Kijk BMW, dit is een échte 340i [video]

Auteur: , 31 Reacties

Met de facelift van de F30 3 Serie lanceert BMW vooor het eerst in zijn historie de typenaam 340i. Hoewel, deze E30 Touring is eigenlijk een 340i avant-la-lettre.

Smoke tires every day

BMW-puristen hebben zoals elke andere merkpurist nog wel eens wat lange tenen, maar het concern geeft ze daar dan ook ruimschoots aanleiding toe. Met het motto ‘groei boven alles’ lijkt er in hoog tempo het een na het andere lelijke model uitgestampt te worden, zoals 3- en 5 Series GT, en als kers op de taart begeven de Duitsers zich nu ook al in het segment der onooglijke bejaardenbusjes. Zo’n zevenzits 2 Serie Granpa Tourer 214d vertegenwoordigt nou eenmaal alles wat BMW volgens de purist vooral niet zou moeten zijn.

Gelukkig maakt BMW ook nog veel ontzettend toffe modellen, dus de liefhebber kan volop shoppen bij de blauw-witte brigade. Omdat er dankzij turbolading tegenwoordig steeds mooiere cijfers uit steeds kleinere blokjes worden getoverd is de correspondentie van typenummer met motorinhoud al lang verdwenen: een x40i stond vroeger garant voor een dikke V8 in het vooronder, tegenwoordig is dit een zes-in-lijn.

BMW E30 V8

Wie toch hunkert naar die goede oude tijd heeft hier wellicht een leuk tijdverdrijf aan: een E30 Touring die een motorruil deed met een E38 740i. De 4.0 V8 snort lekker atmosferich 286 paardjes bij elkaar, en is dus ideaal voor mensen van de oude stempel. Voor het feit dat het misschien behoorlijk meer zuipt, en bovendien op alle vlakken onderdoet voor de nieuwe 3.0 I6 in de moderne 340i, daar zullen zij waarschijnlijk een blinde vlek voor ontwikkelen. Of het gewoon over de boeg van ‘emotie’ gooien, dat werkt altijd.

BMW E30 V8

De E30 BadAss – zwart als de nacht – staat op Wit-Russisch kenteken, en is een bekend gezicht op grote BMW-meets. Een lekkere video vol bandenrook en wub wub wub vind je HIER. Deze auto willen we wel eens samen zien met die andere E30 met V8. (via Autoforum.cz)31 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zeer hoog ‘hebben’-gehalte
@aronn: moet je even corresponderen met Smoke, of zie je de correlatie niet?
Wat een ontzettend gaaf ding!! maar nee dit is geen 340i, bestaat niet officieel als E30.
Jammer dat ze die motorkappen niet meer zo maken, ziet er best bad ass uit
@janmetdelangeachternaam: Ziet er bad-ass uit en is bovendien veilig(er): mocht de motorkap tijdens het rijden ontgrendeld raken – kan gebeuren, weet ik uit ervaring – dan zorgt de rijwind er samen met het vooraan geplaatste scharnier voor dat die omlaag blijft en je dus niet hindert bij het zoeken van een veilig heenkomen; in combinatie met achteraan geplaatste scharnieren wipt de rijwind de motorkap omhoog en vouwt hem over je voorruit – ook dàt weet ik uit ervaring…
De nieuwe typeaanduidingen zijn je reinste consumentenmisleiding. Tot een paar jaar terug suggereerde een Volvo XC90 T8 een dikke auto met een achtcilinder turbo. Nee, dan een T8 anno 2015…
@volvo-s60-adept: Volgens mij is de typenaam T8 pas ingevoerd bij de nieuwe XC90 dus het suggereert niks.
@berlinetta: niet vallen he, als je een open deur intrapt…
Dit is ook geen echte, want eigenlijk is dit een 344i, want BMW liep bij de E38 ook al te sjoemelen met die type aanduiding. In het bericht wordt een 4.0 V8 genoemd, dit is in werkelijkheid dus een 4.4 V8.
@griffendahl: Als het wel echt een 4.0 V8 is komt hij niet uit een E38 maar uit een E32…
@griffendahl: Stom, I stand corrected… 4.0 V8 was voor de facelift gewoon…
Dik ding! Deze ombouw zie je met regelmaat, maar het blijft mooi zo`n E30 V8. Voor de motor inhoud heeft dit ding trouwens ook weer niet enorm veel vermogen. Zeker niet als je de 6 in lijn blokken van BMW van destijds er naast legt.
@dutchdriftking: maar wel een berg koppel meer!!
idd voor mensen van de oude stempels type zwarte cross, achterhoek. Als je wel eens in de nieuwe hebt gereden zie je hoeveel beter de nieuwe 340i is. Maar dat weten ze daar pas over een jaar of 20.
@schellekens006: Het lijkt me nogal logisch dat de nieuwe beter is. De techniek heeft niet stil gestaan in de tijd. Maar nieuwer is niet per se altijd leuker.
@schellekens006: Als ik moet kiezen tussen deze of een moderne 340i, kies ik hands down deze. De BMW’s van weleer waren tenminste nog mooi. Toen was ‘BMW’ echt nog een begrip. Tegenwoordig is het niet meer dan een marketingmachine die haar klanten graag in de reet naait. Slechte kwaliteit, vreselijke ontwerpen en absoluut geen meerwaarde. Maargoed, dat is mijn mening hè.
@kapiteinaudi: zelfde laken en pak als Audi dus…
@e1000bmw523i: natuurlijk, er zijn geen echt onderscheidende eigenschappen tussen BMW, Audi en Mercedes meer.
@cbr600rr: jawel. Audi heeft (nog) geen Zafira. Maar of dat nou de onderscheidende eigenschappen zijn waar we warm of koud van zouden moeten worden?
@stamp: Audi heeft alleen maar Zafira’s. Ook het zijn niet allemaal ruimtehokken maar ze hebben wel allemaal in de basis FWD.
@CBR600rr: het probleem is dat iedereen BMW over dezelfde kam scheert als Audi. Mercedes tot daar aan toe, maar Audi?

