Jaguar XJR is officieel: 550 pk!

Auteur: , 90 Reacties

Bij Jaguar heeft men de anabolenspuit in het aarswerk van de statige Jaguar XJ gestoken. Dit is het resultaat!

De Jaguar XJR is de nieuwste toevoeging aan de R-lijn van de Britten. Tot voorheen was de XJ Supersport met een magere 510 pk de meest potente uitvoering, maar volgende week wordt op de New York Autoshow hét antwoord voor de pk-beluste zakenman gepresenteerd. Jaguar meldt tot dusver alleen dat het 5.0 V8-blok met supercharger in de XJR 550 pk levert, en er aanpassingen zijn uitgevoerd aan de stuurinrichting, de remmen en de wielophanging.

Verder is de bumperpartij aangepast, staat de auto op dikkere sloffen en mag het R-logo natuurlijk niet ontbreken in de grille. Meer info over de superlimo, ontwikkeld bij Jaguars Nurburgring Test Center, volgt bij zijn onthulling op 27 maart.

Tot die tijd: FOTO’S! En de vraag: leent een nieuwerwetse XJ zich voor dergelijke R-spielerei en is het een waardige opvolger voor deze Jaguar XJR?90 reacties

Mooiste auto van het moment.
@Svenska_Aeroplan_AB:
Maar 15:57 is inmiddels weer voorbij…
@Svenska_Aeroplan_AB:
Het is inderdaad een prachtige wagen en in dit segment absoluut de mooiste. Maar de lelijke opsmuk (Het R-pakket dus) heeft de XJ helemaal niet nodig. Persoonlijk vind ik de normale versie net wat stijlvoller.
@Rob: Dat vind ik ook. De Portfolio staat deze Jaguar toch beter.
@Svenska_Aeroplan_AB: F-Type is nog mooier :D
@Svenska_Aeroplan_AB: volgens kapitein niet hoor, maar die heeft dan ook een brilletje nodig
@onlycocksdriveaudi: Daar ben ik het inderdaad niet mee eens. Nochtans een prachtige wagen, de XJ. Maar de mooiste auto van het moment is ook geen Audi hoor. De mooiste auto van het moment is zeker en vast de Maserati GranCabrio. Mijn droomauto!
Wauw 40pk extra, een paar Johnny bumpers en wat R logos. Weg stijlvolle zaken sedan.
@kraakensmaak: was voor mij ook een re-gel-rechte verassing dat het 550Pk kreeg….aangezien ze niet hoger zijn geweest bij Jag en andere modellen hiervan al voorzien hebben…
Nutteloze upgrade
@toroloco: Misschien voor jou nutteloos, maar hier is wel markt voor (Quattroporte concurrent …. ?)
Wel een dik ding zeg! Ben benieuwd naar de achterkant. Dat rode logo in de grille is ook wel geinig.
@str8six: Dat logo op de grille is RRRRRRRRRRRR
Mijn auto voor later. Wat een prachtig ding.
@E34M5Touring: voor een appel en een ei over 7 jaar te koop idd…
@Megakix: Precies. Voor de huidige nieuwprijs koop je dan een XJR en een Maserati 4porte GTS :)
Dikkie Dik!
Benieuwd hoe Vicky van 5th Gear deze vindt? Over de gewone v8 was zij matig gestemd, niet heftig genoeg.

Maar ik vind het er bijzonder uitzien, je hebt in iedergeval een exclusieve auto.
Ik kom hem gelukkig niet vaak op straat tegen, dat maakt hem juist speciaal en dat waardeer ik meer.
doe mij maar de M5
Men neemt een foto en zoomt hem 3x in.. :S

Ben benieuwd naar de kont van deze beul, overigens mag hij ook wel wat stoerdere velgen, vind ze erg kaal!
Heer-lijke auto! Was de XJ altijd al natuurlijk, nu nog lekkerder!
Dit is mijn absolute favoriet op dit moment, auto die de maserati qp van zijn troon heeft af gestoten (van mijn persoonlijke ranglijstje dan hé).
Prachtig!
Jammer dat ze vrijwel 4 maal dezelfde foto tonen.
Wauw! Wat een monster
Foto’s? Het zijn een paar crops van 1 en dezelfde foto…
misschien kan @autoblog even een lijstje met kg/P.J. opstellen voor deze xjr, e63 (s), m5…… is vast interessant.
@w0o0dy: Geen eerlijke vergelijking.. De XJR hoort in de klasse 7-serie, S-klasse, etc.
@crackdavid: punt is dat het vermogen nu vrijwel gelijk is aan dat van de M5 maar dat het gewicht van deze jaguar wel eens LAGER zou kunnen zijn EN deze heeft geen audio nodig om lekker te klinken..

