Jos Verstappen wil meedoen aan de 24 Uur van Le Mans

Auteur: , 60 Reacties

Na een Le Mans-luwe periode van zes jaar denkt Jos Verstappen, vader van één van de beste F1-coureurs uit Nederland, aan een terugkeer in de racerij. Inzet: de 24 Uur van Le Mans!

Jos Verstappen wil meedoen aan de 24 Uur van Le Mans

Nico Hülkenbergs succes in de 24 Uur van Le Mans lijkt uit te stralen op meer (ex-)F1-coureurs. Op de persco voorafgaand aan de GP van Oostenrijk hintte zowel Fernando Alonso, Sebastian Vettel als Daniel Ricciardo naar een eventuele deelname aan de lange afstandsrace. Vandaag laat Jos Verstappen (43) een bommetje vallen door aan Autoport te melden dat ook hij zint op een terugkeer op de internationale circuits. Jos zegt aan een plan te werken om later dit seizoen in te stappen in een Europees kampioenschap. Jos:

“Ik kan het nog steeds. Ik moet alleen even oefenen en wat kilo’s kwijtraken.”

Oud-Le Mans-winnaar Jan Lammers (59) bevestigt tegenover Autosport dat hij samen met JUMBO-uitbater Frits van Eerd (tevens sponsor van Max) kijkt of ze een Nederlands racetrio kunnen vormen met Jos voor de LMP2-klasse. Wel zegt hij dat er momenteel meerdere coureurs van eigen bodem in de race zijn voor het derde stoeltje.

Op de vraag of Jos met Max een deelname voor ogen heeft zegt Verstappen:

“Nee, Max moet (uiteindelijk) LMP1 doen, ik zou in de LMP2 moeten uitkomen.”

Jos zegt dat de tijd die hij besteed aan de F1-carriere van Max niet moet lijden onder zijn Le Mans-aspiraties.

“Een paar races en dan Le Mans zou wel oké zijn”

Verstappen racete in 2008 en 2009 voor het laatst mee in Le Mans. In dat eerste jaar won hij bovendien de LMP2-klasse, dus hier verwachten we wel het een en ander van.60 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
*generieke grindbak grap*
@jipino: *generieke ‘Jos is echt wel de beste coureur en dat grindbak slaat nergens op en hij heeft nooit de goede auto gehad om het te bewijzen maar in een goede auto kon die het Schumacher echt wel lastig maken en je moet niet zo denigrerend doen over Ons Jos want zelf kan je ook niet rijden en Albers die was pas echt slecht en Doornbos had een raar hoofd’ verdediging*
@gtwillem: Iedereen kan rijden, kijk maar wat Jos zegt. Alleen een beetje oefenen en afvallen! Ik begin meteen! AB als jullie willen sponsoren dan hoor ik het wel.
@gtwillem: Haha, tot het woordje ”verdediging” dacht ik dat het daadwerkelijk een idiote verdediging was van iemand die mijn comment niet begreep.
@gtwillem: je hebt gelijk! De enige twee Nederlandse coureurs in de recente geschiedenis die het tot de F1 hebben geschopt door rijkunsten en niet door een bak geld zijn Verstappen Sr. & Jr.
@gtwillem: *generiek mee eens antwoord*
@gtwillem:
Ach, die grindbak grappen komen meestal van sneue types die zelf nooit iets hebben kunnen presteren.
Ik vraag me weleens af of ze al zonder zijwieltjes kunnen fietsen😜
@jrk68: Aldus de koning van de vag olie-grappen.
@mikkeloentje:
A, dat is actueel.
B, numeriek maak ik die niet eens zo heel veel, wel had ik er een paar de door reaguurders hoog gewaardeerd werden en dat valt op.
Om nu te blijven hakken op iemand die al 6 jaar niet meer actief is, is gewoon zielig.
@jrk68: Die grindbak grappen heb ik eigenlijk nooit begrepen. Ik heb sowieso niet begrepen waarom Jos Verstappen altijd het lachertje was onder vele Nederlanders. In mijn beleving was Jos qua talent van het niveau Dennis Bergkamp, Pieter van de Hoogenband, Ids Postma of Roy Heiner. Het enige nadeel is dat Jos deelnam aan een sport waarvan je zeer afhankelijk bent van het materiaal en financiën een verschil maken in je prestaties. Vooral de come-back periode van Jos Verstappen in de Arrows was zeer de moeite waard. Hij wist het maximale eruit te halen en liet hele mooie dingen zien.