BMW ontwikkelt motoren, onderstellen,… allemaal in functie van, inderdaad, een BMW. Ik vraag me af hoe een platform dat ontwikkeld is voor een:
1. Budget – sportieve wagen = SEAT
2. Budget – familiewagen = SKODA
3. Neutrale Allemansvriend = VW
4. Luxe – Sportieve wagen = AUDI

… een goeie wagen kan zijn. Da’s een merk vol compromissen. Helaas, de A5 blijf voor mij de mooiste wagen prijs/looks/functionaliteit, durf ik zeggen ooit? Dit als die hard BMW-fan.
@e1000bmw523i: nee daar zit nog verschil tussen. Je vind geen Vw onderdelen in je BMW.
@schellekens006: Jouw reactie getuigd weer van een erg bekrompen denkwijze. Maar ergens ben ik blij dat jij mensen uit het oosten een minder rubbertegel, boomknuffelaars imago toekent. Bedant daarvoor. Dingen als het pure rijden, en de rauwe kracht moet jij nog leren. Komt wel als je ouder wordt. Veel plezier in je “met1 pinkbestuurbarekoffiemolen”.
He die smoked alot! Maar even zonder dollen… Wat een monster zeg!! 100% toys for boys!
als we eerlijk zijn moeten we eens ophouden met dromen over een fictief verleden.. als echte bmw liefhebber en rijder begrijp ik de frustraties tegenover monsters als de 5gt, 3gt, 2at en tegen mini blokjes die in wagens als de x1, 1 en 3 dienst moeten doen. Maar er is nooit een tijd geweest dat het ‘perfect’ was bij bmw. Typeaanduidingen hebben nooit geklopt, was het niet de motor dan was het wel het design dat tegenviel etc. Maakt toch allemaal niet uit? zolang de massa ze maar koopt en wij als fans speelgoed krijgen in de vorm van m varianten is iedereen tevreden toch?
@uselessblogger: helemaal mee eens! Bovendien kan je moeilijk doen over die typeaanduidingen, maar het slagvolume is tegenwoordig volledig irrelevant, dus de keuze voor “relatieve” typeaanduidingen is niet eens heel onlogisch.
@uselessblogger: inderdaad. Er was ooit ook een e21 315i. Werd ook maximaal uitgemolken. Kon je nog een jaartje na intro van de e30 gewoon kopen. Maar blijkbaar vergeet ‘men’ dit graag.
Dan denk je een leuk filmpje te zien… Bij de eerste akkoorden van die *%^@$#!muziek haakte ik al af…
Dat moet een groot feest zijn zn 340i . Heb zelf jaren geleden een 335i met snelle nokas gehad en dat was al een totaal beest
“BMW-puristen hebben zoals elke andere merkpurist nog wel eens wat lange tenen”

Lang tenen…LANGE TENEN!?! WIE HEEFT ER HIER…

…Oh wacht.
@jaapiyo: pas op hoor anders stoppen we je in een 3 cilinder diesel van bmw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).