Kiezen: 4x 599 GTO te koop bij Nederlandse dealer

Auteur: , 63 Reacties

Van de extreme twaalfpitter zijn slechts 599 stuks gebouwd. Met recht een zeldzame jongen dus. Toch heeft een Nederlandse aanbieder vier exemplaren in de aanbieding.

4x 599 GTO

Voor de miljonair met twijfels: haast u naar Limburg. Daar staan namelijk momenteel vier prachtige GTO’s te wachten op een nieuw baasje. Bij elkaar opgeteld moeten de Ferrari’s 3.2 miljoen euro opleveren.

Ferrari 599 GTO

We trappen af met de duurste. Een geel exemplaar met de optionele gekleurde zijskirts. Een heerlijke combo, zo met die zwarte wielen. In het interieur borduurt het gele thema voort door de stiksels en het gele GTO-logo. Met slechts 6.600 kilometers ervaring heeft de 670 pk sterke GTO een vraagprijs van 850.000 euro.

599 GTO

Dan het tweede exemplaar. Met 825.000 euro euro 25 mille goedkoper. De zijskirts zijn in dit geval onaangetast gebleven en de eerst eigenaar koos voor de sportievere kuipen met vierpuntsgordels. Met 6.900 kilometer op de teller is de twaalfcilinder pas net ingereden.

599 GTO

De derde is de enige grijze muis tussen de vier. Om het geheel niet al te saai te maken heeft de GTO een racelivery als knipoog naar het verleden. Als enige van de vier heeft dit exemplaar een rood interieur met witte klokken. Met 3.400 km de minst ervaren van het groepje. Vraagprijs: 795.000 euro

599 GTO

Dan nummer vier. Een zwarte, met een optionele sticker op de motorkap. Ook hier weer de kuipstoelen met een geel Ferrari logo. Het gele thema zie je terug op de remklauwen, de toerenteller en weer diezelfde stiksels. Met 750.000 euro de goedkoopste van het rijtje, maar met 22.000 km ook degene met de meeste ervaring.

Met dank aan Emiel voor de tip!
Fotocredit: Gerlach Delissen63 reacties

Wat zijn die dingen ontiegelijk duur zeg. Hoeveel kostte zo’n ding nieuw?
@mercedesclk350: Die (extreme) waarde stijgingen van exclusieve auto’s vind ik wel een beetje jammer. Veel van die auto’s worden nu puur als investering gekocht. Staan vaak jaren stil in een garage om vervolgens met dikke winst verkocht te worden. Ik zou lekker rijden met zo’n ding ; )
@theracetosucces: “waarde”, het is natuurlijk een vraagprijs. Ik mag hopen dat iemand dit niet gaat neerleggen. Puur opblazen door handelaren
@maxx1: Tja in een tijd van grootheidswaanzin zijn er toch mensen die het doen.
@theracetosucces: Tsja, maar gebruikssporen laten de wagen weer extreem dalen in waarde. Dat je weet dat je een auto koopt die van een liefhebber is geweest is dan wel weer mooi.
leuk spul zou dit van 1 eigenaar geweest zijn ?
Black 599’s matter.
@paulloper: als je ’t dan in het Engels wilt doen: 599s
Humm… Nee, liever een F12 Berlinetta of F12 GTO dan als je het geld hebt…
@venividivici: als jij een F12 GTO kunt vinden ergens, meteen kopen!! Een F12 tdf (die jij volgens mij bedoeld) gaat misschien wel lukken als je een toereikend budget hebt 😉
@jobberns: Ah juist…

http://www.autoblog.nl/nieuws/ferrari-f12-gto-dit-is-hem-78230

Dus dat is de F12 tdf geworden ☺
@venividivici: Inderdaad veel liever een F12, maar dan de standaard versie. Is echt een mooie auto!
Zo hee! En dan zijn er mensen die 180k voor een Audi veel te veel vonden…..

Maar goed, het zullen we hele goede auto’s zijn dan. Dat mag ik hopen tenminste, want mooi kan ik ze niet noemen.
Nooit echt mijn favoriete Ferrari geweest. Vind ze ook niet echt mooi oud worden, in tegenstelling tot de 612, die ik telkens meer ga waarderen als ik hem zie.