Als deze xjr niet veel zwaarder is dan de normale 510pk supercharged dan is deze is alles behalve 0-<100km/u de S8 de baas…

you'd have to be nuts not to pick this one!
kg/pk dus…
Prachtig en super gaaf, maar ooooo zo nutteloos….
Soms kan ik maar niet begrijpen waarom fabrikanten zulke lelijke velgen onder hun auto’s stoppen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
ziet er gewoon heel lekker uit! wie kiest er nou een S8 boven dit?!
@lambo4all: Ik. De XJ is misschien prachtig, maar lang niet zo goed als de Duitse concurrenten. En ja, als ik moest kiezen tussen de Duitsers, dan doe maar de A8/S8. Prachtige auto!
@kapiteinaudi: Ik ben zelf die-hard audi rijder, maar ik heb toch echt liever een XJ dan een S8.
@ravi: De XJ is inderdaad werkelijk prachtig. Ik heb er een paar keer ingezeten, en het interieur is echt magnifiek. Zo’n A8/S8 is trouwens ook echt prachtig, ik heb één keertje achterin een A8L 4.2 mogen zitten en wat een auto is het toch! Een A8 is echt een Bentley Muslanne voor het ‘gewone volk’.
Maargoed, dat is natuurlijk persoonlijke smaak natuurlijk. Maar feit is wel dat de Duitsers kwalitatief betere auto’s maken.
@kapiteinaudi: nou heb ik zelf een xjr uit ’98 met s/c v8 – het blok die in dat jaar op n1 stond in de JD edwards lijst. Zelf boven Audi en bmw. Ook heb ik zelf recentelijk een bmw en audi gehad en ben wel met je eens dat de afwerking van die duitsers tamelijk geniaal is maar het ik krijg de indruk dat veel mensen bij jaguars terug denken aan de 70’s en 80’s waar ze erg onbetrouwbaar waren.
@jagofiel:
Die afwerking van die duitsers is zo fraai met 1 rede.
Dan heb je wat te aaien terwijl je op de wegenwacht wacht….
@kapiteinaudi: Klopt, ik ben trouwens pas 29 en heb dus nog niet heel veel ervaring met de (langdurige) kwaliteit van auto’s haha;) Maar afijn, ik heb zelf de nieuwe s6 aangeschaft (werkelijk mijn droomauto). Toevallig heeft mijn vader een XJ (niet de luxste versie) en het kwaliteitsverschil tussen deze auto’s vind ik niet erg verschillen. De XJ oogt wat luxer kwa materiaal e.d. Maar toch kunnen mijn pa en ik beiden concluderen dat de s6 materiaal heeft van hogere (blijvende) kwaliteit, vooral gelet op de afwerking. Toch heb ik liever een XJ, chique, sportief en mooi. Het verschil tussen de 8-serie en de XJ weet ik zodanig niet, maar ik durf je wel te geloven;)
@ravi: weet je wat mooi is? Je Audi interieur wordt gebouwd door PSA.
@rufctr01:
Dan zou dat alvast heel moeten blijven.., toch…?
@jrk68: inderdaad! Audi zorgt in ieder geval dat hun clientèle comfortabel op de ANWB kunnen wachten als hun ‘premium bolide’ het weer eens af laat weten.
@rufctr01: Daar ben ik juist blij mee!
@ravi: waar ben je blij mee? Als je weer langs de kant van de weg staat?
@rufctr01: Kerel, stop met je nutteloze reacties aub. Koop zelf een s6 en beleef het, als je dat natuurlijk kan…
@ravi: opschepper…ben je nou een grote jongen nu je een s6-je hebt? Ik kan zeker wel zo’n s6 betalen, ik wil er alleen niet in gezien worden.
@rufctr01: wat ben jij een zielig ventje zeg!
@kevinRS6: hahaha
@ravi: Dan heb je wel geluk met zo’n S6, prachtig ding! En ja, zo’n XJ is heel erg mooi. Toen de A8 pas uit was, vond ik de XJ ook wat meer dan de A8. Maar na dat ik in beide auto’s gezeten heb, moet ik toch de A8 nemen. Het was de L versie, dus echt ongelooflijk veel plaats! Meer dan in de XJ, en het voelde allemaal luxer aan. Ik zou wel de XJ onmiddellijk boven de 7-Serie en S-Klasse verkiezen. Maar hoe je het ook draait of keert, het zijn stuk voor stuk fantastische auto’s!
