Heeft Joseph Klibansky zijn Ferrari 812 alweer verkocht?

Auteur: , 38 Reacties

Robin Scherbatsky > Joseph Klibansky.

812

Je moet het Joseph Klibansky nageven, dankzij the skills of an artist heeft de kunstenaar in zijn leven al een paar mooie auto’s onder zijn kunstzinnige kont gehad. Misschien is het zo dat kunst andere kunst aantrekt als een magneet. McLarens, Maserati, Ferrari’s, Joseph heeft/had ze allemaal. Meestal opteert hij daarbij voor maagdelijk wit als exterieurkleur.

Helemaal puur blijven de auto’s van Jo echter niet altijd. Met zijn Ferrari 458 ging Klibansky een keer klabamsky. Met ‘lichte voorschade‘ dook de Fezza later op bij een handelaar die wel brood zag in het stukje nouveau réalisme. Badabing-badaboemsky, monnie in de zaksky.

Joseph ging ondertussen onverwijld door naar de volgende auto’s. Onlangs rolde hij opeens door de stad met een splinternieuwe Ferrari 812 Superfast, onder het toeziend oog van talloze spotters.

812

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar misschien was die aandacht wel iets teveel van het goede? Niet veel later kregen we namelijk een berichtje onder ogen dat de Fezza alweer te koop zou zijn voor de originele nieuwprijs:

812-te-koop

Dit bericht is inmiddels weer verwijderd. We hebben contact gezocht met de kunstenaar, maar hij was noest aan het werk aan zijn nieuwe beeldje dat een krokodil in feestuitdossing afbeeldt. De RDW geeft maar één (zakelijke) eigenaar op voor de auto, dus wellicht heeft Joseph zich bedacht toen hij las dat Gucci Mane ook een 812 heeft.38 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
WTF is Joseph Klibansky?
@drdre1: Een kunstenaar die goed in de slappe was zit.
@drdre1: http://bfy.tw/HyyZ
@thomcarspotter:wat?
@fritzel: google het gewoon..
@thomcarspotter: haha, let me google that for you, geniale site ja. :D
@drdre1:
Idem hier.
Is dit autonieuws?
@e28forever: mijn Renault Twizy 45 staat ook te koop ;) nieuws, breaking!
Renault Twizy 45 brommobiel 10.717 km elektrisch
€ 3.999,00
http://link.marktplaats.nl/m1272671649?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=109186
@kjeld: waar zijn de deuren?
@kjeld: inclusief accu?
@kjeld: Dat is pas een range!! Eat that Tesla!
@e28forever: hij zit niet achterop een fiets toch? Of kijk je naar wat anders?
@bmwfreak038:
Jij vindt dit interessant dus?
@e28forever: dat zeg ik niet, maar het is wel “autonieuws”
Zo zonde in die witte kleur
Skinny jeans brigade
@cpp1: Haha ik moest lachen

*wurmt zich uit stretch denim*
Zo heeft hij die mclaren ook ‘gekocht’. Puur marketing jongens, hij rijdt er 3 maanden in en daarna wordt de auto verkocht aan een nieuwe eigenaar (door de dealer). Hij is zelf nooit eigenaar, wedden dat de 812 straks weg is, dan heeft hij hem zogenaamd verkocht…
@wildbeest: vanwaar marketing? Alsof het iemand ook maar iets boeit dat de vorige eigenaar een doorgesnoven “kunstenaar” is
@wildbeest: de meeste hebben een mindere leaseauto, dus een slechte deal kan ik niet noemen! Ik vind het knap dat je jezelf zo kan marketen dat je zin leven kan hebben.
@wildbeest: nog beter, wel de lusten maar niet de lasten. Voor mij ook 1 dan graag.
Gadsie wat een spec zeg. Dat kan zoveel fraaier bij de 812.
Lelijke uitvoering zo in ‘t wit, zonde…
Maar 5800 km kunnen rijden en dan tegen aankoopprijs weer van de hand doen lijkt me wel prettig. Al zou ik er zelf lekker nog 58k km bijzetten.
Waarschijnlijk is het omdat ik een oude lul aan het worden ben, maar wat een treurigheid spreekt er uit die foto met al die spotters eromheen, zeg…

Jammer dat autoliefhebberij steeds minder lijkt te gaan om de auto’s maar enerzijds om de posers die stapvoets rijden op de plekken waar ze gezien worden in plaats van knalhard waar de auto hun nekharen overeind doet staan en anderzijds om spotters die auto’s door lenzen zien, hopen dat ze de eerste zijn en de meeste clicks genereren.
@stradale888: Helemaal mee eens. Met name met dat 2e. Wat een stel kneuzen toch die spotter-pubers… Zelfs al zou je zoals jij zegt zelf willen genieten van je dikke auto, door die losertjes is de lol er snel af…
@svenska_aeroplan_ab: Dat is niet helemaal wat ik bedoel. Bovendien, als de eigenaar de auto echt goed zou gebruiken, dan rijdt hij over wegen waar je geen spotter tegenkomt.

