Jaguar XE krijgt Supercharged V6 uit de F-Type

Auteur: , 11 Reacties

Dat wordt lekker bandjes roken in de Engelse concurrent voor de Duitse premium sedans.

Één van de taglines voor de nog te onthullen Jaguar XE is “Emissions Impossible” maar gelukkig krijgen we niet alléén maar CO2-neutraal geneuzel onder de kap maar ook de heerlijk smeuïge V6 uit de F-Type. Jaguar UK heeft op haar website bevestigd dat de Supercharged V6 naar de XE komt. Dat blok is in de F-Type S Coupé goed voor een fijne 380 pk en 460 Nm koppel. Meer dan genoeg om bandjes lekker te doen roken, kan ik u uit betrouwbare bron melden.

In de XE (die tegen de BMW 3 Serie, Audi A4 en Mercedes C-Klasse aan zal schurken) zal dit blok ongetwijfeld voor een hoop fun gaan zorgen. De XE zal gebouwd gaan worden op een nieuw aluminium chassis en zeker ook voorzien worden van de nieuwe motorenlijn Ingenium. Die lijn zal als hoofdthema “downsizing” kennen en bestaan uit diesel en benzinemotoren met een CO2-uitstoot onder de 100 gram. De nieuwe XE wordt later dit jaar onthuld en komt in 2015 in Nederland op de markt.11 reacties

Ongezien al de auto om te hebben in vergelijking met de Duitse 3.
belooft een erg mooie bak te worden, ik denk (en hoop) dat we hem vaak gaan zien!
Super! Daar hoopte ik op. Natuurlijk koopt iedereen op de Europese markt een mueslimotor maar voor het imago van de babyJag is een lekkere V6 onmisbaar. Op de Amerikaanse markt waar je na een volle tank geen faillissement aan hoeft te vragen zal de V6 ook wel de big seller zijn.
Ik ben nu al verliefd op deze auto.
Heerlijk die gaat de X-type met mondeo genen snel doen vergeten.
Als het uiterlijk een beetje in lijn is met de andere ‘tegenwoordige’ jags dan kan het alleen maar goed komen! Hopen dat er ook een stuk of 3 v6’jes naar NL komen.
Dit moet hem worden. Geestelijk al afscheid genomen van de Adrie. Heb me zelfs opgegeven voor de updates/nieuwsbrief. Ik wil deze auto!!!
Een auto waar ik al lang naar uitkijk. Moet haast wel een prachtige wagen worden. Als ie maar niet een te “sportief” design krijgt…
Ik hoop dat deze auto een succes zal worden,al vrees ik met grote vreze.Zeker bij de introductie van deze auto zal een scherpe prijsstelling in combinatie met een uitgekiende marketingcampagne deze auto maken of breken.De F type doet het goed maar zit in wat minder drukbevochtensegment.Ik gun het Jaguar, maar heb wel wat reserves betreft de XE.
Ben hartstikke benieuwd wat het eindresultaat zal worden!
Ben benieuwd. Zal wel een leuke bak worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).