@kapiteinaudi: Niet zo goed? Niet zo wat? Bouwkwaliteit mischien? In dat geval heb jij geen recht op spreken…
@imba: Technologisch gezien komt een Jag nog niet eens in de buurt van een Merc, Audi of BMW. Het navigatiesysteem van zo’n XJ is werkelijk uit de stone age.
@kapiteinaudi: kwaliteit van Audi is uit de stone age.
@kapiteinaudi:
Vandaag is anders bekend geworden dat, dat “fantastische” merk van je weer 400000 auto’s moet terugroepen. Dit uiteraard niet uit eigen beweging maar na druk uit de media.
Nee, echt kwaliteit hoor…, Keep dreaming….
@jrk68: Alsof BMW en Mercedes dat nog nooit hebben moeten doen……
@kapiteinaudi:
Je had het over de inferieurteit (in jouw ogen) van Jaguar vriend.
@jrk68: Ik zeg niet dat die kwaliteit slecht is hoor, gewoon minder goed dan die van de Duitsers. En daar bedoel ik niet alleen Audi mee, ook BMW er Merc.
@kapiteinaudi: hoe kan Audi dan op de eerste plek staan met de meeste motorproblemen? Slechter dan Audi kun je niet scoren, dus een Jaguar is beter. Nu lul je behoorlijk uit je nek.
@jrk68: en nu weet ik het zeker dat Autoweek bang voor Pon is. Google eens: autoweek audi motoren minst betrouwbaar
Pak de eerste hit, als het goed is het van Autoweek. Probeer het eens te openen.
Het moet willens en wetens stilgehouden worden!
@kapiteinaudi: lees je de negatieve dingen over Audi wel??? Of ben je nog een klein meisje die in sprookjes geloofd??
@rufctr01: Lees jij de positieve dingen over Audi wel? Of ben je nog een kleine jongen die denkt dat er monsters onder je bed zitten?
@kapiteinaudi: jij blijft maar verkondigen dat er bijna niets beter is dan Audi! Volgens mij hebben ze genoeg kwalitatieve ellende!
@rufctr01: Zolang IK nooit problemen krijg met mn audi is t best. Zal mij een worst wezen wat het gemiddelde is, er bestaan meer soorten audi’s, en vooral langer. Koop een saaie japanner als je bang bent dat er iets stuk gaat, of leer auto’s te onderhouden.
@ravi:
Fingers Xed Ravi….
Ik duim wel met je mee doc.
@jrk68: Je moet toch ooit een keer autopech krijgen, sta je lekker comfortabel langs de weg.. Jij hebt verstand van autopech toch, als coureur/circuitman dinges..??!
@ravi:
Ik heb een aantal jaren VAG gereden, dus ja daar weet ik alles van.
Genoeg goed aanvoelende knopjes om de tijd mee te doden….
@jrk68: Kijk met jou kan ik praten, van het ‘sport’ knopje indrukken word ik al opgewonden. Ik vind VAG producten wel oké, als een van de enige op AB zo te lezen;)
@jrk68: laat me raden.. slechte ervaring mee gehad?
@solmatje:
Yep, anders zou ik het niet schrijven.
Itt tot jou ben ik niet van het “horen vertellen” door een vage kennis van een vage kennis….
@jrk68: nu snapik je nick jerk (jrk)
@ravi: mijn auto’s zijn perfect onderhouden. Je kunt zeuren wat je wilt voorlopig scoort er geen merk slechter dan Audi.
@rufctr01: Grappig dat je zegt dat ik zeur, ik zeur namelijk niet ruft
@kapiteinaudi:
Ik heb mijn best gedaan om positieve artikelen te vinden, maar dan kom ik niet verder dan subjectieve trivialiteiten als een “aaibaar” dashboard….
Dan heb ik liever een Curverdash in een auto waar de motor het langer dan 40K uithoud en een bak die niet begint te rammelen zodra ik de showroom uit rijdt….
