Justice! Agent bekeurde 28 ramptoeristen op de A58

Auteur: , 54 Reacties

Sommige mensen...

Justice! Agent bekeurde 28 ramptoeristen op de A58

Afgelopen zomer vond op de A58 bij het Brabantse Oirschot een flink ongeluk plaats. Een kijkersfile ligt dan voor de hand (hoe belachelijk dat eigenlijk ook is), maar motoragent Peter Kennis stoorde zich mateloos aan de hoeveelheid automobilisten die het nodig vonden om uitgebreid foto’s en filmpjes van de nasleep te maken. Sommige van deze malloten zaten zelfs zonder handen achter het stuur. Waar hebben we dat vaker gezien.

Kennis liet het er niet bij zitten en noteerde de kentekens van zoveel mogelijk bestuurders die achter het stuur kudos op Instagram of in de vriendenappgroep probeerden te scoren. Na het achterhalen van de namen van deze automobilisten belde de agent ze één voor één op om aan te geven dat ze een vette prent in de bus konden verwachten. De boete die staat op dergelijke strapatsen is met 230 euro niet bepaald mals.

Geheel terecht ook, want door de praktijken ontstonden in de kijkersfile op de andere rijbaan bijna nog meer ongelukken. Overigens schijnt het in het prachtige Brabant vaker voor te komen dat mensen bij een crash de onbedwingbare behoefte voelen om de boel vast te leggen. Hoe belachelijk en treurig dat ook is. (Via: ED)

Foto: niet de crash in kwestie door @estefanosangoerphotography, via Autojunk54 reacties

Top! Handhaven en breed uitmeten in het nieuws. Meer van dit soort berichten!
@rrvliet: hoop wel dat de agent handsfree heeft gebeld :-).
@erik2907: als het echt nodig is, hoeft dat in zijn geval dus niet…
Terecht!
Keihard aanpakken, ehh opbellen!
Helemaal goed!
Inderdaad terecht!!
Mooi, de A58 is ook echt een rampen snelweg…
@joostie: Hear hear! Wat een hel. Ik rijd met grote regelmaat Venlo > Vlissingen, drama. A67 en A58 door Brabant is één grote optocht met vrachtwagens. Schiet niet op.
@widodh: bedank België daar maar voor
@draadloos: je hebt gelijk, we zouden de vrachtwagens aan de grens moeten tegenhouden…
Ik zou wel graag weten wat de reacties van deze mensen zijn, zodra ze te horen hebben gekregen waarvoor ze een boete ontvangen toen die agent ze opbelde.
@granlusso: “dure foto”
@granlusso: als je de moeite had genomen om de link onder het artikel te volgen, dan had je antwoord op je graag gekregen.
@henk_he: *vraag
@henk_he: Ik heb het gelezen inmiddels, ik had inderdaad niet op het linkje geklikt. Desalniettemin ben ik nog steeds nieuwsgierig, want in het artikel is het erg beknopt omschreven :)
Logisch als ze zelf aan het rijden zijn… maar Autoblog heeft wel boter op het hoofd als het gaat om “foto’s maken van een crash op de weg” door een berijder!! Posten maar al te graag dat soort content.. alles voor de clicks!!!
Tuurlijk heel logisch.
Maar staan er hier op autoblog ook niet regelmatig foto’s van diverse crashes?
Zijn deze soms in een studio genomen?

Dus autoblog : geen foto’s van crashes meer plaatsen.
@Hubert: ja precies!! “Hoe belachelijk en treurig dat is” en daarna als de kippen erbij zijn om het zelf te publiceren met een sappig artikel 🤣
Zijn die foto’s gemaakt vanuit een kijkersfile dan?
@MauritsH: Ik denk meer dat hier de gespot foto’s mee bedoeld worden van “spotters” die al rijdend een foto maken. Toch gaaf als je een foto hebt van de zoveelste sportwagen terwijl je net niet het gezinnetje voor je in de auto kon ontwijken…..


