Kijk hoe een omgebouwde Jeep 300 meter over water rijdt

Auteur: , 10 Reacties

Skipistes, bergwanden of waterplassen. Geef een IJslander een voertuig met voldoende vermogen, en hij ramt met plezier ergens op of doorheen. Zo ook Gudbjørn Grimsson, die het nieuwe een nieuw recordafstand voor hydroplaning pakte.

Kijk hoe een omgebouwde Jeep 300 meter over water rijdt

Met zijn Formula Off Road-bolide, gebaseerd op een Jeep en met een door Nelson Racing getunede 7.4-liter twinturbo V8 met 1640 pk onder de kap, overbrugde Grimsson een afstand van 305 meter. De sleutel om niet te zinken zit in het bandenprofiel (enorme schoepen) en de draaisnelheid van de wielen. Hierdoor wordt er een soort extreme vorm van aquaplaning gecreëerd, en zinkt de auto niet zolang de snelheid hoog genoeg blijft.

De Vmax tijdens Grimssons poging lag op 87 km/u. Check de video op Autojunk.nl.

Kijk hoe een omgebouwde Jeep 300 meter over water rijdt10 reacties

Oef gelukkig, de wereld is gered..
@norge: gast, hou lekker je mond van achter je laptopje
@jerone: heb jij dan wel iets nuttigs te zeggen over dit “super spannende” bericht (natuurlijk)?
@matje140: Of jij?
@coosbmw: ik niet, er valt namelijk niks nuttigs te zeggen vind ik! Maar om er nou meteen een probleem van te maken dat norge wel reageert……… Ik begrijp (al vind ik het zelf niet) dat er mensen zijn die norge vervelend vinden maar autoblog is (gelukkig) een openbare site dus ja dan kun je z’n reacties tegenkomen. Als het je zo irriteert negeer het dan gewoon!
@matje140: Haha, hetzelfde gaat op voor de persoon in kwestie, als Norge zich hier aan ergert kan hij het toch ook negeren? Maar zure vent als hij is moet ie overal zijn gal over spuwen. Hij heeft op AB een beetje een godstatus omdat hij letterlijk overal op moet zeiken en als iets een beetje zijn waardering weg kan dragen dan zijn mensen lyrisch. Chapeau, mooi gedaan, de wereld is gered, haha

Is toch mooi dat de beste man van het filmpje met een opgefokte jeep over water knalt? Dat breekt zo lekker de week. In plaats van “Oef gelukkig, de wereld is gered..”. Nee, de wereld gaat er op vooruit met zulke figuren zullen we zeggen?
Je bent pas een baas als je in je jeepie op zoek gaat naar vlucht MH370
Richard Hammond in IJsland in 1,2,3
Waarschijnlijk ten overvloede, maar dit heb ik 10 jaar geleden al bij Top Gear gezien…
@deladude: En 5 jaar geleden waren die karretjes al te zien op Eurosport, maar het blijft geweldig om naar te kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).