Voor zijn epische start op Super Sepang in 2001 heeft hij geen punten gekregen (7e), maar zelfs Schumacher had diep respect voor de prestaties van Jos (“Der Jos, er geht wie ein Komet”) na afloop van die race. Vergeet niet dat de concurrentie heviger was dan nu en punten pas verdeeld werden vanaf de 6e plaats of hoger.

Ik heb Verstappen jarenlang op de voet gevolgd en kan niet zeggen dat ie het slecht deed, in de races was hij snelller dan zijn teammaat en als de kans zich voordeed, pakte hij die. Hij stond met die gare Arrows in Monza 2000 bijna op het podium, dan kun je echt wel sturen. Maar ja… Grindbak. Echt zonde dat Nederlanders zo dom en blind zijn. Ik heb genoten van de races van Verstappen en dat kan ik van het Nederlands elftal de afgelopen paar maanden niet zeggen. (Het grappige is dat dan precies andersom gekeken wordt: ondanks dat het materiaal heel erg matig is hebben we hoge verwachtingen…).
@gtwillem:
In Nederland mag je niet boven het maaiveld uitsteken Willem, tenzij je voetballer bent.
Dan mag je met een pleurisgang in de stad iemand dood rijden, hallo Kluivert.
Dan mag je patsen met de meest wanstaltige verkrachte hokken, omdat de de gemiddelde voetballer dezelfde paupertrekjes vertoont als de rest van het kleinzerige volkje.

Maar owee als je coureur bent, dan ben je een rijkeluis kind, verwend, verwaand en noem de rest maar op.
Mensen die actief zijn in die sport weten dat het niet zo zwart/wit is.
Het zal.wel komen uit pure kift, vele kinderen hier wilden bv karten, slechts een enkeling mocht het.
@jipino: de grindbak is wel zn favo plekje van de baan
Waarom zou je je geld uitgeven om Jos in een auto te laten racen?
@gregorius: omdat hij kan winnen…
@gregorius: omdat ie een topcoureur is.
@gregorius: Omdat die het kan en omdat die een enorme bak publiciteit meeneemt. Een stuk meer dan als ze een Bleekemolen of een Renger van der Zande ernaast zetten.

Ik hoop trouwens dat Lammers niet de weakest link wordt. Leeftijd loopt al aardig op!!
@gregorius: anders gaat die slaan
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Toch maar weer boodschappen gaan doen bij de Jumbo, Frits doet tenminste nog leuke ding waar ik ook iets aan heb met z’n winst.
Paar jumbo stickers op die ouwe RS spyder en gaan!
@MARS:
De RS spyder is al een posje uitgehomologeerd, dus die valt tussen wal en schip. Te oud voor de LMP2 en te jong voor de Legends.
Misschien kan je er op Pikes Peak nog iets mee.
@jrk68: Ikke niet begrijpe, jij taallesje nodig?
@toniominestrone:
http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/1/9/5/8/1001004005508591.jpg
Doe er je voordeel mee, die ene missende o in poosje had ik zelf ook al opgemerkt.
Succes met je vertalingen van mijn proza, als ik een corrector nodig heb zal ik je een mailtje sturen.😎
Zou leuk zijn toch? En dan over een aantal jaar Jos nummer 1 LMP2 klassem en Max nummer 1 LMP1 klasse, helemaal mooi!
Ach, waarom niet. Jos kan weer zijn passie uitoefenen, Jumbo krijgt leuke reclame. En Nederland komt ook weer een beetje onder de aandacht.

