Japanse megacrash: politie wil 10 chauffeurs vervolgen

Auteur: , 16 Reacties

De Japanse Supercarcrash des Doods (waarbij geen doden vielen) is inmiddels oud nieuws, maar wie dacht dat de betrokkenen er alleen met gedeukte bolides en een gekwetst ego van af kwamen heeft het mis: justitie heeft nog een appeltje te schillen met de verantwoordelijken.

Twee van de vele Ferrari-slachtoffers

In december 2011 was een aantal rijke Japanners op weg naar een supercarmeeting in Hiroshima. Wat er onderweg precies gebeurde weten we niet, maar fraai was het niet: acht Ferrari’s, drie Mercedessen en een Lambo werden in min of meerdere mate vernield (video).

We zijn inmiddels bijna anderhalf jaar verder, maar de Japanse wetshandhavers vergeten niet zo snel, en zijn bovendien niet voor de poes, zoals deze Gallardo-tunnelrunner kan beamen.

In eerste instantie werd een inmiddels 61-jarige verdachte als hoofdschuldige aangewezen, maar inmiddels hangt ook negen andere betrokkenen vervolging boven het hoofd, aldus de Japanse krant Nippon Sport. Zijn ze niet zwaar geneg gestraft met al die kapotte Ferrari’s, of mag wat jou betreft de zweep er ook wel flink over?16 reacties

Wat is dat voor onzin? Je rijdt (toevallig in een supercar) over de weg met je maten, een debiel rijdt tegen je aan en je wordt opeens vervolgd?
@bosje: wat is jouw reactie voor onzin? Ten eerste rijd je niet ‘toevallig’ in een supercar en ten tweede werden ze niet vervolgd omdat ze aangereden werden en in een supercar zaten, maar omdat ze als idioten over de snelweg reden. En ja, als je zoveel gevaar veroorzaakt moet je op de blaren zitten!
@stefstuntpiloot: als ik het me goed herinner (en daar baseer ik mijn reactie op) reden ze vrij normaal en reed er 1 auto verkeerd waardoor ze uiteindelijk allemaal crashten. Dan is het vrij apart om ze opeens allemaal te vervolgen. De wagens waarin ze rijden zou in die situatie bijzaak zijn, en op een bepaalde manier toeval.
Ik ken het dossier niet en heb geen kennis van het Japanse recht.
Het lijkt mij dan ook ongepast als ik hierover ga oordelen.
@jrk68: Oke
@jrk68: lol, en toch reageren, je kan het gewoon niet laten he ;p
@jrk68: komt wel goed schatje
@jrk68: Mooi dat je eens een keer nadenkt voordat je je mening geeft.
@alcantara:
Dat doe ik altijd, je vindt ze vaak niet leuk…, maar er zit altijd een kern van waarheid in….
@jrk68: Ik ga ook maar niet oordelen, maar weet wel dat het dossier na 1,5 jaar bovenaan de stappel is gekomen bij die Japanse ambtenaren :-)
@VeniVidiVici: *stapel
Het snelle auto probleem is in Japan dan ook wel veel groter dan hier. Hoge snelheidsraces tegen elkaar op snelwegen zijn er geen uitzondering. Het is er zelfs zo gek, dat de wegbeheersders op sommige gedeelten van hun snelwegen ‘antirace’ weghelfden hebben geïnstalleerd…

Dus, ik snap wel dat ze er streng optreden.
@lemans96: Bizar ! Ben wel nieuwsgierig enig idee waar ik daar wat over kan lezen ?
@luuktb: Ik heb ’t zelf nog even op Youtube opgezocht maar als je daar ‘japan’ en ‘streetracing’ in dezelfde zin in tikt, dan krijg je al ’t bekende spul.
Ik heb ’t een keer in de één of andere autodocu gezien. Basically zetten ze om de kilometer zo’n tien meter van de ene, en dan de volgende kilometer, de andere weghelft af met dikke, zwart witte palen.
Tja, als ik mijn Toyota Tercel in de prak rijdt, ben ik ook niet genoeg gestraft.
Straks worden ze nog geëxecuteerd….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).