Wat de spotters betreft: ieder zijn hobby. Allemaal leuk en aardig, de zoveelste limited edition van dit of dat, maar persoonlijk zie ik liever wat zo’n auto kan in plaats van een kort patserig en onverantwoord sprintje binnen de bebouwde kom. Of een toevallige ontmoeting met een auto die je echt niet verwacht. Als je rijdend op je fietsje in de middle of nowhere opeens een Alfa Romeo 6C 1750 tegenkomt (true story), blijf je daar je je leven lang genieten van de herinnering alleen. Geen tijd voor een foto en je valt bijna van je fiets van verbazing. Toegegeven, dat gebeurt niet vaak. Er zijn gelukkig ook andere manieren om te genieten van auto’s. Zo zou ik tien keer liever geld uitgeven aan het rijden in een doodnormale auto in plaats van aan een dure camera en lenzen. Maar goed, ieder zijn voorkeuren.
@stradale888: Ik snap wat je bedoelt. Maar die wegen zonder spotters: die zijn er gewoon niet meer! Lutjebroek heeft ook pubers met smartphones… En als je voor het stoplicht staat, hangen ze over je heen. En als je geïrriteerd reageert heb je het nog gedaan ook. Alsof je een soort publiek bezit bent…
@stradale888: ik hekel daarom ook de “spotters” die langs dealers gaan. tuurlijk kan het gebeuren dat je willekeurig langs een dealer rijd, waar er een dikke M, S of RS staat. Maar precies wat je zegt; het zou een onvergetelijke ervaring moeten zijn, maar het word op die manier voor de handliggend. Hetgeen dat ik spot kom ik áltijd in het wild tegen. Helaas had ik gister geen telefoon bij de hand, maar zag een witte mustang mach 1 en mn spot van de S1 zijn die onvergetelijke ervaringen waar je het over hebt.
@svenska_aeroplan_ab: nou nou, ieder zijn hobby toch? Ik zie dat liever dan dat ze met z’n allen als een zombie naar hun nieuwste Iphone zitten te staren om een nieuwe Pokemon te vinden..

@roberto: Met zijn allen in de P.C. Hooft foto’s maken van een zelfbevlekker in een bijzondere auto is volgens mij net zo kansloos als en masse bij Kijkduin Pokémons zoeken.
@roberto: Ja hoor, maar als je hobby inhoud dat je mensen lastig valt moet je ermee kappen. Als je hobby speerwerpen is, doe je dat toch ook niet midden in de stad? Daar zijn faciliteiten voor. Voor spotter kneuzen ook: autoshows…
@svenska_aeroplan_ab: ja daarom vinden de meeste auto eigenaren het leuk om gespot te worden en geven ze ook nog even wat gas bij …
@stradale888: Ik ben een tijdje actief geweest op autogespot. Mijn god, wat is dat een verziekte community zeg. Kinderen van 13 die gaan schelden op elkaar, omdat iemand 5 sec eerder een spot heeft geupload. Kinderen die met laptop op pad gaan om meteen nadat de foto gemaakt is, de foto te kunnen uploaden, zodat zij de eerste zijn en dan op de voorpagina komen. Trieste bende.
Hier anoniem je jaloezie uitspugen, maar als ie langs rijdt dan staan jullie er met 300 man omheen voor een fotootje haha! Droeftoeters!
Robin for the win ! Iemand moet het zeggen!
In z’n algemeenheid valt het wel mee met die spotters, ze staan echt niet elke twee tellen met camera’s voor je neus. Tenzij inderdaad je je op de bekende locaties vertoont, PC Hooft, Meent e.d.

Heb met een vorige auto wel eens een uitgebreide fotoshoot door een spotter gehad. Die gasten kunnen hele beste foto’s maken, zo af en toe blader ik ze nog wel eens door. Dus uit mijn toetsenbord geen denigrerende praat over carspotpubers, ik kan ze wel waarderen.
@amghans: ik kan het me voorstellen misschien zit er wel een dikke foto tussen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).