Je raadt NOOIT wat de voorkant van deze 220SE écht is

Auteur: , 16 Reacties

Probeer dan!

Je raadt NOOIT wat de voorkant van deze 220SE écht is

Iedereen heeft wel een bepaalde kunstvorm waarvan ze houden. Zo is er geen mens die muziek niet kan waarderen. Beeldende kunst valt ook bij menig persoon in de smaak. Of het nu een project is van Joseph Klibansky, een schilderij van de getalenteerde leden van de Cobragroep of een duizelingwekkend werk van wijlen Jackson Pollock, iedereen kent wel iets waarvan het hart sneller begint te kloppen.

Afgezien van de hoge mate waarin een kunstwerk één of meerdere emoties kan opwekken bij de aanschouwer, kan kunst ook een functionele waarde hebben. Dit is precies het geval bij het werk waarnaar we nu kijken. De afgezaagde voorkant van deze Mercedes-Benz 220SE uit de jaren ’60 kan prima in de huiskwamer geplaatst worden, puur om de esthetiek van het interieur op te krikken. Tegelijkertijd werkt het object echter ook als niets minder dan een jukebox.

Je raadt NOOIT wat de voorkant van deze 220SE écht is

De markante jukebox is gemaakt door een Britse performance art crew, genaamd Mutoid Waste Company. De in Londen gebaseerde groep wekte in de jaren ’70 een zekere hype op door allerlei grote muurschilderingen en sculpturen te maken. Daarbij gooide de groep met enkele regelmaat, maar wel in het geheim, feesten in haar thuisstad. De groep bleef ook in de jaren ’80 doorwerken, en dat is naar verluidt precies de periode waaruit deze jukebox komt.

Hoewel de jukebox er ronduit fenomenaal uitziet, werkt hij momenteel niet naar behoren. Het apparaat moet in ieder geval gerestaureerd worden. Het is niet precies duidelijk in hoeverre het apparaat gerepareerd moet worden, maar er moeten wel degelijk enige euro’s in verdwijnen voordat hij weer fatsoenlijk draaien kan. Het apparaat staat momenteel te veil bij Bring A Trailer, waar het hoogste bod op het moment van schrijven nog niet boven de 1.000 dollar is uitgekomen.

Je raadt NOOIT wat de voorkant van deze 220SE écht is16 reacties

Jammer van de 220SE
@c4seum: waarom, nu heeft ie een nieuw leven gekregen. De reïncarnatie van
Nice! Jammer dat ie helemaal in Cali staat en ik geen trailer/trekhaak heb.
Trouwens, best leuke site om beetje rond te browsen.
Zag dat men onlangs een 205GTI voor 22k verkocht heeft met 160k op te teller.
https://bringatrailer.com/listing/1989-peugeot-205-2/
@B00G1E: een 205 GTI in het Amerikaanse straatbeeld, grappig!
Ik snap de vraag niet eens sorry.
De w108/w109 serie hadden nooit een 220SE, die begonnen bij de 250S
@mercmax: Klopt, al denk ik wel dat dit een W108 is en niet de eerdere W111, afgaande op die rubberen strip op de bumper.
@dizono: Het is inderdaad een w108/w109 (verschil tussen die twee kan je tot zover ik het weet niet weten a.h.v. de neus). Dit is te zien aan de de rubberen strips op de bumpers, de rubberen/chromen strip aan de zijkant (boven de wielkast) en de voet van de ster (heckflosse’s hadden eentje met een deukjes zodat je ze “los kon schroeven” ook al gaat de grill met de motorkap mee en heb je daaronder de radiator dop)
@mercmax:
Bestond wel toen :
http://www.classix.se/index.php/sv/sold-cars/item/383-mercedes-220-se-fintail
@desjonnies: Dat is een w111. De bovenstaande auto is een w108/w109, de opvolger daarvan.
Als je wil bewijzen dat je een neus voor goede muziek hebt is dit je ding.
Mèh.

Als die BBQ’s, keukenkasten, zetels en blijkbaar ook jukeboxen gemaakt van autoneuzen… ze zeggen me niets. Wat heb je nu in godsnaam aan een autoneus in je living? Een compleet exemplaar, ja, daar zou ik uren rond kunnen draaien, maar zo’n stuk neus aan de muur?

Kitsch…
@esprit_de_flandre: In je living? Dit is veel leuker in de tuin of in de schuur.
@Esprit_de_Flandre: misschien een met een frituur er in? 😁
Zou er een cocktailbar van maken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).