@kapiteinaudi: kwalitatief leg je het af met je Audi!
Mooie concurrent van de S-klasse AMG.
550 pk is niet niks, maar waarom gaan ze niet gelijk voor 600 pk!
Jaguar komt als laatste met hun power sedan, en ze weten dat duitse drie meer vermogen hebben, ga er dan gewoon boven zitten, met je vermogen.
Voor een tuner is zo een upgrade geen probleem, maar de autobouwer zelf krijgt het niet voor elkaar.
Het lijkt een op geheime afspraak onder de autoproducenten, ik vind het maar vreemd.
@stirling: S63:525 PK S8: 520 PK indien ook in deze vergelijking: M6(?): 560 PK
Daarmee is er maar één sterker dan de XJR, als ik me niet verreken..
@jorisk: Jaguar lepelt hetzelfde blok, in de XF.
Het is toch niet zo moeilijk om er wat meer pk uit te peuteren!
Het zit wel erg dicht bij elkaar, en denk toch dat ze daar afspraken over hebben.
Maar ja, misschien hebben ze ook wel deals met de tuners, dan kunnen die er ook nog wat mee.
@stirling: Ja..? de V8 biturbo ligt ook in bijna elke mercedes, en de v8 biturbo van audi ligt ook in bijna elk topmodel.. denk dat ze gewoon iets meer dan de concurrentie doen. 600 pk is belachelijk veel voor een limousine. Daarnaast laten ze nu ook wat ruimte over voor de toekomst. Misschien zijn er inderdaad wel zuke afspraken.. Alhoewel de XJ nou niet echt een tuningbak is..
@jorisk: S65, dus 50 pk meer is belachelijk, dat vind jij misschien, maar misschien denkt de klant daar anders over.
Iedereen wil in die kringen, altijd het grootste, het meeste, het vulgairste, het meest onwijze, daar koop je status mee.
Wacht maar totdat je de loterij wint, dan lul je ook zo!
@stirling: Ja, maar daar ligt een V12 in. Das weer iets anders. Ik vind het niet belachelijk, het is alleen vrij overdadig.. 600 pk uit een V8. Want we hadden het hier over V8-powered limousines. V12 is weer een hele andere klasse.
Het meeste, grootste, vulgairste, meest onwijze, daar koop je geen status mee in mijn optiek. Stijl koop je volgens mij status mee, voorzover status al te kopen valt. Status verkrijg je door wat je doet, niet door wat je bezit.
Nu is het wachten op de steroïde versie: de XJR-S! Wat gaat dat worden?!
@rotjeknor: Ik denk een Jag met 551 pk, je moet toch een beetje bescheiden blijven.
HOLY CRAP!! Wat een bak.. Jaguars met supercharged V8’s is altijd +1
wel grappig dat tegenwoordig elk onderwerp uitmondt in audi vs onderwerp in artikel.

ik vind dit iig een pracht wagen.
Even een huishoudelijke vraag.. ik snap de toevoeging van al die links naar de foto’s niet helemaal.. aan het einde van het bericht is er toch al een gallery? Of moet Autoblog nou nog steeds aan SEO trucjes doen om traffic te genereren?
Geweldige auto om te zien en een stuk exclusiever dan zijn Duitse tegenhangers die je overal bij elke Aldi geparkeerd zie, waar je een XJ (zelfs de oudere versie niet) nooit zal zien.
Diegene die dit soort auto’s kopen zullen zich niet verlagen tot het Aldi niveau en in een auto gaan rijden waar ook pietjepetman in rond crost.
Dus bij geld te veel jaja zou ik dus dit kopen en nevernooit een VAG product liever aan de kant staan in een Engelse klasse wagen dan op de linkerbaan weggekeken worden omdat ik in een Duits concurentieproduct rijd.
wauw
Deze graag in het racing green. Heerlijk.
Geef mij eigenlijk maar de supersport! Oogt een stuk ingetogener! En bijna net zo snel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).