Maargoed deze uitleg was niet nodig…
Terechte actie. A58 is inderdaad een vervelende snelweg trouwens. Tweebaans en veel vrachtverkeer. Waardeloos om te rijden en veel ongelukken tussen breda en eindhoven.
Vooropgesteld; ik ga op de snelweg niet tot 30 km/h afremmen om mooie sensatie kiekjes te kunnen schieten.
Maar.
Ooit in een populair wetenschappelijk programma een proef gezien met een aantal vrijwilligers die in een cirkel op een groot terrein hun rondjes reden. Men liet zien wat er gebeurd als een van de auto’s even van het gas ging. De vertraging ging als een jojo door de kring, tot het hele circus op een gegeven moment stil stond: File!

Ik weet het; op de (snel-) weg dien je je snelheid zoveel mogelijk constant te houden.
Maar toch. Wanneer er op de andere baan iets is gebeurd en er hulpverleners in de middenberm lopen, dan knal ik daar toch niet graag met 130 km/h op de linkerbaan bij langs. FF een beetje van het gas en als het lukt naar rechts.
Fout?
Waar ligt de grens?
@ramshoek: je bent ook verplicht om geen gevaar te veroorzaken. Dus snelheid eruit als er iemand in de middenberm of op de vluchtstrook loopt is zoals het hoort.
Maar je moet natuurlijk niet gaan lopen filmen in de hoop dat je de “bloed en goor troffee” van deze week wint op 112weekend/geenstijl/duppert/autojunk.
@mashell: de fout ligt bij het feit dat “je” te dicht tegen de voorligger aanrijdt. Onder andere daarom (maar nog meer omwille van de remafstand) moet je typisch meer afstand houden dan we meestal op de snelweg doen. En dan krijg je natuurlijk een jojo-effect wanneer iemand remt…
@ramshoek: de grens ligt bij het ter hand nemen van je mobiele telefoon om sensatiekiekjes te maken van andermans ellende.
Let op: betreft alleen bestuurders. Achter het stuur is het verboden een telefoon vast te houden/bedienen. Daar is de boete dan ook op uitgeschreven, niet omdat er een foto werd gemaakt. Verder ben ik het absoluut ermee eens dat Autoblog ook boter op zijn hoofd heeft door foto’s en/of filmpjes te plaatsen van ongelukken. Dan daar ook mee stoppen….
Een foto van een ongeluk en een foto van een ongeluk gemaakt vanuit een kijkersfile zijn twee heel verschillende dingen.
+1 voor de koddebeier. Nu de sensatiebeluste rubbernekken nog op een prent trakteren zodat de boel zoveel mogelijk doorstroomt en het wordt nog eens wat met/op ’s Heeren wegen.
De a58 is 1 van de.mooiste stukken snelweg die ons land rijk.is
Dus die man schrijft kentekens op en zoekt er dan telefoonnummers bij. Lijkt mij een beetje illegaal?
@janc:
Kentekens opschrijven mag een agent in functie, dat zal het punt niet zijn. In het kader van opsporing de telefoonnummers van de eigenaren achterhalen en ze dan bellen is misschien een ander verhaal. Mocht dat niet geoorloofd zijn, dat zal één van de gebelden de boel vast wel laten voorkomen. In die zin functioneert ons rechtsstelsel nog heel behoorlijk.
@amghans: ik dnek niet dat die mensen die gelukkig worden van filmpjes van ongelukken zo snugger zijn om zich te realiseren dat het opvragen van een telefoonnummer (naam/adres in het kentekenregister) bij de telecomproviders wellicht een schending van hun privacy is en daarom mogelijk een reden zou kunnen zijn om bij de rechter de boete ongeldig te laten verklaren. Hoewel ik ook hoop dat de rechter zegt, Nee, het opvragen van het telefoonnummer met als doel het uitleggen van de ernst van de overtreding is wel degelijk aangemeten bij dit type overtreding.
@mashell:
Als het op hun geld aankomt zijn de grootste dropl*llen vaak prima op de hoogte van hun ‘rechten’. Als het op ‘plichten’ aankomt daarentegen . . .

