Kijk hoe een shovel de deur van een kraakpand forceert

Auteur: , 32 Reacties

'Ze kwam binnen zonder kloppen'.

Shovelterreur

Het is een periodiek terugkerend ritueel: krakers versus de gemeente. Deze onwelriekende vernielzuchtige sujetten die het als een verworven recht beschouwen om gratis in hartje Amsterdam te wonen, de buurt wakker te houden met harde muziek en de eigenaar van de panden – als ze eindelijk hun werkschuwe idealistische kont lichten – met vele duizenden euro’s aan schoonmaak- en reparatiekosten op te zadelen maakten zich vandaag op voor een nieuw rondje knokken tegen de kapitalistische zwijnen die ze zo verachten.

Deze mensen die vaak wars zijn van onze samenlevingsstructuur, doch zelf niet bar veel bijdragen aan de maatschappij (naast het hand ophouden bij ditzelfde kapitalistische systeem om hun idealistische levensstijl te kunnen voortzetten) zijn dol op oorlogje spelen met de M.E. waarbij het deze bekogelen met vuurwerk en vele verfbommen niet geschuwd worden.

De autoriteiten hebben echter ook wel vaker met dat bijltje gehakt en weten redelijk wat te verwachten valt. Daarom wordt een shovel ingezet om door de barricades te breken en de fascistoïde antifa’s – de politie spreekt van ‘zo’n 40 tot 80 krakers en sympathisanten’ – met een bezoekje te vereren. Met grof geschut op 4 wielen.

Komt die shovel

Stadsfotograaf Maarten Brante stond met zijn poten in de modder, en schoot de volgende foto’s in de Spuistraat. En nee, dit is niet Belgrado in de jaren ’90, maar Amsterdam anno 2015. Klopt dat 020-Gaza toch nog aardig…

Foto’s: screenshots uit videoverslag AT5

Update: nog een shovel (h/t @ Pritt)

I am the one who knocks - credits: AT532 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
als iemand die niet geheel onbekend is in de krakersscene; het is illegaal geworden dankzij dit soort boobytrap-leggende debielen die niet netjes verhuizen als ’t ze gevraagd wordt. kan er geen medelijden mee hebben.
keurige actie, schep ze er maar uit met die shovel!
Als je kijkt naar wat voor een chaos die gasten veroorzaken zou ik zeggen dat je er niet hard genoeg tegen op kan treden. Maar je kan ze op sommige punten wel tegemoet komen, gratis kost en inwoning bij de staat bijvoorbeeld.
@FelixF: euh, wie gaat dan 5 dagen in de week werken om deze gasten een gratis leven te bezorgen?
@erwh: Juist!
Janken kunnen we allemaal hartstikke goed, maar er wordt weinig doorgedacht door dit soort beroepsjankerds. Janken, maar met een oplossing komen ho maar.

Of nou ja, stiekem hebben dit soort geestelijk beperkte die oplossing wel voor ogen. Jij werkt en betaalt belasting, hij blijft op z’n bank rotten met z’n onverzorgde, nutteloze rotsmoel.

Semi-communisten. (oftewel; extreem-socialisten)
@FelixF: als ze nu de uren dat ze onder invloed van drugs zijn gaan werken hoeven ze niks te krijgen van de werkende mens.
Mooien shovel.
@E34M5Touring: 1 voor jouw gebruikersnaam
Mooi stukje tekst, en mooi werk van de politie.
Ziet er toch wel grappig uit, en shovel met blauw zwaailicht.
@trustmeiamanengineer: Moet toch een heerlijke baan zijn, met die rijdende hogedrukspuit al die vieze paupers van de straat spuiten!
@trustmeiamanengineer: Een goede vriend van ons is hoofdagent en doet dit soort dingen (en voetbalwedstrijden)er soms bij voor de lol.Als een soort gezonde uitlaatklep.
Gelijk het rijbewijs innemen van de krakers!
Ooit een x gebeurd met een pand die me ouders hadden en leegstand, er zat gewoon stront op de muren en deuren, moest ook met politie eruit geslagen worden.. heel wat kosten gehad eraan
@room850: een cursus Nederlands kon er toen niet meer vanaf?
@leandro: vertel eens, Mr. ABN, waarop wil je me corrigeren ?
@room850: ongeveer op ieder woord dat je hebt opgeschreven.
@swaffelaer: Oeps, je vergat een hoofdletter te plaatsen aan het begin van je zin!
@swaffelaer: Doe niet zo stompzinnig. Het is leesbaar toch? Grammaticaal niet helemaal correct, maar om hier nou de taalnazi over te gaan uithangen gaat me iets te ver
@room850:

X-keer
Die-dat
Me-mijn
Leegstand-leeg stond
De laatste zin mag je zelf uitzoeken.

