Kia Rio (2011-2016) – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 20 Reacties

Het Koreaanse alternatief voor de Polo, Fiesta, Clio en Corsa moet heel wat in zijn mars hebben om in dit segment zijn plaats te bevechten. Voor de occasion koper is er de prettige gedachte van zeven jaar fabrieksgarantie.

Kia Rio

De Rio was altijd een enorm anonieme auto, maar deze generatie kreeg met het typische Kia gezicht wat meer smoel. Motorisch is er niet de uitgebreide keuze die concurrenten bieden en met name de basisbenzine mist wat power.

Aanbod occasions
Op Marktplaats staan ruim over de 400 Kia Rio’s te koop. Het is een auto die vooral door particulieren wordt gekocht en dus is het aandeel diesels beperkt tot slechts 10%. Naar een Rio met automaat is het helemaal goed zoeken, het aanbod is meestal letterlijk op één hand te tellen….

De prijzen beginnen bij 7000-8000 euro.

Pluspunten

  • Zeven jaar garantie.
  • Degelijk

Aandachtspunten

  • Kia biedt zeven jaar garantie, maar alleen als het onderhoud op de goede manier is uitgevoerd. Er is geen harde eis dat dat bij de Kia dealer moet plaatsvinden, maar dat is wel de makkelijkste manier om dat aan te tonen.
  • De af fabriek gemonteerd Kumho banden kennen weinig fans, er is weinig grip, ze piepen snel en slijten ook snel.
  • De achterbanden hebben relatief snel last van cupping. Er ontstaat een soort zaagtand-achtige slijtage wat voor bijgeluiden zorgt.
  • Rammelend geluid van de distributieketting tussen 2000 en 4000 toeren. Het treedt meestal op in de 2e en 3e versnelling. met variabele verstelling van de nokkenas.
  • Soepel en zonder stotteren wegrijden kan moeilijk zijn met een Rio, de koppeling is niet makkelijk te doseren. Dit kan komen door de drukgroep die krom is getrokken, deze maakt dan ook een bijgeluid bij achteruit rijden.
  • Een Rio die helemaal niets meer doet, heeft vaak een breuk in de massakabel van de accu.
  • Vooral bij koud weer kan het dashboard kraken als over hobbels of door bochten wordt gereden.

Zoek de Rio of een andere auto op Marktplaats.nl.20 reacties

Pluspunten

Zeven jaar garantie.
Degelijk

–> ’t is nie veul he!

Had ‘m eigenlijk altijd hoger ingeschat dan de Polo en Corsa. Verstandige keuze waarschijnlijk, but not my cup of tea
@henk123456: Ik ook. Ik vond ’t meer een Koreaanse Golf/Astra qua formaat. Best een leuk blikje voor als tweede auto om de boodschapjes in te doen.
@cloverleaf: Hij zuipt als een tempelier.
@martinus: zelf een tijdje in een rio gereden. De 4 cilinder was niet erg snel door de lange verhoudingen. Hij luste wel een flink slok benzine!! Wegligging was top, het dashboard verveelde wel snel
@cloverleaf: Kia was toch Vietnamees?
@dutchcourage86: Laat maar, had moeten googlen voordat ik ging reageren.
Mjah, ooit eens 14 dagen met zo’n Rio door IJsland rond gereden, vond dat best een fijn ding.

-> Rammelend geluid van de distributieketting tussen 2000 en 4000 toeren. Het treedt meestal op in de 2e en 3e versnelling. met variabele verstelling van de nokkenas. -> aangezien Kia en Hyundai broertje/zusje zijn van elkaar heb ik dit ook voorgehad met onze i20.
Mijn ouders rijden er al 2 jaar in met veel plezier!
http://oi65.tinypic.com/2lcqow7.jpg
@jamesbond007: Leuke velgen zitten eronder! :)
De cuppende banden achter, specifiek de Kumho of alle merken?
@jack_abarth: Meerdere merken, al meerdere keren gezien én gehoord…
Maatje van me dacht ff slim te zijn en zo’n ding nieuw te kopen. Spijt als haren op z’n hoofd. Naast alle genoemde punten heeft hij ook nog diverse electronica storingen gehad, radio die er steeds mee kapt, airco waarvan het lampje netjes brand maar waar voor de rest niks aan werkt etc etc. Die banden gaan er echt door alsof ze van papier zijn. Het is hem enorm tegengevallen, gaat er ook afscheid van nemen binnenkort. Krap 2j oud en 15k op de klok…
Ik heb de 1.2 en rij er nu 3 jaar mee, 60k nu op de teller. Prijs/kwaliteit is top. Vooral het navigatiesysteem is super. Heb elke beurt tot nu toe bij de dealer laten doen en zit nog onder de 1000 euro aan onderhoudskosten.
Dus een setje Michelin of Conti erop en er is eigenlijk niks noemenswaardigs mis mee. Dat is heel knap.
@mashell: een rammelende distributieketting bij 2000-4000 toeren in de tweede en derde versnelling, noem ik niet niks, zeker als de variabele nokkenasverstelling hier mede van de oorzaak is.

Ook het cuppen van banden, daar wordt je als berijder ook niet vrolijk van, van zulke bijgeluiden. Als dit relatief vaak (en bij meerdere bandenmerken) optreedt (of terugkomt), kan dit leiden tot een heel arsenaal aan garage-ingrepen, voordat je er achter bent hoe dit te op te lossen en/of te voorkomen.
Deze wagen is 1 grote flop, rij er voor de grap op de snelweg op zonder je dat veel kracht zat om het stuur recht te houden

@nopetrolnofun: ik heb drie keer geprobeerd te lezen wat je nou bedoelt maar… man man man…
@nopetrolnofun:
Je moet ook niet achter het stuur gaan zitten met drank op
Op=mee Zat=zet hihi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).