat ze daarmee niet mee aan kunnen komen, hier. Ik bedoel, die bull bar die is verboden.
@audirijder: Ik denk dat VW dieselgate door kankerverwekkende uitlaatgassen meer mensen doet overlijden dan IS…
In al die landen, maar ook bijv. Zuid-Amerika zie je ze heel veel rijden. Zijn gewoon goede auto’s
Bij de Toyota importeur hebben ze vandaag na het lezen van de krant de champagne opengetrokken…

Iedere dag komen er volgens voorzichtige schattingen weer tientallen potentiële klanten bij.
@moveyourmind: en op alle andere pagina’s kunnen ze lezen hoeveel potentiële kanten letterlijk een kopje kleiner worden gemaakt…en ik denk niet dat ze in die contreien veel verdienen aan service en onderhoud..
@lebeaunl: Denk niet dat het feestje bij Louwman & Parquis er minder om geweest is…
@moveyourmind: of bij Van Vliet?
Een C1 met een raketwerper op het dak loopt zo snel vast in het zand.
‘Het Westen is verderfelijk, maar jullie maken mooie spullen’
@bazzelijn: Azië is het oosten. 😉
@e1000bmw523i: Japan valt onder het begrip ‘westen’.
@e550: bij mij niet! ‘T zijn en blijven honden.
@roppp: je bent wat je eet?
@bazzelijn: Inderdaad, westerse auto, wapens, communicatie-apparatuur, computers… ze zijn nog te achterlijk om zelf een paperclip te maken dus dat is ook wel een geruststellende gedachte…
@autokuchi: Blablablablablablabla…… Ze hebben ook een keer een partij Hummers veroverd, maar die staan er nu nog, want onbetrouwbaar.
Verkijk je niet op de kennis die binnen de IS aanwezig is. Ze maken daarbij gebruik van hulpmiddelen die zij (net als wij) gewoon uit China halen.
@roppp: Goed lezen, niet blabla roepen. Ik heb het over R&D, ontwikkeling, en niet ove (re-)productie (China, Japan) Fundamenteel onderzoek en productontwikkeling, lithografie, materiaalonderzoek, design van computerchips en netwerken, GPS, 4G, ARM, x86 allemaal ontwikkelingen uit t Westen. Wanneer heb je voor het laatst iets gekocht waarop staat dat het in een zandbak is geproduceerd? (Behalve olie dan, die met westerse spullen uit de grond wordt gehaald door westerse ondernemingen…)
@autokuchi: en toch hebben ze de grootste bijdrage aan de autoindustrie ooit geleverd: zij hebben het wiel uitgevonden!
@mashell: Klopt! En wiskunde schijnt ook ergens uit die buurt te komen, is ook wel handig als je computers en spullen gaat ontwikkelen :-)
Kwaliteit wint de strijd.
IS kijkt wel uit om VW Amarok te verkiezen boven een Toyota, straks moeten ze terug voor een software-update
@monsieurleloure: dan worden de mensen van VW gewoon een kopje kleiner gemaakt.

Aan de andere kant: ze hebben olie zat.
Zo zie je maar ..

Goede smaak is niet te koop ..
@lincoln:
Maar kwaliteit wel!
@lincoln: Zo te zien wel steelbaar…
Tsja hier hoef je geen onderzoek naar te doen Amerika…. Toyota levert ze in elk geval niet, en ze zijn ook niet gekocht of geleased… Hoe komen ze toch aan al die auto’s??? Begrijp er ook echt helemaal niets van… Ok ik mag geen veronderstelling of aannames doen, maar ga er maar gerust vanuit.
@potjak:

Die varkens roven en stelen alles wat los en vast zit ..
In dit geval Toyota,s ..
@lincoln:
Gemiddelde IS-er heeft niet zoveel met varkens…..en wij hier in NL ook over niet al te lange tijd als de ontwikkelingen zo doorgaan. Daarentegen maakt het veel goed als ik er een mooie nieuwe Hi-Lux voor terugkrijg……
@potjak: Maar knap is het wel dat je 300 (even er van uit gaan dat er van die 800, 200 zijn ontvreemd door junks en tieners) Toyota’s per jaar ongemerkt van Australië naar de zandbak kan verplaatsen.
Het zijn stuk voor stuk slechte heren en dames maar ze zijn er wel verdomd goed in.
@robert110: die rekensom klopt van geen zand, euh, kant
Misschien staan ze om de hoek bij de toyota dealer te vragen of iemand een auto wilt kopen voor ze? Net als die 15 jarige kinderen bij de AH die geen peuken mogen kopen.
Heeft blijkbaar een grote aantrekkingskracht door “bad guys”. Het drugcartel van Pablo Escobar bezat ook veel Toyota Landcruisers.
@danielj: niet heel gek toch? Als je stilvalt en met een bomgordel, een groepje schiet rage gekken in jurken of paar honderd kilo verdovende middelen aan boord dan sta je toch niet zo relaxt op de service dienst van je eerlijk aangeschafte SUV te wachten….
@w0o0dy: Absoluut, Het zou ook mijn keuze zijn, puur omdat de Landcruiser al vanaf het begin (meerdere decennia) een ontzettend goede en betrouwbare auto is.
Amerikanen zijn gewoon pissig dat zij de order niet hebben gekregen… Maar ja moet je ook maar meer haast maken met die handelsverdragen.
Tjah, en als de Japanners nu eens als antwoord aan die Amerikaanse baasjes zou vragen hoe die zgn. strijders toch aan al die wapens komen?
@max666: boss!
Ze hebben Topgear gekeken. Bombproof die Toyotas.
@rijnounsdoor: ze mogen die aflevering best nog eens maken. Maar dan met Jihadi-John vastgekit achter het stuur.
Neefjes van de Lexus IS
Das echte kwaliteit!
En hoe verklaren we alle chevrolets? ? Ik kan er geen foto bij zetten maar ze hebben bijna even veel als die Toyota’s
@rutgervdtt: Die gasten pakken alles wat ze kunnen gebruiken. Of het nou een Toyota, Chevrolet, Land Rover, Ford, UAZ of Volkswagen is. Dat we de Toyota vaak zien zal geen toeval zijn maar het zegt niet veel. En alles komt via de zelfde wegen binnen en het het grootste deel is gejat (al mogen we dat natuurlijk niet te hard roepen).
@robert110: nou en laten we zeggen dat ze dit allenmaal krijgen van De Verenigde Emiraten , die hebben der immers baad bij als Syrië, Irak , Iran enzovoort wordt gebombardeerd
Dat mensen nog steeds niet doorhebben door wie deze gasten worden gefinancierd en bevoorraad.
@jeanclaude:

De Japanners?
@jeanclaude: ik heb ook zo’n vermoeden dat de instructieboekjes gewoon in het Arabisch zijn.
Zo moeilijk is dat toch niet? Het is aangetoond dat IS wordt gesponsord door een select groepje zeer rijke Arabieren woonachtig in S-A en laat het merk Toyota daar nou net zeer populair zijn.
@erwh: heb je bron? Ben zeer benieuwd namelijk…
Simpel zat, daar heb je gewoon een middle man voor….

De Amerikanen, Duitsers, Fransen, Zwitsers en Britten verkopen al jaren lang wapens aan foute regimes…..maar dat gaat nooit direct, altijd via via. Dan is deze Toyota deal echt niet bijzonder
Misschien omdat dit de auto is voor het midden Oosten? (Eigenlijk overal ter wereld) design en innovatie is minder van belang, gewoon een auto die op alles loopt, nooit stuk gaat en ook nog eens wat klaar speelt in het terrein. Hiet jatten de boeven Audi’s, daar Toyota’s.
Maak me meer zorgen over de wapens die ze hebben….
@norge: hoef je je geen zorgen over te maken hoor.. Made in the USA Staat erop, dus dan Is het prima.
Misschien lage bijtelling bij het leasen van een Toyota in Syrië???
Laten we even het radicale premium broertje van de Toyota Altezza erbij halen. In al zijn uitvoeringen.

1e generatie:
Lexus IS200
Lexus IS200 Kompressor
Lexus IS300

2e generatie:
Lexus IS200d
Lexus IS220d
Lexus IS250
Lexus IS350
Lexus IS-F

3e generatie:
Lexus IS200t
Lexus IS250
Lexus IS300h
Lexus IS350

Kortom: we zijn gedoemd….
Denk je nou werkelijk dat jij vast wilt komen te staan midden in de woestijn? Daarom rijd je Toyota.

Hoe ze er aan komen? autoscout24.is waarschijnlijk :’) Onderzoek starten om te kijken hoe mensen aan hun auto komen is gewoon waardeloos en weer een reden om een nieuw schandaal te creëeren in de media zodat Toyota maar weer eens gepakt wordt voor iets waar ze niets mee te maken hebben.
@G-Ammo: Tja, ThrottleGate heeft maar een klein en tijdelijk effect gehad, dus nieuwe poging om Toyo een kl°°t af te trekken.

VAG vangt er ook al van, over een paar maand de aanval op Mercedes, BMW, Honda en Nissan (Fiat laten ze met rust omwille van Chrysler), en de Amerikaanse automarkt wordt een chauvinistisch feestje…

Of is dat te conspiracy/illuminati/NWO… ?
@Esprit_de_Flandre: Hahah! Je haalt de woorden uit m’n mond. Ach, GM is gewoon stik jaloers dat ze rampen van auto’s maken. Liever concurrentie proberen uit te schakelen dan geld stoppen in kwalitatief betere auto’s.
Een onderzoek uit het land waar een narcistische miljardair de grootste bevolkingsgroep uit het land (in 2020) wegzet als verkrachters. Dan zit het al niet mee. Daarbij is de ‘Onderzoeker’ duidelijk nog nooit in de woestijn geweest. Toyota is het enige merk waarvoor onderdelen verkrijgbaar zijn in Afrika, Azië en het Midden Oosten. Moet je eens proberen met je Dodge Ram 1500 of VW Amarok. Ik zou het ook wel weten. Excuus als ik dit artikel of domme oorlog gerelateerde reacties niet serieus neem.
30 jaar geleden waren het allemaal Peugeot 504’s nu dus Toyota’s. Lekker belangrijk !
ik zou geen toyota meer kopen als hun terroristen en moordenaars hun autos geven verkopen dat is schandalig en misdadig ik hoop dat het Niet waar is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).