Qua “hoop dat de rechter zegt, Nee, het opvragen van het telefoonnummer met als doel het uitleggen van de ernst van de overtreding is wel degelijk aangemeten bij dit type overtreding” ben ik het trouwens volledig met je eens.
@amghans: Dat is inderdaad wat ik bedoelde. Want wie zegt er immers – in een rechtsstaat – dat zoiets altijd moet de juiste voorwendselen gebeurt?
@amghans: Is gewoon toegestaan.
@werf76:
Mooi, dat wordt dan dokken voor die fotografeer-sjakies.
Ik heb die kijkersfiles echt nooit begrepen en ik sta er elke dag wel een keer in.

Uiteraard begrijp ik dat een file een harmonica-effect is, maar dan moet er toch iemand helemaal vooraan hebben gedacht: “oh ik moet echt even remmen om dit goed te kunnen bekijken”.
Ben toch zeer benieuwd hoe die agent in kwestie aan de hand een kentekens een telefoonnummer van de bestuurder kan op sporen. Dan worden er blijkbaar een paar databases gekoppeld.
@marinepower: inderdaad, rdw en gemeenteadministratie, raadplegen door een bevoegd ambtenaar is gewoon toegestaan (onder de juiste voorwaarden)
Wat een lul van een agent, dat noemen wij een miereneuker die goedkoop wil scoren bij zijn meerdere.
@falafel: wat een rare reactie, die man doet gewoon zijn werk…
@nichtrijder:En als ie bij jou op de stoep staat voor een bekeuring, dan geef je hem zeker nog een compliment voor zijn doortastend optreden.
@falafel: Och och, heb je er weer zo een. De enige lullen zijn degenen die met hun telefoon zo nodig foto’s moeten maken. En nee, mensen hoeven geen compliment te geven. Die agent doet gewoon zijn werk, toezicht houden op het verkeer namelijk.
@falafel: jammer dat je geen minkudo’s kan geven. De agent doet zijn werk, en dat is automobilisten bekeuren omdat ze de wet hebben overtreden. Of keur jij het gedrag van de fotomakers goed?
Waar heb je het allemaal over man? Ben jij toevallig een van die mensen die een boete heeft gekregen op de a58?
Iets klopt hier niet. Hoe komt de politie meneer aan het telefoonnummer van de bestuurder? Rdw heeft ze niet, alleen een adres en bsn. Dus dit is onrechtmatig verkregen. Ik zou de boete aanvechten.
@730ld: Hoezo onrechtmatig? Wat denk je dat de politie is. Een scouting ofzo?
Er zijn gewoon databestanden waarin de telefoonnummers van mensen thuis afgelezen kunnen worden.
Politie is gewoon bevoegd om het te raadplegen.
@werf76: klopt, koppeling rdw en gemeenteadministratie. Mag gewoon door de politie worden geraadpleegd bij een overtreding.
Als een agent mij voor zo iets belt terwijl ik in een afspraak zit zou hij aan mij geen goede hebben. Het is toch waanzin dat hij mijn belastinggeld besteedt aan nummers opzoeken. Nog los van of het mag, ik kan me echt niet voorstellen dat dat in zijn taakomschrijving staat. Stuur gewoon die boete, ik betaal hem heus wel, laat me verder met rust en ga door met je werk. Genoeg te doen.
Dit soort agenten moet je imo erg voor oppassen en ver bij uit de buurt blijven in tijden van oorlog en tegenspoed.
@hijman85:
Je bent toch al te laat op je afspraak omdat er een paar van die hondenlullen met een telefoon zitten te spelen in de auto, dus wat maakt het uit?
@bimmert: Als je te laat op een afspraak komt dan is er maar 1 “hondenlul” en dat ben je zelf. Maar ik ben vrijwel nooit te laat.
@hijman85: wat een ultiem sneue reactie is dit. Jij bent vast heel goed op de hoogte van de regeltjes als het je uitkomt.
Dan vraag ik me af hoe een Nissan GT-R met een set top remmen niet optijd heeft kunnen remmen?
De bestuurder zat te puzellen op knopjes en lette niet meer op de weg.
Als daar mensen een foto van maken, tja een motoragent moet ook koel blijven en de mensen mogen dan niet hun gsm vasthouden, het is me wat.

Ik rij veilig, en ik kom veilig thuis en op mijn werk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).