JE Design verbouwt je Volkswagen Touareg R-Line

Auteur: , 11 Reacties

En de Touareg wordt niet alleen breder maar ook sneller gemaakt. Wie wil er graag 410 diesel pk's?

Als basis voor deze aanpassingen (die we deels al kennen van de gewone Touareg) werd een Touareg R-Line genomen. Een nieuwe voorspoiler, grille, wielkastverbreders, andere achterspoiler en een andere achterklep van de heren van JE Design kosten samen €4641 euro inclusief belastingen. Voor nog eens €595 euro krijg je daar de dubbele uitlaat met RVS eindstukken bij.

De 4.2 liter grote TDI van de Touareg wordt indien gewenst opgepompt van 340 naar 410 pk en een koppel van 930 in plaats van 800 Nm. Dit wordt gerealiseerd door het motormanagement aan te passen en kost €2999 euro inclusief een jaar garantie op de motor, turbo, transmissie en aandrijflijn. De garantie kan naar twee jaar worden uitgebreid voor slechts €199 euro. Het resultaat van deze performanceupgrade is een sprintje naar 100 in 5.4 seconden (standaard 5.8) en een topsnelheid van 250 kilometer per uur (standaard 242). Heb je gekozen voor een 3.0 TDI dan kan het aantal pk’s van 240 naar 285 worden opgeschroefd.

JE Design levert voor €1428 euro ook een verlagingsoptie die de auto 35 millimeter dichter op het asfalt legt. De wielen in SUV-Select design worden vastgehouden door een setje spacers (30 mm voor, 40 mm achter) á 409 euro, de velgen zijn in drie varianten leverbaar: shadow silver, matt black met een matt silver front, of matt graphite silver met een gepolijst front. De complete set 22 inch wielen met banden in de maat 295/30 is leverbaar voor €5190 euro. Losse velgen kosten €690 euro per stuk.

Het interieur is vrijwel volledig in Alcantara uitgevoerd, hiervoor geeft JE Design geen prijs in haar persbericht. Een optelsommetje leert ons in ieder geval dat de motortuning voor de 4.2 plus de uiterlijke aanpassingen een totaalprijs van dik 15.000 euro oplevert. Ka-ching!11 reacties

Indrukwekkende prestaties, en een oud gezegde over iets met een gouden ring.
@645ci:

Met een gouden ring in je hand, kom je door het ganse land?
eigen ring is goud waard?
beter 1 gouden ring in je hand dan 10 in de lucht?
@IJsblok: Als een auto eruit ziet als een verzopen kalf pimpt men het met gouden ringen.

Hey, dat gaat ook op voor alle Audi’s :)
@645ci:

nee, die ken ik niet
@IJsblok: je kunt ook niet alles weten. :)
Goede prestaties..;
Helaas is die V8 diesel niet meer te bestellen in dit belastingparadijs. Twee zes cilinders en een hybride moeten we het mee doen
Toch mis ik die oude over the top W12 wel een beetje, als je hier deze poging tot coole Touareg ziet.
je suvf verlagen; hoe verzin je het? koop dan een station….
Maar waarom dan een R-line, als je toch alle bumpers gaat vervangen?
Bij de 1e foto had het ook zo een q7 of cayenne kunnen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).