U wilde een hypercartest met Clarkson, Hammond en May?

Auteur: , 70 Reacties

Dat komt goed uit.

U wilde een hypercartest met Clarkson, Hammond en May?

Bovenstaande foto geeft ein-de-lijk uitsluitsel over de vraag of het voormalige Top Gear-trio dé hypercars van het moment aan een vergelijkende test onderwerpt. De aankondiging ligt al een tijdje stof te vangen, maar helaas kwam er iets tussen. Iets met biefstukken en een presentator met een kort lontje.

Gelukkig lijken de plannen, getuige de foto op Instagram, afgestoft en heeft het trio met Amazon als broodheer toch één of meerdere eigenaren bereid gevonden om hun hypercars af te staan voor een automobiele versnapering die z’n weerga niet gaat kennen. Dat voelen we gewoon.

Puntje van kritiek: geef die nieuwe show asteblieft een naam. ‘Voormalig Top Gear-trio’ en ‘Clarkson, Hammond en May’ bekt niet lekker en het typt nog beroerder. Dank.

Dam son

Update: Zoals opgemerkt in de comments gaat het zeer waarschijnlijk om persauto’s. Da’s opmerkelijk, want Ferrari heeft zich tot dusver met hand en tand verzet tegen een dergelijke vergelijking. We houden het in de gaten.

Dank voor alle tips!70 reacties

Ik kan niet wachten!
@danielj: ik wel.
Ik hoop op een soort “perfect roadtrip” met deze auto’s. Gewoon door het prachtige Italië en Frankrijk van circuit baar circuit reizen
@agera: ik wacht liever op de ronde in de “reasonably priced car”… hypercar gedoe is so booooring. 😉
@406_v6: Huh wat?
@mjb: Dat is nou sarcasme.
Herkent iemand het circuit/pitgebouw?
@Mee: Het geweldige Portimao misschien?
@Mee: Heb het even voor je nagekeken en het klopt! Officiële naam is autodromo internacional algarve.
@Mee: is idd circuit Portimao: autodromo portimao ( hoewel het dus tussen Alvor en Lagos ligt).

Zo te zien hebben ze het voor elkaar gekregen de Ferrari, McLaren en de Porsche in een test te strikken. Wat een groter budget al niet kan doen.
@michaelb: wellicht hebben ze ze maar gewoon aangeschaft…
De test is zeker zeer welkom en leuk naar te kijken, maar het zal mijn besluit niet doen veranderen.
Voor mij zonder twijfel de Porsche 918 Spyder.
@michaelcorleone: voor mij ook, maar niet in deze verschrikkelijke kleurstelling.
Kan alleen maar leuk zijn
die 918 lijkt die van Weber wel met wit en rode striping
@neal: die livery was gewoon een optie dus hoeft niet persé van Weber te zijn ;)
@neal: Weber de BBQ koning of Webber de man die niet zo snel was als Vettel?
@mashell: ik geloof dat ze t hier idd over de bbq koning hebben…
@mauritsh het zijn allemaal persauto’s! En niet zoals tijdens een Top Gear aflevering werd gezegd dat het alleen met customer cars moest…
@marc_rutten: Ik geloof je meteen, maar waar zie je dat nou aan?

