Opel GT Concept toont funky toekomstvisie

Auteur: , 40 Reacties

Opel heeft vannacht de Opel GT Concept onthuld. En die is misschien nog wel knapper als het meisje dat erin zit.

Qua afmetingen is het ongeveer een MX-5, qua power ook. Opel perst namelijk 145 paardenkrachten en 205 Newtonmeters uit een 1.0 liter groot turboblokje dat we kennen van kleinere Opels als de Adam en Corsa. Een theoretische sprint naar 100 is daardoor mogelijk in minder dan 8,0 seconden, mede dankzij het redelijk lage gewicht van minder dan 1000 kilogram. De versnellingsbak is overigens een zes verzetten tellend sequentieel exemplaar. Als je alle verzetten succesvol doorloopt zou je op een topsnelheid van 215 kilometer per uur uit moeten komen, belooft Opel.

De badge “GT” prijkte al eerder op compacte, sportieve tweezitters van Opel. De badge wordt al sinds de jaren ’60 gebruikt zelfs. Deze concept heeft dus een historische naam, maar laat de toekomst laat zien. Ingewikkeld hè?

De Duitsers hebben er al een heus teaseroffensief voor deze coupé opzitten dus we hadden al een vaag idee van wat er zou komen. Het resultaat is een moderne interpretatie van het jaren ’60 ontwerp, zoals jullie op de foto’s kunnen zien. Het is echter nog bijzonder concept-ish. We zien bijvoorbeeld geen achteruitkijkspiegels, geen ruitenwissers en ook geen deurgrepen. Die laatste zijn vervangen door touchpads op het dak, de spiegels zijn vervangen door camera’s in de wielkasten.

Opel heeft momenteel geen platform voor achterwielaangedreven auto’s met de motor voorin, dus we betwijfelen of dit ooit het productiestadium zal halen. Mocht het wél zover komen dan hopen we op een OPC-smaakje met bijvoorbeeld het blok uit de Corsa OPC.

Persoonlijk vind ik het wel een fijn geproportioneerd ding, en die enorme deuren zijn ook tof. Willen jullie deze Opel GT in productie zien?40 reacties

Doet me op een een of andere manier denken aan een dromedaris
@agera: De mx-5 van clown bassie.

Het schijnt dat de presentatie 2 maanden is uitgesteld, omdat twee vrouwen van de design-afdeling er niet uitkwamen in welke kleur ze de striping op de auto wilden doen.
@martinus: blauw was inderdaad mooier geweest.
@agera: ja indd
Dit ding is nog zo ver in de conceptfase dat ik er nog niet echt een uitspraak over kan doen. Vind hem zeker gaaf, maar ik betwijfel of Opel de ballen heeft om dit uit te brengen.
@berlinetta: Ze hebben niet eens een compact RWD platform. De drie-cilinder hebben ze al wel op de plank liggen.

Het is een concept.
Als je de mee-gekleurde raampartij, rode striping en rode voorwielen weglaat, blijft er weinig over van het concept.. behalve dat ze een (neppe) uitlaat per cilinder hebben.
Lijkt me lastig, op je speakers rijden.
Vind Opel eigenlijk wel heel erg stoer !
Die vorige GT vind ik nog steeds een leuk ding en staat bij mij op de shortlist, qua auto leuk om te zien, genoeg vermogen en een goede prijs voor een gebruikte.

Deze kwee niet, een coupé waarbij je met je kont op de achteras zit.
Niet echt lekker dunkt me

Doe mij deze maar, anderen mogen voor een Boxter gaan voor Boxter prijzen en Boxter onderhoud deze zit in het hoekje der vergeten sportwagentjes, is voor mij vaak een pré

http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/OPELGT-2977_11.jpg
@desjonnies:
Eens. Het is gewoon een leuk ding om te zien. Helemaal in rood. Springt er lekker uit. Persoonlijk vind ik een gele, maar dan van Pontiac, helemaal een feest om te zien:
http://www.conceptcarz.com/images/Pontiac/pontiac-Solstice_manu-08_06-800.jpg

Ik zou ‘em graag willen. Misschien niet het meest strak sturende apparaat. Of de allersnelste. Of de best afgewerkte. Of praktische. Maar charme hebben ze!

