Jaguar C-X75 is nog niet helemaal dood? [nieuwe beelden]

Auteur: , 30 Reacties

Een bemmend concept maken, met futuristische specs, en dit vervolgens afschieten, wegens 'toch iets te ambitieus'. Ofzo. Veel fabrikanten doen dit (en dat is hun goed recht), zo ook Jáááááág met hun C-X75. Maar wordt de defibrillator nu op de supercar gezet?

Vanuit het niets plaatste Jaguar gisteravond opeens een paar nieuwe afbeeldingen van de C-X75, met een blauw kleurtje, op hun Facebook-pagina. Zonder begeleidende tekst, kortom: zoek zelf maar uit wat je er van wilt denken.

C-X75 in het blauw

Gaan we dan toch en kleine productierun van de supercar krijgen, met een wat conventionelere motor-setup? (2.0 I4 hybrid? 3.0 V6 Supercharged? 5.0 V8 Supercharged?) Er was immers al eens een bevestiging. Of hadden ze gewoon nog een paar oude foto’s liggen, die ze maar online hebben geplempt? Wie het weet mag het zeggen…..

Aan wilde proefballonnetjes omtrent het Britse merk is in ieder geval geen gebrek de laatste tijd.

UPDATE: Zoals de reaguurders al terecht opmerken: Jaguar heeft onlangs een rondje bevriende Britse media gedaan met de C-X75. Maar de vraag is natuurlijk: waarom? Dat doen ze vast niet zomaar…30 reacties

Doen, doen, doen, doen…
Komaan. Maak hem. In deze kleur is ie gewoon perfect!!!
Dat zou goed nieuws zijn! Ze doen dit vast niet voor niks..

Prachtige auto!
Op de youtube staat er bij autocar een filmpje van. Heb je er ook geluid bij. En klinkt niet eens verkeert, die 1.6 4-cilinder. Bij evo op de site staat er ook een heel stuk over.
En toch, itt Ford, denk ik dat Tata wel de ballen heeft om dit of iets soortgelijks op de markt te brengen. Tata is goed bezig met Jaguar en LaRo.
Trouwens zijn de deuren niet aangepast? Ze openen veel hoger dan in de eerste concept.
ik zeg doen, ik vind hem mooi….
Bouwen bouwen bouwen
Vette jag!
Op youtube is er al een review van deze jag zie volgende link http://youtu.be/CspcnZ1IBs8
hoezo in hun goed recht ?
je kan niet klanten lekker lopen maken met beloftes over techniek en design en dan het toch maar niet doen omdat het te ambitieus was. dat betekend dat je dat soort techniek en design toch niet aan kan.
ik kan ook wel een auto’tje tekenen en erbij schrijven hoe geweldig de design, techniek en nieuwe motor is, en dan het niet doen omdat het te ambitieus was.
maar ja ik ben geen autofabrikant he
Ik dacht dat hier een 1,6 liter 4 cilinder turbomotor in zou komen maar al kijk je op de plaatjes hebben ze het over een turbinemotor die 80.000 rpm (!) draait. In trackmode zou die dan direct voor aandrijving zorgen.
Welk verhaal is nu waar?
Ze hebben het in het verleden nog al eens grappig gevonden van een supercar te beloven en uiteindelijk af te komen met wat iedereen een teleurstelling vond op het eerste gezicht.

De XJ220 is anders wel een blijver in supercar land, en is nog altijd extreem snel.

Deze lijkt geen P1, 918 of laferrari killer te gaan worden. Jag heeft de technologie immers niet in huis maar mss doet hij het toch niet zo gek.
Jaguar is goed op weg om één van mijn favoriete merken te worden. Heb deze zelf in Parijs gezien en het was een echt pareltje. Bouwen dus!
@Carreza:
Yep, wie had dat ooit gedacht, zo’n 20/30 jaar geleden, dat Jaguar ooit weer cool zou worden. Dat heeft die Ratan Tata toch maar mooi voorelkaar.

Ik zit nog steeds stilletjes te hopen dat hij ooit Lotus koopt.
@Carreza: Idd, als je er bij nadenkt is Jaguar het enige merk dat alleen maar mooie auto’s maakt. Geen enkel ander merk kan hen dit nadoen, ze hebben altijd wel minstens 1 of 2 verschrikkelijke modellen.
@xilver: Ik hoop ook dat dat zo blijft, maar als die geruchten van een SUV waar zijn…
@xilver: Alfa Romeo en Citroën met de DS-lijn. Alhoewel de andere Citroëns ook best te pruimen zijn.
@ferrari94tr: Alfa C4 met zijn vliegenogen, Citroën Berlingo, C1, C8,… Kan zo nog wel eventjes doorgaan. Er zitten knappe modellen tussen maar ze hebben ook lelijke, iets wat Jaguar voorlopig niet heeft.
@xilver: Ehm er staat DS-lijn, maar ook niet alle jag’s zijn mooi. Neem bijvoorbeeld de X-type station.
prachtig ding ..

zet maar bij de andere handtasjes ..
Jaguar is goed bezig. Mooie designs, snelle motoren. De jaren 90 tot midden 2000s waren wat mij betreft een dieptepunt van het merk, de XJ220 buiten beschouwing gelaten ;).
@blootmens:

voor het bedrijf zelf waren die jaren bijzonder vruchtbaar ..
Top Gear heeft deze in haar laatste issue gereden. Dat verklaart wellicht het een en ander.
http://www.ultraimg.com/images/SX1p3.jpg
Dit vind ik echt wel een lekkere machine ! MAKEN EN SNEL !!
Ach ja, de XJ13 is ook een one off gebleven, dat ze die maar eens updaten, dat s toch een van de mooiste Jags.
Op een of andere manier ziet de auto er veel realistischer uit op deze nieuwe foto’s
Jajajajaja, mijn dag is weer goed :’)
Gewoon bouwen Jaguar! Hebben ze meteen een prachtig alternatief voor de Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en de Porsche 918. En wat een specs! 390 PK elektropower, 40 KM range op de accu’s. Aangevuld met een 500 PK bi-turbo 4 cilinder. Kwijl…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).