Even offtopic: die grappen over grindbakken zijn wel leuk geweest nu. Zie jullie niet eens een testronde zonder schade rijden ;-).
Misschien dat Jan Lammers en die kerel van Jumbo een plekje hebben voor hem in hun all-dutch lmp2 line-up volgend jaar :)
@vincegail: lezen Vince, lezen….
Le Mans > F1..
Helemaal nu Porsche Audi op z’n flikker geeft, volgend jaar Ford komt kijken (GT) en Toyota met z’n nieuwe Hybrid komt volgend jaar.
Nu nog BMW met z’n waterstof machine (rumours).. :)
Ach Jos krijgt ook weer praatjes.
@bofkont:
Nope, jij hebt weer praatjes.
Als Jan en Frits LeMans kunnen rijden, dan kan Jos het zeker.
Misschien je eens in de materie verdiepen voordat je gaat haten, de oudste deelnemer dit jaar had je vader kunnen zijn.
Met het succes van Hulkenberg zal Alonso McLaren hebben vervloekt… Dat had zijn stoeltje zullen zijn maar McLaren heeft het hem verboden.. Dus lekker met die trage epileptische stofzuiger het veld vooruit jagen ipv doen waar je hart ligt… Jaja Alonso baalt als een stekker.
“Jos Verstappen, vader van één van de beste F1-coureurs uit Nederland”
Gniffel. Daar ken ik die vent dus van.
Leuk idee, pappa races. Misschien kunnen de pappa’s van Sainz of Rosberg ook wel racen ;)
@mashell: in die line-up van papa’s van.. Heeft Jos wel grote kans op de titel.
@w0o0dy: schijnt dat de papa van Nicolas Prost ook best een aardig potje kan sturen. En zoals ik m zie rondlopen bij de starts van die 25km-elektroraces, hoeft ie ook nog minder af te vallen ook.
@gregorius: is (nog) geen papa van een F1 coureur… Maar hij schijnt wel wat te kunnen met een auto, dat wel.
@w0o0dy:
Eens kijken bij de pappa’s van.
Keke Rosberg, rookt twee pakjes per dag en loopt richting 70 (66).
Nelsinho Piquet rijdt geen F1 meer maar zo uit mijn hoofd is die de 60 ook wel gepasseerd.
Blijft Kevin Magnussen over (op de reservebank bij McLaren), zijn vader Jan schreef nog een Corvette af in de kwalificatie voor LeMans dit jaar. Kon hij overigens weinig aan doen, als je gas blijft hangen in de Porschebochten ben je passagier.
Dus W0o0dy, ik durf hem wel aan dat hij minimaal 2de wordt in de “pappie van” cup.
@jrk68: misschien een idee voor Le Mans.. Naast gentlemen racers ook Daddy/son teams?
@w0o0dy:
Goed idee, schrijf ik me gelijk samen met mijn zoon in, die kan best een aardig potje sturen.
Ik zal even moeten oefenen, word inmiddels een beetje roestig.
@jrk68: Ik hoop nog op een medisch wonder, waardoor er over een paar jaar ook ene M. Shumacher mee kan doen aan die race. Zijn zoon doet in ieder geval zijn best om de juiste kwalificatie te halen.
@crx: Schumacher heeft al op Le Mans gereden.Snelste raceronde met de Sauber in 1991. Hij vond er trouwens niets aan. En toen kon Bertrand niet met z’n handjes van een londense taxichauffeur afblijven en vloog Gachot in het cachot, plukte Eddie Jordan Michael uit de sportscars en de rest is geschiedenis….
@Vincegail: Ik bedoelde de vers bedachte race tussen vaders van Formule 1-coureurs.
Dan moet junior eerst zijn debuut maken, en vader weer in staat zijn een auto over een circuit te jagen.
