Jaguar F-Type SVR officieel aangekondigd

Auteur: , 34 Reacties

Zouden ze eigenlijk internet hebben bij Jaguar? Of de Autoblog app?

Persbericht in onze inbox: binnenkort zullen alle details onthuld worden van de bloedgeile Jaguar F-Type SVR. Inclusief motorspecificaties, prijzen, allesz. Maar omdat iemand bij Jaguar niet op zat te letten, konden we jullie vorige week al alle details op het beeldscherm droppen.

Bij Jaguar hebben ze even gemist dat de hele wereld onze scoop overnam, waarschijnlijk. En dus melden ze vanmorgen vol trots dat er iets heel moois aan zit te komen in de vorm van de Jaguar F-Type SVR, die we tijdens de autoshow in Genève voor het eerst in levende lijve kunnen onderkwijlen. Spannend hoor, Jaguar! We zijn zó benieuwd!

Voor iedereen die niet kan wachten: verkrijgbaar als coupé en cabrio, 575 pk, 700 Nm en een sprint tot 100 in 3,7 seconden. Hij is lichter (25 kilogram minder dan F-TYPE R AWD), wendbaarder en sneller. Topsnelheid boven de magische grens van 200 MPH (322 kilometer per uur) en allerlei ander lekkers. Leest u het gerust nog eens na. Of warm uzelf op met de video van de reguliere F-Type en F-Type R, die ook niet suf zijn.

UPDATE: de orderboeken van de nieuwe F-TYPE SVR zijn geopend. De snelste en krachtigste F-TYPE is er als Coupé en Convertible, voor prijzen vanaf respectievelijk € 199.750 en € 206.850. Een gewone Jaguar F-TYPE is al leverbaar vanaf € 94.650. Filmpje!34 reacties

dat interieur fleurt heel mijn morgen op!
@uselessblogger: nou daar heb ik nog wel een paar bakjes koffie voor nodig.

Maar het ziet er inderdaad goed uit!
via iPhone app
@clarkson: ik een paar uur slaap :) al maar die f-type een hoop goed!
Die spoiler klopt niet aan de achterkant, verpest het lijnspel van de auto
@tiemegommer: Die spoiler heurt niet.
Die gaat trommelvliezen laten scheuren :p
Perfecte midlife-crisis-auto voor de 50-plusser met een extra zakcentje!
via iPhone app
@volvologisch: ben nog een 30… En zou de coupe dolgraag willen hebben. Zit ik nu in me early midlife crisis ofzo?
@smoothoperator: geen idee dat is voor iedereen persoonlijk. Als je het echt wilt weten kan ik je psychiater aanbevelen.
@smoothoperator: nee maar jij hebt er geen geld voor, die 50 plusser heeft al wat langer kunnen sparen
SVR….

Dat is toch dat cluppie van die boerencampings?
@Rob:

Met roze koeken die voor 5 jaar conserveringsmiddelen bevatten en dan alsnog over de datum zijn !!

Nope .. Dat de SRV ..
@lincoln: stiekem rotzooi verkopen
Ik heb dan denk ik toch liever de zeecontainer variant van Range Rover.
Mag ik er eentje zonder spoiler en met de uitlaten van de V6? Alvast bedankt.
@dutchdriftking: kan je dan niet beter de v6 nemen? Schijnt genoeg vermogen te zijn en ik wel lichter in de neus.
@lekbak: Hij zal gerust beter sturen, maar het geluid van die V8…..
Wat is dit wederom een gave jag, maar wat een hok van een pauperspoiler..
@hutjuh: krijg je er ook een petje bij als je em met spoiler besteld?
Heerlijk! Droom bak! Die V8 is zo lekker
Hadden ze niet een P1 achtige spoiler kunnen maken hiervoor? Die dus niet het lijnenspel verpest….
De spoiler is nogal sjonnie en de voorbumper lijkt net niet te kloppen. Doe mij maar de ‘normale’ R coupe. Net setje velgen eronder, subtiel verlagen net zoals bij de concept en hij is perfect.
De F-Type blijf ik echt een fraaie auto vinden. Deze is mij net wat te schreeuwerig als je het mij vraagt. De spoiler had niet gehoeven en de bumpers mochten wat mij betreft wel wat minder. Het geluid zal wel weer fenomenaal zijn. Een F-Type V6S Coupe is voor mij voldoende. Klinkt ook ontzettend lekker en de auto zelf is vele malen mooier dan zijn concurrentie.
Ik vind eigenlijk alle R en SVR-modellen van JLR nooit echt geslaagd. Altijd schreeuwerig en over the top. De techniek is fantastisch en je zal de grootste lach op je gezicht krijgen, maar het lijnenspel vind ik altijd verpest bij dergelijke modellen. Voor mij dus liever een V6 S. Dat is een klassieker in wording wat mij betreft. En met 380 pk kun je ook nog eens lekker het gas intrappen zonder dat je meteen spint.
Doe mij de gewone F-type maar. Dat is namelijk een heel mooi clean ontwerp, en is voor normaal gebruik meer dan snel zat. Hier zitten dan weer allemaal rare attributen opgeschroefd die die mooie lijnen tenietdoen, ongetwijfeld hard nodig om harder dan hard te kunnen, maar who cares?
interieur ziet erg mooi uit alleen hoop ik dat de navigatie unit flink is verbeterd en niet zoals in de range rover en jaguar XF rete traag met response en invoer .
Die spoiler kan echt niet. Lijkt wel door Vin Diesel gestyled die bak… Verder wel een beest van een wagen natuurlijk, maar heeft de ‘gewone’ F-type R niet al 550pk? Dan vind ik die 25pk extra een beetje matig eigenlijk.
Hey Bart, lees je even mee?
Als ik zo de foto’s zie, gaat mijn voorkeur uit naar de cabrio… Coupé lijkt zo gedrongen, terwijl dat normaliter juist de mooiere variant is.
Na aankoop even de spoiler er af halen
Dit is de.. ik heb een kleine piemel KIJK MIJ KIJK MIJ versie. Pak gewoon de S met de prachtige uitlaten in het midden. Stay Classy!!
Victoria Koblenko zal hier wel weer een natte p**s van krijgen.
Los van de spoiler en t pijpgeweld achter, ziet het er geweldig uit!
Kofferbak spoiler draf. En dan is ie super toll

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).