Verder, was het probleem niet dat McLaren het met klantenauto’s wilde doen en Ferrari juist alleen met persauto’s? Volgens mij ging Ferrari zelfs zo ver door te zeggen dat als Top Gear een auto van iemand anders zou lenen, die persoon nooit meer een Ferrari zou mogen kopen.
@Edge: Ferrari stuurde een retweet de wereld in, dus die auto is van hun. Bij Porsche en McLaren kan je het zien aan de nummerplaat.
@marc_rutten: “dus die auto is van hun.” Of hij komt als winnaar uit de bus…
@benzinehoofd: Daar gaat de objectiviteit van de test.. Ik vraag me af hoeveel bonus er in de Ferrari zit.
@marc_rutten: McLaren is geen persauto volgens mij. Het is de p1 van iemand die ook de McLaren f1 in precies dezelfde kleur heeft, en die persoon heeft zijn p1 als een eerbetoon aan zijn f1.
@zondacinque: Kijk ‘Dark Blue McLaren P1 MSO and Matching Legendary F1’ op YouTube – https://youtu.be/AtsEDx9OlkE volgens mij is dat deze.
Powerrrrrrrrrrrrrrrrrr!! Bring it on!
Maarre……hoe kom je in NL aan Amazon Prime Video? Geen idee.
@tinustiguan: kat.cr
@tinustiguan: Arr, become a pirate!
Andere optie is er nog niet.
Wel leuk om tyfusslechte acteurs in een reclame filmpje te zien spelen voor proleten meuk ..
Aan de kentekens te zien zijn het fabrieksauto’s (Porsche
Ik dacht dat dit de afsluiting van Top Gear zou worden, maar het is dus het begin van ‘Gear Knobs’. Goede intro! Gaat de kijkcijfers zeker goed doen. Ik weet niet op welke manier we het in NL kunnen kijken, maar ik ga het zeker doen! Hopelijk verkoopt Amazon de uitzendingen aan streamingdiensten waar ze zelf niet operatief zijn, en dan het liefste Netflix, want dat heb ik al.

En dan even het snoepwinkel spelletje: welke zou ik kiezen? De P1 lijkt mij de meest brute, de LaFerrari vlak daarachter. Ik en bang dat mijn rijksinstellingen gigantisch te kort schieten om ook maar in de buurt van het potentieel te komen.

Daarom de 918 voor mij. Ik vind het qua design de mooiste, en ook het interieur kan mij het beste bekoren. En ik maak mijzelf geen illusies: ook deze zal ik niet tot het uiterste kunnen besturen, maar misschien net 20 procent, toch beter dan 5 ;-).
@gtwillem: Mwah, ik denk dat ze licenties niet zo snel aan Netflix zullen verkopen. In vrijwel alle landen waar Amazon (Prime) niet actief is, is Netflix dat wel. Door Netflix dan een licentie af te laten nemen, geef je ze eigenlijk het Top Gear trio cadeau. Ik verwacht eerder dat Amazon gewoon met een Netflix-achtig Prime-abo komt voor de landen waar ze de rest van de Prime-voordelen niet kunnen aanbieden, of dat ze in landen zonder Amazon Prime met ouderwetse TV-boeren in zee gaan.
@Edge: ik denk dat je volkomen gelijk hebt!! Maar ik hoop anders ;-).
@gtwillem: Uit de Top Gear test die eerder verschenen was, bleek het volgende:

De P1 is de meest brute. Een echte widowmaker. Biedt de meeste sensatie en is waarschijnlijk ook het snelst.
De Porsche is het technologisch hoogstandje van de drie. Ook het meest vooruitstrevende aangezien deze het meest gebruik maakt van de hybrideaandrijving.
De Ferrari daarentegen rijdt het lekkerst volgens Top Gear. Lees: niet per se de beste of de snelste, maar de fijnste auto om te rijden.

Conclusie: alledrie zijn het geweldige auto’s. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Voor mij zou dat de Ferrari zijn.
@gtwillem: de 918 heeft ook mijn voorkeur. Door de looks, en het is van deze drie ook mijn voorkeursmerk (misschien ben ik een fanboy, dat zij dan zo) de andere 2 zijn ook geweldig, en misschien ook puurder, maar op de een of andere manier toch minder mijn ding.
Naam? Is Gear Knobs van de tafel af geschoven?
@clarkson: Big Knob Gear
Oja om de discussie een zetje te geven: FERRARI VREET DE MCLAREN EN DE PORSCHE OP!
@clarkson:

Dat de best betalende adverteerder mag “winnen” ..
@lincoln: Pessimist.
@clarkson:

Opdat optimisme jou armoede mag compenseren ..
@lincoln: Hee! dit kan ik ook positief opvatten. Sorry ik zat er naast.
@clarkson: Niet met captain slow achter het stuur…
@clarkson: oja, vliegt hij in de fik en neemt daarin de andere twee mee?
Chris Harris was er ook bij! Wordt alleen maar beter zo!
@jeroen13: Zal hij hun nieuwe ‘stig’ worden?
@clarkson: Zou zomaar kunnen, maar het is nu niet iets te obvious lijkt me, hij had er aantal een aantal tweets aan gewijd + de selfie op hetzelfde circuit, dus ik denk het niet. Het lijkt me echter wel heel tof als het wel zo zou zijn! Rijden kan ‘ie sowieso heel goed
@jeroen13: Of ze nemen iedere keer gast coureurs die bekend zijn? Zou ook leuk zijn. En goed voor de kijkcijfers. Hmm goed idee!
@clarkson: Dat zou ook nog kunnen ja! Kunnen ze ook mooi meeliften op hun bekendheid idd, goeie!
@clarkson: Harris is nu ook in dienst van Porsche, dus in die hoedanigheid zou hij ook opgetrommeld kunnen zijn.
@CasperH: Dat lijkt me sterk. Hoe kom je daarbij?
@NeoVeloci: Harris is testrijder voor Porsche Racing. Dat hangt ‘ie zelf natuurlijk liever niet aan de grote klok. Maar het is wel zo, zoals bijvoorbeeld deze tweet van een Porsche fabrieksrijder bevestigt:

https://twitter.com/NickTandyR/status/624130770668531712
@CasperH: Harris en Bovingdon zijn beide journalist, maar ook beide coureurs en worden regelmatig voor dit soort testen uitgenodigd. Ze staan echter niet onder vast contract van Porsche of een ander merk. Ze racen bijvoorbeeld ook regelmatig op uitnodiging met een Aston Martin op de Nürburgring.
@NeoVeloci: als je “testdriver” voor Porsche Racing bent, ben je iets meer dan alleen op-uitnodiging-coureur. Maar hoe dan ook: hij krijgt in ieder geval centjes van Porsche.
@CasperH: Ik ook, alleen minder.
@CasperH: Maar geef toe het zou wel een gaaf idee zijn als we iedere aflevering een gast pro coureur krijgen te zien. Dat lijkt me een waardige vervangen voor stiggie
Ik zie liever de F40 de 959 en F1 of die dikke Zweed en de pagani en andere mooie auto.. Waarom zijn de zogenaamde supercars zo lelijk? Ook die dikke kever is niet mooi.
@gerjan: *mening alert* Vind je de 959 echt mooi? Ik vind het idee gaaf, de uitvoering gaaf. Maar de lijnen mooi? Nee.
Zou dit niet tijdens de opnames van de kerst-dvd van Clarkson zijn? Dan heeft ie immers niet met contracten te maken (BBC, Amazon etc). Gezien het weer is dit van de zomer al opgenomen, zoals al die dvd’s
@tkoote: wel goed lezen… Staat bij de instagram post al dat het voor amazon is. My bad
Lekker!!
Ik mis de stig in de pagani huayra… Jammer dat dit niet op dunsfold is opgenomen
Ik heb er nu al zin in.
Chris Harris, in mijn ogen een betere auto journalist dan die clowns van ex-top Gear , gaat die 3 toch ook testen ? Ik dacht ik laatst iets voorbij zag komen daarover
@denkraam: Hij is ook wel een Ferrari-fiel hoor ;)
Nogal zielig om die 3 auto’s te vergelijken als je weet dat een Koenigsegg One:1 ze toch naar huis zou rijden….
Vanaf een bepaald moment zijn prestaties nietmeer relevant en ik denk dat het bij deze wagens al het geval is. Dan speelt enkel nog beleving mee, maw. wie heeft de leukste badge, wie de lekkerste zetels en waar is de electromotor het minst aanwezig.

Vroegen waren die van TG best wel goed in da subjectieve gezijk, ik ben eens benieuwd.
Ze zijn de laat…

Deze gasten zijn hun voor en dat zonder persauto’s maar met de Auto’s van Bailey.

https://youtube.com/watch?v=sG13CTDMCXI

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).