Kia GT4 Stinger live-pics: sexy beast

Auteur: , 17 Reacties

Hoewel Kia nieuwste designoefening niets wegheeft van Ben Kingsley durven we hem toch wel een sexy beast te noemen. Dat designer Peter Schreyer nogal veel 'leent' van een oud VW-concept nemen we maar voor lief.

Alles over de 315 pk sterke achterwielaangedreven Koreaan met Koenigswagg lees je HIER, we wilden alleen nog even weten hoe hij er in het echt uit zag. Uw oordeel?

De gelijkenissen met de VW Ecoracer Concept (2005) zijn wel treffend, maar zoals een redactielid hier opmerkte: “Tsja, Schreyer komt uit de VW / Audi hoek. Laat dit lekker Kia’s TT worden, dan kan ik er persoonlijk prima mee leven dat hij oude schetsen heeft strakgetrokken”. Puntje.17 reacties

Nou, das lekker!
@pjp911: Maar als de gelijkenissen treffend zijn met die VW Ecoracer, dan lijkt mijn vriendin ook op Doutzen Kroes hoor.
@pjp911:
Nog mooier en strakker dan Doutzen… You lucky man!
@pjp911: je vriendin ken ik niet, Doutzen ook niet trouwens, maar ik ben het desondanks met je eens. :)
@pjp911: Nu maar hopen dat je vriendin niet al te vaak op autoblog.nl kijkt….. Die ecoracer is niet bepaald een schoonheid…
@harie: Hij vergeleek z’n vriendin ook met Doutzen Kroes en niet met de Ecoracer…
@bertone: Jij snapt het. ;)
Prachtig ding. Punt.

Wat mij betreft vele malen beter dan al die overstyles auto’s die de meeste andere merken tegenwoordig menen te moeten maken, met overal malle vouwen, hoekjes en onlogische lijnen.

Overigens vind ik de gelijkenis met de Audi Sport Quattro Concept ook behoorlijk treffend
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Audi/Sport_Quattro_Concept_2013/
@potver7:
Inderdaad. Een verademing vergeleken met al die aarslelijke, met name Japanse, auto’s met allerlei drukke lijnen, spoilers, vouwen en wat allemaal nog meer….

Als dit concept een voorbode is voor toekomstige volumemodellen van Kia, kan het nog wel eens een mooie toekomst worden.
D8 dat het een mustang was maar weer te snel gekeken :P
De gelijkenis met die VW Ecoracer Concept zie ik niet echt. Met de Saab Aero X Concept echter…
Ondanks dat VW een ontzettend sterk merk is, is deze Kia vele malen mooier dan die VW dinges.
Oeh, vet concept! Heerlijk, die wielkuipen die omhoog komen, vooral aan de voorkant! Ook het koeniggdak staat hem goed, achterlichten zijn vet. Alleen de kiagrille staat hem niet goed en de lampen moet ik nog erg aan wennen..
Ja hoor, de kopieerdrift van die Aziatische merken kent werkelijk geen grenzen! Dus een beetje VW Ecoracer, een beetje Audi Sport Quattro, een beetje Koenigsegg en ze denken weer wat nieuws te hebben. Het is misschien een redelijke verschijning, maar het is uiteindelijk niets meer dan zielig meeliften op de successen van anderen.. 0,0 creativiteit.
@audifreak: En Audi heeft op haar beurt weer heel veel afgekeken van andere merken. Zoals de verlichting op de huidige Audi’s. Die hebben ze bijna letterlijk van de Zweden gekopieerd! Misschien zegt het merk Konstsmide je iets.
Mooie kar… maar ik mis een setje koplampen.
Kia…….Klinkt best wel sexy trouwens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).