Jasje van Steve McQueen uit Bullit te koop voor $800.000

Auteur: , 17 Reacties

Voor dit bedrag kun je een heleboel mooie auto's kopen!

Leuk jasje, sort of.

Retro is hip. Zeker als het retro object van een beroemd persoon is geweest. De blazer van McQueen, gedragen in Bullitt, moet in het Californische veilingshuis Profiles in History maar liefst 800.000 USD opbrengen.

Het is een mooi jasje voor een docent geschiedenis, daar niet van, maar voor dit bedrag koop je ook 5,7 Countaches. Het is een bruine blazer met visgraat motief en suede opzetstukken voor de ellebogen. Kenners herkennen ‘m als onderdeel van Frank Bullitt’s kostuum tijdens één van de meest beroemde achtervolgingsscènes ooit.

This sports jacket is, without question, the premier 20th century male cinematic qardrobe piece, worn by star and “King of Cool” pop culture icon Steve McQueen in his best-remembered role… Cooler than a fridge loaded with ice cubes at the North Pole.

Vindt je het ondanks deze beschrijving nog steeds te veel geld om uit te geven aan een blazer? Ik ook, maar de bezittingen van Steve McQueen zijn nu eenmaal grof geld waard. Vorig jaar werd de camera-auto van Le Mans, een Ford GT40, verkocht voor 11 miljoen dollar. McQueen’s paspoort ging op een andere veiling weg voor 46.125 dollar, en zijn Heuer horloge (ook uit Le Mans) leverde 11 miljoen dollar op. Vergeleken met de overall à 1 miljoen is de blazer nog een koopje.17 reacties

Grapjassen bij dat veilinghuis… dat betaald toch niemand voor zon jasje
@gertjan2012: Je kan zoveel vragen als je wilt, er is altijd wel een gek die het ervoor over heeft.
@gop1: als dat zo was lag de huizenmarkt niet stil.. of geldt jouw statement alleen voor jasjes van Steve McQueen?
@gertjan2012: iemand met een gevoel voor mode met een verhaal heeft zoveel geld er voor over. Mensen kopen toch ook een Rolex of Hublot van 50.000 euro en duurder?
Tja het is wat de gek er voor geeft, zo’n jasje ik zou het weggeven aan het leger des heils
Fijn dat jullie ook ff een foto van deze meneer derbij plaatsen zodat we een beeld hebben. En nee ik ken hem idd niet
@MAB: Steve is de vader van Lightning McQueen.
@rijnounsdoor: Gnahahahaa
@MAB: Zeker de moeite waard om zn films te bekijken!

De king of cool.. Maar dan van vroeger..
Hij stond er wel om bekend dat wanneer hij niet de hoofdrol had in een film, toch op de één of andere manier alle aandacht op zich vestigde!

Hij sprak veel door zn lichaams taal te gebruiken en schrapte hele a4 tjes tekst uit het script en vertelde op die manier veel meer.
800.000 dollar voor een jasje? Ben eens benieuwd hoeveel de Mustang uit de film moet opbrengen…..

Zotte prijzen. Gaat echt helemaal nergens meer over.
@Vincegail: Zelf zou ik liever de Charger hebben. Zal ongetwijfeld minder moeten kosten dan de Fastback van McQueen. En vind ik meer Musclecar.
welke maat?
Geef mij maar die 5,7 Countaches.
Hoeveel komkommers hebben jullie al op?
Lijkt me niet dat dat horloge 11 miljoen heeft opgebracht. Ik vond ergens anders op het internet dat het voor bijna $800.000 is verkocht.
je kan ook een jasje uit de c&a kopen is veel goedkoper.
2e hands kleding is toch wat beneden mijn stand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).