Dit concept heeft niet zoveel charme, maar misschien als cabriolet? Denk dat ie dan veel beter uit de verf komt.
doe me toch maar dat meisje
Knapper als… koffie?
Het is knapper DAN het meisje. Maar het zal tijd worden dat Opel weer eens met wat leuks komt.
@porsche928: volgens mij lees je 2 posts als een, môgge
@porsche928: neeeeheeee, knapper, hè!
Heel erg leuk, maar wat is dat toch met die semi-dichte ruiten aan de zijkant tegenwoordig? Praktisch elke concept krijgt het wel mee en ik heb nog geen auto gezien waar het écht een verbetering is.
Oke jongens, wie heeft er met paint die auto zitten inkleuren?
Als ze ballen hebben nemen ze hem in productie. Inclusief die gekke rode wielen. Opel kan wel een imago knaller gebruiken. Zichzelf weer op de kaart zetten.
@camber24: Ze hebben zowel een compact achterwiel aangedreven platform, als het geld om zo’n platform te ontwikkelen niet.
Een Adam coupe dus.. OPEL!! BRENG DIE MONZA NOU GEWOON UIT!!!
Mooie Mercedes!
Nee nee , doe maar gewoon niet.
Lijkt me weer een leuke auto voor mensen tot 1.70m zoals de meeste… helaas voor mij met 1.92m niet weggelegd zoals nagenoeg elke auto in deze klasse…
@kees66: hebben kleine mensen ook nog een lolletje ;)
Ik vind hem leuk, maken! Graag met de kikker draaikoplampen van het origineel.
Grappig die zij ramen. Dat doen studenten automotive design als zeker 10 jaar en volgens mij is dit het eerste concept waar ik het bij zie. Echt mooi vind ik het niet maar verder wel een leuk karretje.

Ik moet wel zeggen dat ik de details afzonderlijk mooier vind dan het totale design.
Een te heet gewassen Monza!
Shit, wat een lellen van deuren!! Het is al bijzonder lastig bij een reguliere coupé om in een parkeergarage uit je auto te klauteren, dat wordt er hier niet makkelijker op. Verder wel een mooie stijloefening, vooral omdat het mooi laat zien dat je geen elfendertig gaten en lipjes aan de voorkant nodig hebt om een auto toch te laten smoelen. Maak er een roadster van, en ik wil hem zeker overwegen.
Lijkt wel wat op de Z4, weet niet zo goed wat ik ervan vind
Neh, vind t niets. Waar blijft de monza?!
Knapper DAN. (Echt, zo moeilijk is het niet…)

OT: bouwen dat ding! Kijk naar die lijnen..het wordt tijd voor een revival van de kleine coupés!
Ik vind hem uit proporties, alsof er een bult opzit. Zoals een dromedaris zoals al eerder werd aangegeven. Zie liever een nieuwe Monza/Manta
Doe mij het dametje maar, wat een stuk!
Wel graag zonder dat rode
Neuh… Vind het al niet mooi met alle concepterij errond, en zonder zal het er niet beter op worden. Laat maar in de schuif zitten…
Dacht dat het niet zo lekker ging met opel
Dit ziet er allemaal wel erg conceptig uit, maar een auto met deze proporties, afmetingen, gewicht en vermogen klinkt op zich wel leuk, en niet onhaalbaar voor Opel, ze hebben al meer leuke tweezitters afgeleverd tenslotte.
Rode banden voor. DOEN!
Nee…. Geen fan….
Begint goed, kijken hoe het eindigt…
Terug naar school Casper H

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).