Van deze vier zou ik die grijze doen, leuk streepje op de motorkap en plaats voor race nummers. Geel vind ik absoluut niet mooi staan en zwart is wel heel erg saai.
@gtwillem: Ik ben het niet met je eens (riskant, oef), ik vind de 612 juist er uit zien als 5 jaar ouder dan die werkelijk is, en de 599 ziet er 5 jaar nieuwer uit dan dat hij is. Het zijn beide niet de mooiste of meest indrukwekkende Ferrari’s maar dan zou ik liever een 599 dan een 612 hebben.
@mercedesclk350: Je hoeft het zeker niet eens te zijn ;-). Ik heb een rare smaak als het op Ferrari’s aankomt. Alleen de GT’s spreken me echt aan, de rest is waarschijnlijk zeer indrukwekkend, maar ik heb er minder mee.
@gtwillem: ik vind zo’n GTO veel moderner ogen dan een ‘normale’ 599, en voor mijn gevoel wordt ie juist helemaal niet oud!
Maar kan zo’n donkerrode (geen Rosso Corsa maar een tint donkerder) met zwart dak en zwarte wielen jou minder bekoren dan een mooie 612? 😉
Waarom heeft nummer 2 kleinere velgen met dikkere banden achter?
@weijs: Volgens mij hebben alle 3 (niet de grijze met Novitec velgen) dit.
@roberto: Verrek inderdaad. Nou, dan hoef ik m niet. :-|
Bij munsterhuis staat er niet eens 1 laat staan 4,hoe doet hoefnagel dit?
@mpowerm3:
Zeggen tegen Ferrari bezitters dat hun 5 jaar oude gebakje, die 4,5 ton kostte, 7 a 8 ton gaat opleveren?
@mpowerm3: netwerk… T is een maatje van me. 27 jaar 😎is die. Doet t erg goed!
@3246cm252kw: klopt, het verhaal hoe Roel ooit begon ermee is ook leuk. Autoblog zou eens een artikel over hem moeten maken.
Bij Lex classics staat er ook één.
Vindt het ook veel te duur
3 jaar geleden werd er 1 aan mij aangeboden voor 400000€

Bij de Nederlandse dealer
Die eerste is dik!
Hmm, uit deze vier de nummer twee. Maar liever een blauwe.
Volgens mij heeft die grijze een paar opties van Novitec Rosso. Zoals de velgen, en het lijkt ook wel dat ie een beetje verlaagd is.

Ik zou geen keuze kunnen maken, maar als het moest dan toch maar de eerste! :)
Die tweede is leuk, maar ga liever naar het VK voor deze.
http://www.mobile.de/nl/Auto/Ferrari-GTO-F141-Limited-Edition-599-Units/vhc:car,pgn:2,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:8600_37_gto,dmg:false/pg:vipcar/213210291.html
@lenny98: Zonder grijze spiegels en met een motiefje binnenin, want zwart met grijze stof is enorm saai. Verder is dit ook mijn voorkeur.
@lenny98: dat is inderdaad een heel gaaf ding! Alleen het interieur bevalt me niet zo…
@lenny98:
Blauw is inderdaad the way to go!
Alhoewel ik die grijze ook wel mooi vind!
Blijf de 599 Gto toch 1 van de beste Ferrari’s vinden die ze daar onlangs uitbrachten..
Wat ik wel niet versta is waarom die gele meer waard zijn dan die grijze?
Terwijl die grijze mij net “interessanter” lijkt door de lage kmstand..
Haha ruim 8 ton uitgeven en dan op Marktplaats terecht komen. Nee dank u wel.
@Donstil: vind ik ook een beetje raar. Net alsof zon rijke stinkerd eventjes op de koopjeshoek een ferrari gaat zoeken.
De grijze muis spreekt me wel aan. Alleen het interieur is wel heel rood.
Deze auto’s zijn net aandelen. Als de bubbel dadelijk klapt zijn ze nog 1/3 waard van de huidige vraagprijs. Meestal is dat op het moment dat ik in stap.
Nee, nee nee en nee! Zeg ik na mijn 1e kerstborrel van dit jaar! De vraag wordt enkel gecreëerd doordat Ferrari er maar 599 van heeft gebouwd, niet omdat het zo’n bijzondere auto is. Dit is de essentie van de overgewaardeerde bubble car. Deze auto’s hebben, op zichzelf, geen race verleden. Enkel omdat het Fewawwi’s zijn worden ze zo bizar hoog geprijsd. Ik zeg stoppen nu met het kopen van deze onzin auto’s.
@pomoek: Een 599 GTO is geen bijzondere auto… Neem nog een glaasje bij de kerstborrel!
@stradale888: Inmiddels geheel nuchter blijf ik bij mijn standpunt. Ik vind het mooie wagens daar niet van maar bijzonder nee.
Een Lamborghini Murcielago is veel mooier en kost nog niet een derde! Ik zou het wel weten…..
Mag ik voor dit geld ook een LP670 SV kopen? Dat is toch meer mijn ding.
Wat bij elke gemiddeld Oostblok budget merk standaard is, is bij Ferrari optioneel en exclusief. De niet in carrosserie kleur mee gespoten side skirts…
Doe mij maar de zwarte scheelt weer een motor revisie 😉
Lekker instappen en weg wezen met een flinke dot gas (als de boel op temperatuur is natuurlijk)
De zwarte dan maar, liever blauw.. Apart om deze wagens al bij een dealer te zien staan, maar het zal idd wel voor absurde opbrengst zijn! Doe mij maar wat anders voor t geld..
Wat zo merkwaardig is aan deze 4 auto’s, ze hebben allemaal een typeplaatje ‘Limited 1 or 599′. Ik krijg de indruk dat je deze typeplaatjes los kan kopen, vervolgens in de auto’s zijn aangebracht om zo de waarde exorbitant te laten stijgen!
@olie12: dit is geen bouwnummer. Dit is een van de 599 gebouwde exemplaren, meer staat er niet.
@lekbak: Bedankt voor de opheldering. Nu kan ik met een gerust hart die zwarte gaan halen! :-P
Die tweede gele vind ik verreweg de mooiste. Maar 825k is natuurlijk van de zotte, zelfs als ik (eventueel) de oudejaarsloterij zou winnen..
@thoisss: precies wat ik dacht… Gewoon iets te gek… Dan maar afzien met een challenge stradale
Toen de 599 GTO uit kwam wilde ik voor rood gaan, daarna voor blauw (zoals hier boven in een link genoemd, er rijdt er overigens ook 1 op NL kenteken). Maar ik vind het tweede gele exemplaar bij Hoefnagels zeer fraai. De zwarte sideskirts en hoogglans zwarte velgen hoeven niet van mij, maar in het geel.. just love it! Het grijze exemplaar met de Novitec velgen vind ik ook fraai, helemaal met de gele striping. Alleen hadden de vakken voor de racenummers van mij niet gehoeven.