@CRX: ok, klinkt logisch. Maar ook al komt ie er weer bovenop, dan blijft het feit dat ie Le Mans niet tof vond. (Ik denk eigenlijk te gevaarlijk)
Vergeet peter van den Bosch (van den bosch transporten, erp) ook niet, een hele grote geldschieter samen met frits. Samen zouden ze de le mans in gaan, in de buurt hoor ik heel erg veel van nieuwe dakartrucks etc (er komt binnekort een scania in Dakar), maar van hun twee heb ik nog niks gehoord helaas
@henkhupelschoten:
Over Frits kan ik je zeggen dat hij helemaal klaar is met Le Dakar.
Van Peter v/d Bosch weet ik daar niets over, wel staan alle MAN’s in de verkoop.
Dus als je nog een truckie voor in de Kennemerduinen zoekt, bel Versluis ff.
@jrk68: xDakar team stopt met de trucks. Van den bosch en Timmermans rijden dus ook niet meer.
@baan:
Dank u, zo kom ik ook aan die info.
Zou weleens een mager Nederlands clubje kunnen worden dan.
Jos Verstappen… Is zelfs voor F1-begrippen erg getalenteerd. En dat meen ik serieus. Hoe hij iedereen voorbij reed in de regen… Damn..
@jochempie: dat was inderdaad wel episch. Hij wist zijn Arrows, Stewart, Simtek of andere inferieure auto altijd aansluiting te vinden met de middenmoot (terwijl zijn teamgenoot achteraan reed, op de De La Rosa na). Maar als het ging regenen kon hij ineens de Bennetons, Jordans en Saubers voorbij. Volgens mij had hij zelfs kans om vanuit een volkomen kansloze positite de GP van Brazilië te winnen in een tot de nok toe volgetankte Minardi in 2003.
Nog op zoek naar een coureur voor het derde stoeltje… Giedo vd Garde is de eerste wie in mij opkomt ☺
@VeniVidiVici: Ook leuk!
@dutchdriftking: nahh… jos zou veel leuker zijn.
Dat zou leuk zijn!
Echt super zou dat zijn als Jos weer de 24 uur van Le Mans ging racen. Ik snap alleen niet waarom Jos vindt dat hij niet in de LMP1 klasse zou moeten rijden, hij zou ongetwijfeld 1 van de beteren zijn. Maar LMP2 is natuurlijk ook mooi, ik kan niet wachten om Jos weer eens in actie te zien. Ik ben nog steeds een groot fan van hem.
Moet die nu al in de media beginnen roepen om sponsors te vinden, of maakt die zich gewoon graag interessant? In beide gevallen gaat het niet al te goed met hem.

Niets mis met LMP2, in de LMP1 hebben de fabrieks teams kandidaten genoeg voor het uitkiezen, jong en veel belovend of ouder en ervaren. Kan begrijpen dat hij z’n zinnen op de LMP2 zet mss een gentleman driver erbij die de rekeningen betaald, en je kan wat lol hebben.
@Hupke:
Jos als gentleman driver gaat niet lukken, als oud F1 coureur heeft hij een zogenaamde platina status en die houdt hij nog wel even.
Frits van Eerd is in dit verhaal de gentleman driver, zoals in de tekst ook vermeld is hij naast CEO bij Jumbo supermarkten (de tweede qua grote na AH) ook een sponsor van Max, dus die connectie hebben ze al.
Frits heeft ooit met Jan Lammers afgesproken om LeMans te gaan doen.
Het gerucht is dus nu dat ze het misschien met zijn 3en gaan doen.
@jrk68:

Dat bedoelde ik dus, Jos met er een gentleman driver erbij die de rekening oppikt.
@Hupke:
Ah, duidelijk, soms struikel ik een beetje over je Vlaams, dank voor de verduidelijking.
Leuk team. Heb wel mij vraagtekens bij die van eert

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).