Kijk, de nieuwe Peugeot 3008 [updated]

Auteur: , 29 Reacties

Het hele "GELEKT!"-gebeuren denkt u er zelf maar even bij.

Daar worden we inmiddels namelijk een beetje flauw van en we zijn ongetwijfeld niet de enigen. Desalniettemin staat de onthulling van de verse 3008 gepland voor een later tijdstip vandaag en toch kunnen we nu al voorzichtigjes een mening vormen over het front van de Fransman.

Onze bescheiden mening: de voorzijde is wel erg druk en massief. Gelukkig is Peugeot alweer een tijdje van de enorme muil afgestapt, maar deze snuit is gewoon een beetje veel. Wel zou deze nieuwe 3008 de 4008 (in Nederland niet leverbaar) in het gamma moeten vervangen, omdat er teveel overlap is tussen beide auto’s.

UPDATE: De 3008 is nu helemaal officieel en vanuit alle hoeken te bekijken. De Fransoos wordt leverbaar met drie benzinevarianten en vijf dieselvarianten. Instappen doe je met een 1.2 PureTech 130 benzine met een handgeschakelde zesbak. De 1.6 THP is met 165 pk en een zestraps automaat de snelste benzinevariant.

Dieselaars stappen in vanaf een 1.6L BlueHDi 100 S&S BVM5 tot een pittige 2.0L BlueHDi 180 S&S met tevens een automaat met zes verzetten. De cross-over heeft een opgefrist en hoekig interieur gekregen met onder andere een 8-inch touchscreen. Techfans kunnen bij Peugeot terecht voor zowel Android Auto als Apple Carplay. De 3008 staat op het bekende EMP2-platform en weegt 1325 kilo. Met 520 liter bagageruimte kom je weinig tekort

Vooral de achterzijde van de 3008 is even wennen. De auto oogt vooral heel erg groot. De cross-over is dan ook 8 cm langer dan zijn voorganger. De vernieuwde 3008 zal tijdens de Autosalon van Parijs (oktober) voor het eerst te zien zijn.

Dank aan Nino voor het tippen!29 reacties

Nu kan er geen twijfel meer over bestaan: Peugeot maakt de 3008 opzettelijk lelijk. Bij de eerste 3008 kon het nog toeval zijn, nu niet meer..
@Jochempie: Ik zie vooral veel Exalt en ik vind hem wel gaaf eigenlijk.
@Jochempie: En nu met bril op…….
Leuk frontje, er zijn saaiere sufferdjes.
Voor een finaal oordeel maar even wachten.
Zal er even aan moeten wennen. Nu vind ik hem niet mooi. Dat heb ik eigenlijk met al die crossover gebakjes.
Ik vind het eigenlijk wel fraai. Er zijn een stuk meer plastic fantastic’s te vinden in dit segment.
Stoer frontje en eindelijk is er eens aandacht aan de koplampen gegeven. Hulde!
Ik vind het zelf niet echt mooi, maar wel aardig stoer.
Ik heb het al vaker geroepen geloof ik: vormgevers weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten ontwerpen om nog op te vallen. Dankzij LED’s kunnen koplampen tegenwoordig in de meest idiote vormen gegoten worden, en dat zie je hier ook weer terug.

Wat dan wel weer klopt is dat die lijn die vanuit de voorbumper de koplamp bijna doorklieft visueel doorloopt tot aan de A-stijl, en alleen even wordt onderbroken door het buitenste stukje van de koplamp. Toch zijn er merken die dit eleganter oplossen, alleen wordt het daar wel weer duurder van…
@potver7: Volgens mij is de koplamp redelijk normaal maar zit er een stukje bumper overheen gevouwen. Maar dat gebeurt al jaren, kijk maar eens naar de Alfa Romeo GTV Mk2..
Tja, die miste we inderdaad nog…
Koreaanse ontwerper?
Volgens mij is het met de nieuwe 3008 belangrijker dat ‘ie ook minder stuk gaat dan de oude.
Met dat driehoekje in de koplampen lijkt het net alsof de ontwerper moest niesen.
Tijd voor een andere nickname…
@PeugeotGTI: helaas :(
@PeugeotGTI: Off-topic: kan dat eigenlijk?
Het is inderdaad best druk, maar het oogt echt 100 keer beter dan dat ding wat nu nog verkocht wordt.
Dong-Foei-Lelijk
De oude scoorde imho qua uiterlijk bijna op ’t zelfde vlak als de oude fiat multipla, deze is wel ietsje beter. Gelukkig hoeft ie ’t ook niet van z’n looks te hebben, heb van verschillende kanten gehoord dat het superpraktische auto’s zijn… A to B zitters voor mensen met baby’s en veel spullen.
Saai kan ik het niet noemen, maar wel verre van mooi. Niet mijn smaak dus. Maar Peugeot maakt momenteel sowieso niet de mooiste auto´s vind ik. De 208, 308 en 508 vind ik wel fraai, maar de rest kan me niet bekoren.
Geinig elementje is de opliggende motorkap, dat zag je eerder alleen op Land/Range Rovers en die associatie maakt het front een stuk stoerder. De Ford Edge flikt datzelfde trucje ook.
De achterkant is echt naar
De buitenkant is onbelangrijk en gelukkig minder saai dan de übersaaie 308. Maar dat interieur is echt fantastisch. Qua interieur design zelfs op Audi TT niveau.
Poeh, ik moet er op zijn minst nog even aan wennen. Maar dat dacht ik met de huidige 3008 ook te hebben, en dat is eigenlijk nooit goed gekomen. Het interieur daarvan was echter al prachtig en die lijn zet Peugeot gelukkig wel door.
1325Kg vind ik niet zwaar voor het formaat auto, best netjes zelfs. Mijn 3drs Adrie weegt meer, maar levert bij lange na niet deze ruimte.
Qua styling, tja, nooit echt een mooie auto gevonden, de 5008 juist weer wel.
@E34M5Touring: Same here.
Dat interieur is heeeel fraai! Net een dikke Lambo.
Interior ziet er wel aardig uit zo op de foto. Voor de rest vind ik het maar een lelijk ding..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).