Gran Turismo film gaat Fast & Furious kapot maken [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Tenminste, dat wil Sony gaan proberen.

Gran Turismo film

De Fast & Furious serie kent inmiddels zes delen en deel zeven staat in de steigers. De franchise legt filmmaatschappij Universal geen windeieren, de serie staat in de top 15 filmseries met de hoogste opbrengst ever en deel 6 werd bijzonder goed ontvangen. Ondertussen zijn we ook in blijde verwachting van een Need for Speed film die door Dreamworks wordt geproduceerd en werkt Legendary aan een heuse Hot Wheels film en dus dachten de mensen achter Gran Turismo: “Daar moeten wij ook eens in duiken”, zo lazen we net.

Het toeval wil dat de drijvende kracht achter de Gran Turismo games de naam Sony draagt en laat dat concern nou net over een eigen filmmaatschappij beschikken, dat is toevallig! Er is nog niet heel veel bekend anders dan dat Mike de Luca en Dana Brunetti, die vooral bekend zijn als producers van de Fifty Shades of Grey films. De Luca werkte ook aan de film Drive Angry met Nicholas Cage maar zijn huzarenstukje is wat mij betreft nog altijd het iets minder auto-gerelateerde American History X. Brunetti werkte eerder onder meer aan The Social Network maar heeft verder nog niet echt iets met auto’s gedaan in films.

Het enige wat de Gran Turismo boys ten opzichte van de andere aanstormende titels ontbreekt is een verhaallijn, dus laten we ze een beetje helpen. Batman die in de Nissan Deltawing op een stel vampiers jaagt die in de nacht onschuldige mensen doodrijden tijdens straatraces om aan hun bloedzuigbehoefte voldoen. Uiteindelijk wordt Batman geholpen door Morgan the Vampire Slayer die met zijn houten Morgan dwars door het hart van de bloedzuigende Tesla’s (slechterikken moeten elektrisch rijden, toch?) drift, de enige manier om ze te doden omdat er geen Silver Bullettrain in de buurt is nadat de plaatselijke Fyra uit dienst is genomen.

Maar misschien hebben jullie betere suggesties? Scriptsuggesties in de comments graag!

Update 20-08: Op Gamescom werd zojuist bekend dat het filmproject op gang is gebracht.36 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ehm ja, laten een van de grootste film franchise kapot maken… Maak eerst maar eens een film die kijken waardig is, en bedenk daarna is of je het tegen F&F op wil/kan nemen. (Ik zeg niet dat ik F&F goed vind, echter gezien die inkomsten is het toch een stevige franchise)
Te ambitieus?
Ik zie bij gran turismo niet 1 2 3 een script passen.. En zeker niet met een link naar de spellen.. Ik ben wel benieuwd
@laulau: Hoezo niet? In de game ben je een rookie die zich omhoog moet werken in de racewereld. Lijkt me toch wel dat men daar een leuk script omheen kan brouwen.
@Breinstein:

Inderdaad, gewoon een compleet levensverhaal schrijven over een zoontje wat leert racen. Vervolgens wint hij races en krijgt d.m.v. prijzengeld steeds betere wagens.
@jack_abarth: En in deel twee is de rookie ervaren en neemt hij een young driver onder zijn hoede. Zo makkelijk kan het wezen.
@Breinstein:

Exact.
En om het nog wat leuker te maken zou het zeer tof zijn als hij een goed gevulde garage heeft, en af en toe van onderdelen wisselt. Hoeft niet perse nieuw gekocht te zijn, maar gewoon omdat het kan.
@jack_abarth:

aanvulling…

Bijvoorbeeld racen met een 328i omdat een M3 te duur was. Deze tijdens de diverse races upgraden met bijvoorbeeld de achteras en vering van een M3, etc etc…
@jack_abarth: SAAI…..
@Breinstein: Wat je nu verteld kom identiek over met de serie DTM Race Drivers van Codemasters…
@laulau: weinig fantasie, een autoblogger die tijdens het gamen zijn Playstation word ingetrokken en vervolgens in een virtuele auto wereld terecht komt. Daar word hij achterna gezeten door zijn autoblog vriendjes en hij kan alleen ontsnappen als hij alle races wint om dan weer terug te keren naar zijn armzalige real life.
@laulau: GT en Forza snappen als onderhand de enige racegames nog dat racegames en verhaallijnen altijd eindigen in een ruk product en dat het gewoon moet draaien om auto’s, banen, racen en verder weinig tot geen onzin. Ik denk ook niet dat je over deze games films moet maken.
@laulau: Battleship is gebaseerd op een spelletje dat je op ruitjespapier speelt. Pirates of the Carribian is gebaseerd op een attractie in Disney World. Dus dan kunnen ze hier ook wel een onzinnig script voor bedenken…
@dafmaf: *Pirates of the Caribbean*
Misschien mis ik iets maar “deel 1 staat in de top 15 films met de beste opbrengst ever”? .. Deel 1 heeft het zeker goed gedaan maar na Tokyo Drift de minste omzet in the franchise gegenereerd. Kan niet kloppen lijkt me tenzij er nog een woord(en) voor ‘films’ hoort te staan.
@barryb:
Nee, alleen de franchise (alle films samen dus) staat in de top 15 van franchises. Geen enkel deel alleen staat in de top 50 (Gelukkig).
@super: Ja precies, dan klopt het. AB had eerst ‘deel 1’ in de tekst staan. Dat hebben ze aangepast.
Wat jij hier zegt is dat F&F een verhaal lijn heeft, lol , zou bijna denken dat ik voor niets na 5 min deel 1 gestopt ben met F&F kijken
Als het motorgeluid van de auto’s net zo wordt als in het spel flopt de film al bij voorbaat.
@j00rs: of dat 80% van de auto’s in de film kartonnen dozen met geprinte autoplaatjes zijn en er maar een handvol echte auto’s in de film zetten.
Dus… Wanneer komt “Autoblog.nl the movie”? Zijn ook leuke scripts op te bedenken hoor!
Totaal niet relevant, dat andere een film maken als bijv. NFS is logisch omdat daar enigszins een verhaal in zou kunnen zitten. In sims als Forza & GT totaal niet
Dit gaat zo hard falen.
Ik heb een suggestie: die film laten vallen en zich op GT6 concentreren. Aan een goede film heb je 90 minuten plezier, aan een goed spel heel veel meer.
Als ze dit goed uitvoeren zullen zij een film uitbrengen waar menig autoliefhebber zijn ogen zult uitkijken.

Zij hebben als ik het goed heb bijna alle merken gelicenseerd dus wij zullen originele autos zien itt omgebouwde autos om niet te hoeven betalen aan de originele merken.

Waar heb ik dit vandaan? Het spel Blur heeft ook veel merken maar hebben de licenties van tuners verkregen zoals AC Schnitzer ipv BMW, kost minder en dus meer geld te verdienen.

Volgens mij wordt dit dan ook een “volwassen” film met minder spectaculaire stunts maar echte races, niemand springt dus van één berg naar de andere berg bijvoorbeeld.
@B3nk0: ehhmm gamelicenties heeft niets met filmlicenties te maken he:S
Volgens mij bestaat er al een Gran Tursimo film met Clint Eastwood… Dus weet niet of ze die naam wel mogen gebruiken….
@tvr1974: Afgezien van het feit dat het idd niet zo heette, “Gran Turismo” is een ‘gewone’ auto-term en ik kan me nauwelijks voorstellen dat je dat zomaar kunt copyrighten.

Heleboel auto’s hebben en hadden ‘gran turismo’ ergens op de badge staan.
Eindelijk een autofilm waar er écht wordt gereden en de auto’s geen 17 versnellingen hebben om op het einde nog een extra versnelling te vinden en de race/achtervolging te winnen?
Zal wel over een courertje gaan die een vriendinnetje heeft, een ongeluk krijgt op het circuit en bijna dood is, en uiteindelijk toch de world cup wint.
En ze kunnen allemaal eindigen met een scène op een landingsbaan zoals F&F 6 dat deed. Wat zeg ik, ze kunnen bovendien die scène allemaal tegelijk opnemen. Die landingsbaan was immers 65 km lang… F&F staat misschien voor Fail&Fail, wie weet.
@maxman: http://www.memeboat.com/singleView/2242/Normal Runway Vs Fast And Furious 6 Runway/
Zou ook nog kunnen dat ze een film maken in docu stijl/artistiek, met beelden over de vetste wegen, mooiste circuits, met vette shots van allerlei iconische auto’s , aangevuld met interviews/commentaar van mensen uit de autosport, neem aan dat ze wel iets maken in de geest van GT, een hollywood productie met explosies zou nergens op slaan.
Nou en over twee maanden een Forza Motorsport film

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).