Kijk hoe een batterij supercars de 320 km/u-grens slecht

Auteur: , 21 Reacties

Gewoon op een recht stuk landingsbaan. Who needs Nardo?

336 kilometer per uur in een Lambo

Het leukste aan een supercar is hem vlijmscherp door bochten sturen, je optimale rem- en instuurpunten bepalen, de auto gecontroleerd onder je voelen glijden en je uiteindelijk één voelen met je peperdure speeltje. Maar dat neemt niet weg dat het ook iets magisch heeft om de motor op de top van zijn kunnen te laten loeien en te kijken hoe hard je auto nou eigenlijk kan.

Met de huidige generatie supercars is dit iets dat welhaast onmogelijk is, omdat je in no-time immense snelheden op de klok hebt staan, en vervolgens langzaam maar gestaag verder richting de geluidsbarrière kruipt. Het probleem is dat hier eigenlijk nooit voldoende asfalt voor beschikbaar is, tenzij je het misschien midden in de nacht op een kaarsrecht stuk meerbaans Autobahn probeert.

In het Engelse Brunthingthorpe werd vorige maand het Vmax 200-evenement gehouden, waarbij menig (dichtgetapete) auto de 200 mijl per uur (~320 km/u) aantikte en er bij ons weten niemand zijn rempunt miste. Evo was aanwezig en monteerde het geheel in een aardige video, die je hieronder kunt bekijken. Het leukste van de uitslag? Al het nieuwerwetse spul kreeg klop van een (met respect) bejaarde Zweed: de Koenigsegg CCX:

Koenigsegg CCX – 211 mph
Porsche 911 (996) GT2 by 9Excellence – 210 mph
McLaren P1 – 209 mph
RUF CTR3 – 207 mph
Audi R8 Twin-turbo – 205 mph
Lamborghini Aventador Roadster – 204 mph

Trouwens, die teller van de Aventador wijkt nauwelijks af, precies zoals de trend al deed vermoeden.21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Die Porsche staat volgens mij ook nog eens op NL kenteken.
Waarvoor dient die ducttape?
@rs_1989: Maakt de auto meer gestroomlijnd.
@fejjie: Ik zie het bij Dragtimes ook weleens maar dan alleen voor de naden, dit lijkt mij erg overdreven, lijkt mij eerder om steenslagschade te voorkomen ofzo aangezien het geen nieuw asfalt is wat daar ligt.
@biohazardracer: Is toch echt om de luchtweerstand te verminderen… elk beetje kan helpen (denken ze vaak).
@406_v6: ja maar daar zal zoveel tape niet aan bijdragen, is eerder nutteloze gewichts toename dan verbetering van de luchtweerstand.
@rs_1989: Vieze start/landingsbaan. Was waarschijnlijk een voorwaarde voor het uitlenen, zodat de auto niet met steenslag wordt teruggegeven..
@rs_1989: Dat is MacGyver!
Zijn er dan ook kromme stukken landingsbaan?
Waarom is die Aventador ingewikkeld met wikkelfolie?
Ben ik de enige die de titel niet helemaal snapt? Slecht? Slacht wellicht?

Ik woon al ff niet meer in NL maar dacht niet dat mijn Nederlands al zo snel afgegleden is dat ik autoblog al niet meer kan volgen.
@sketcher:

Dit klopt gewoon hoor.
@sketcher: slechten, er ging gelijk een lichtje branden. Autoblog bedankt voor het onderhouden van mijn Nederlandse woordenschat. .
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kijk eens hoe een batterij supercars de 320km/h grens slecht.

Wat een zin,en dan zijn het net de nederlanders die altijd de vlamingen op de vingers tikken dat zij veel beter nederlans spreken/schrijven.
@freddydevadder: Ik ben de laatste die zal ontkennen dat er regelmatig iets aan te merken valt op het taalgebruik of de spelling hier op de site. Maar er is niets mis met die titel hoor.

Nu we het toch over taal hebben, misschien moet je je eigen commentaar nog even nalezen ;-)
’t Gaat lekker hier, als de meeste reacties over de titel gaan – waar ook nog eens nix miz may is.
Leuk evenement. Lijkt me niet verkeerd om aan mee te doen. Als je zo’n auto in je bezit hebt (of meerdere) dan zijn dit toch wel het soort evenementen waar je ze voor koopt. Samen met de ring dan.
Lekker titeltje sir_smokedalot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).