Overigens staan er in Nederland nu toch wel behoorlijk wat 599 GTO’s voor zo’n klein kikkerlandje. Hoefnagels heeft er 4, Thijs Timmermans heeft er 1, Carlink heeft er 1, Lex Classic heeft er 1 staan. En dan nog een aantal gelukkige eigenaren die er 1 mogen bezitten!
Dat de bubbel maar snel moge klappen! Dan kunnen we tenminste met al dat lekkers gaan rijden in plaats van ze over te leveren aan prijs opdrijvende handelaren en investeerders.
@erwh: als de bubbel knapt zijn deze auto’s nog een paar ton waard. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan dat niet betalen. En met mij het grootste deel van Nederland.
Voor carspotting kun je inderdaad tegenwoordig gewoon in Elsloo terecht. Kan London of Dubai niet aan tippen.

Wat een materiaal komt hierdoor het dorp,zeg.
@mcshine: hier door…. met spatie dus.
Voor mij de effen gele svp.
Belachelijk dat deze auto’s al bijna in waarde zijn verdubbeld. Ik vind dit wel een van de gaafste ferrari’s van de afgelopen jaren. Maar de prijzen zijn belachelijk.
@clarkson: belachelijke prijzen omdat
599 gto = porno op wielen.
@mercedesbenze350cdi: belachelijke prijzen omdat je er een paar ton bovenop zet en afwacht = winst op je bankrekening.
Allereerst; wat vind ik dit absurd mooie auto’s. Hoefnagels in Geleen spant wat mij betreft echt de kroon met hun collectie (ga eens naar hun site, ziet er prachtig uit). De prijs is wellicht nog absurder dan hoe de auto’s eruit zien. Het is nou eenmaal gewoon een kwestie van vraag en aanbod en je ziet dat een 599 GTO in bijvoorbeeld Engeland minstens dezelfde vraagprijs heeft, is het niet meer. Je weet natuurlijk niet wat Hoefnagels zelf voor de wagens betaald heeft..
Wat is dit voor dealer ???? Miljoenen aan auto’s…. waarvan vele zonder kenteken …hebben we weer een nieuwe carstore.
De prijzen zijn exorbitant omdat dit “the next best thing” is naast een enzo of een andere MR hyper Ferrari. De prijzen zij gewoon idioot, maar helaas marktconform vrees ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).