Kia GT4 Stinger: Koreaanse muscle car

Auteur: , 30 Reacties

Na vele teaserschetsen is Kia's 315 pk sterke concept-achterwielaandrijver, de GT4 Stinger, nu onofficieel officieel, want: gelekt. De neus doet lekker Amerikaans aan, met Barracuda-invloeden durven we wel te stellen, maar toch ook de kenmerkende Kia-grille.

Kia is meester in conceptjes afleveren, en dit is een van de interessantere. Hij is getekend met een ‘zwevende A-stijl’, die weliswaar aanwezig is, maar door zijn kleur als een kameleon in het design opgaat. In combinatie met de enorme C-stijl, waartussen zich een strakke, recht-toe-recht-aan achterruit bevindt komt bij mij een beetje een Koenigsegg-gevoel opborrelen, met name de CCX had zo’n ‘dakkoepeltje’.

Het design zit vol met gaten en speelse knikjes bij de wielkasten, die achteraan meteen een mooie, aparte heuplijn creëren. Als we het interieur bekijken dan kan het haast niet anders dan dat Kia met de GT4 vol inzet op een racy karakter en gewichtsbesparing, de rode lusjes en stuurmarkering (heeft dat ook een specifieke naam?) zijn een aardige weggever.

De GT4 krijgt met zijn dikke velgen en 2 forse potten uit de achterbumper een prachtige sportieve inborst, ook al huist er ‘slechts’ een 2 liter viercilinder onder de kap. Good job, Peter Schreyer! Specifieke informatie volgt als Kia deze vrijgeeft.30 reacties

Ik zie er meer een rog in, vandaar waarschijnlijk ook Stinger. Mooi profiel maar de neus, meh…

http://www.neverlandgazette.com/wp-content/uploads/2011/12/Mr-Ray.png
Hee, een koreaanse saab! Niet gek.
Je gaat mij niet wijsmaken dat al die auto’s van grote fabrikanten uitlekken. Is volgens mij gewoom een manier om gratis een keer extra in de spotlights te komen.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Hoe ontzettend slim van jou!
@ikke8866: dankje!
Zo ontzettend jammer dat dit waarschijnlijk bij een concept blijft! Dit is de gaafste Kia die ik tot nu toe heb gezien!
Zie ik daar een geïntegreerde “open” rolkooi? Ja dat zie ik. Wat lijkt me toch tof om een carte blanche te krijgen voor het ontwikkelen van een concept. Gezien de verhoudingen van het exterieur lijkt het om een RWD te gaan. Awesome!
@AutomotiveDesigner: Er staat in de tekst dat het RWD is.
Doet me wat denken aan een Volkswagen concept van enkele jaren gelden, hoewel de kleur er misschien ook voor iets kan tussen zitten..

http://www.motorstown.com/images/volkswagen-concept-r-06.jpg
@ikke8866: dat lijkt er inderdaad wel op. Niet zo gek ook, Peter Schreyer, de designbaas van Hyundai en Kia zat toen bij VAG. Zijn meesterwerk is de eerste TT.
@mashell: als je de eerste TT een meesterwerk wilt noemen dan.
Orgineel design, er zit alleen wel verdomt veel GT-R in die daklijn. Voor de rest kan ik geen duidelijke vergelijkingen vinden.

Die achterkant mogen ze zo in productie gooien, super clean. Die voorkant zou ik zelf (als ik head of design was) nog een nachtje over slapen. Die verticale koplampen zijn niet mijn ding maarja, als je die koplampen horizontaal maakt zit je weer bij audi:-P dus het is wel beter dat ze zichzelf willen onderscheiden.
-edit: nutteloze bijdrage-
Met een viercilinder geen echte muscle-car!
In algemene lijnen best mooi, maar ik denk dat die koplampen en achterlichten nooit op een productieversie komen. Als die er komt natuurlijk. Van mij zou het mogen.

En beeld je even een cabrio in met die heupen…
@Esprit_de_Flandre:
Cabriolet was ook mijn eerste gedachte!! Supermooi!

OT: beetje Saab, beetje GT-R en veel muscle-car. Maar smaakvol gemixed!
WOW, hebb0n!
Nwa ben niet echt onder de indruk. Maar het kan een begin zijn
De lijnen van het dak/de ramen gejat van de GT-R, de kont van de BMW Zagato coupe, de ‘schouders’ van een challenger.. En toch stiekem best vet..
Ja doe maar, in het blauw metallic graag.
Fraaie wagen. Alleen de voorkant heeft nog aandacht nodig: de ontwerpers zitten overduidelijk flink met die Kia grille in hun maag.
Nou, die kan meteen in productie!
Leuk! Op de koplampen na dan.. Die zouden een beetje retro dodge charger moeten zijn ofzo..
@ smoke: zo’n streepje heet een oversteer indicator
Erg dik
Zal wel weinig vraag naar zijn, maar hij ziet er toch wel erg kek uit.
Ziet er best goed uit. Jammer dat het logo van kia zo lelijk is.
Ik weet niet hoor, maar als een kameleon er zo bij zo lopen zoals die A-stijlen “in het design opgaan”, dan zou ie geen lang leven beschoren zijn. Ik vind het nogal lelijk en opvallend.

Verder een mooi ontwerp, vooral van (schuin) achter.
Ziet er mooi uit, jammer van de naam
Nog even de neus verbouwen Kia, en dan gewoon in productie nemen!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).