En dit is niet om de betweter uit te hangen maar een keer je bericht nalezen voor dat je het plaatst doet de kwaliteit van deze website wel goed.
Man, wat heb ik een typhushekel aan die gasten.Ze slopen m’n stad, al zul je ze nooit snel aantreffen in een leegstaand pand in Geuzenveld/Slotermeer maar altijd lekker bij mij in de buurt.Wel zo makkelijk in hartje Amsterdam.
@sydney: al die linkse schurken die terend op een door werkenden betaalde uitkering een stad komen verloederen. Het zijn zwijnen en ze zouden wat mij betreft geen cent meer moeten krijgen. En alleen de beste panden zijn goed genoeg voor deze idealiatische stukken uitschot.
Ik ben het dus met je eens, moest er even uit :)
Wat ik niet begrijp is dat wij deze mensen nog steeds blijven subsidiëren, we kunnen toch veel nuttigere dingen doen met ons gemeenschapsgeld (zoals niet uitgeven)?
En dat gewoon in Nederland. Goed werk!
Vies volkje blijft het ook bah!
Dat deze krakers fout zijn ziet iedereen. Maar toch heb ik (als enige hier als ik de reacties lees) begrip voor krakers en hun ideologie. Zo staat er in mijn straat een prachtige villa uit de 17-18de eeuw die al leeg staat zo lang ik kan herinneren. De eigenaar probeert al een 10 jaar om het gebouw af te breken en er een nieuwbouw wijk neer te zetten. Echter door de ouderdom van het huis krijgt hij geen vergunning voor de afbraak. Nu wonen er de laatste 3 jaar krakers in en ik heb hier geen enkel probleem mee. Het huis stond toch leeg en het is niet alsof er iemand in zou willen gaan wonen. Het huis ziet er niet meer verlaten uit, het word zelfs goed onderhouden en eindelijk rijd er nu iemand het gras af.
Ze organiseren feesten waar ze gans de buurt voor uitnodigen, ze zwaaien altijd als ze je zien.
Ik snap dat mensen niet willen dat anderen op hun eigendom zitten maar als je het toch niet gebruik of van plan bent om te gebruiken? Leegstand is achterstand!
@shiva: ben het compleet met je eens, echter dienen de krakers zich wel te houden aan bepaalde normen en waarden. hieronder versta ik geen extreme geluidsoverlast en het verlaten van het pand zodra de eigenaar dit verzoekt. Kraken op zich is een oplossing, geen probleem.
@shiva: dat zijn anti-krakers, geen krakers. Kraakwacht heet dat..
@shiva: handen af van andermans eigendom daar is waar het om gaat !!!
Slinks werkschuw tuig!! Aanpakken zo hard mogelijk!
Handen af van iemand zijn eigendom.
Ik ben heel hard aan het denken wat dit topic te maken heeft met auto’s. Ja, je ziet een sjofel, dat ding heeft 4 wielen. Verder gaat het nergens over…

Verder hebben die krakers gelijk. Gewoon lekker leven en dien wat je zelf wil. Lijkt me heerlijk.
Vroegâh gebruikte ze daar hier in Nijmegen tanks voor… (Google maar op “piersonrellen”)

In Amsterdam deden ze het altijd al met hoogwerkers en ander civiel materieel… Pussies daar in A’dam.
In amsterdam gebeurde het in de jaren 80 ook met een tank, de genietank met dozerblad. Elke keer als men de 37 liter v10 lieten brullen ging de menigte weg.

Echter, later was men minder bang en werden de periscopen met spuitbussen zwart gespoten en zag de chauffeur niets meer onder in zijn tankje :’>

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).