Kijk hoe Porsche de nieuwe 911 GT3 maakt

Auteur: , 61 Reacties

Kijken hoe je nieuwe auto in elkaar wordt gezet. Wat een feest.

Porsche

Tussen de bestelling en levering van een supercar zit meestal een lange periode. Bij zeer exclusieve auto’s is er een kans dat je zelfs langer dan een jaar moet wachten.

Bij de aanschaf van een exclusieve bolide komen wel wat extraatjes kijken. Zo kun je soms het productieproces volgen. Dat is wat Youtuber Shmee150 deed met zijn nieuwe Porsche 911 GT3 (rijtest).

In een video laat de Britse jongeman zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Van het moment dat de motor in de koets wordt geplaatst, tot een Porsche-meneer die de 911 van wat badges voorziet.

Tim Burton, zoals de YouTuber eigenlijk heet, koos voor een PTS (paint to sample) kleur. Tegen een meerprijs mag je als klant een andere kleur kiezen die niet tot het standaard rijtje kleuren hoort. Zijn 911 GT3 werd dan ook gespoten in de kleur Gelbgrün. Een oude Porsche-kleur die onder andere kon worden gekozen op een 911 2.7 uit 1974. Check de video van het productieproces hieronder.

Fotocredit: Shmee150 via Instagram61 reacties

Mooie kleur
@rob5nismo: Eens en ook verdere specs van deze GT3 inclusief PDK!
I hate his face so much
@sntial: Hi Shmee I’m guys!
Slis150? Thanks, but no Thanks.
@viezefreddyw: Cheers!
Geniale kleur!
Irritante verwende grote aandachtsho…. baby .
@599gto: idd ja, wat een kneus zeg. Ik moest vooral lachen om “het avontuur ” ?!? Hij gaat kijken in een fabriek, man man man. Alsof hij gaat survivalen in de Andes voor een half jaar
@lekkerlinksrijden:

Onzin .. dit soort grootschalige productie faciliteiten zijn fascinerend om te vertoeven ..
Tsja, het blijft een naar mannetje maar mooie auto’s heeft hij wel. Daar gaat het hier tenslotte om toch?
@pexers: Teveel my….., my… my…. my…. my….. mooie auto ik hou van automaten maar in dit geval is het bijna een misdaad.
Britse jongen met een stuur links ? Mooie auto maar een handbak is een gemiste kans .
@599gto: hij heeft tegenwoordig een appartementje in Frankfurt waar hij de meeste tijd vertoeft, dus vandaar links gestuurd. PDK was geloof ik omdat hij voor de echte “racing experience” wilde gaan…
@599gto: dat is jouw mening uiteraard :-)
Ik zou ook een handbak nemen en bv. de remmen, de magnesiumwielen en de carbon luchthappers aan de achterzijde, van de GT2, dubbele niet-centrale uitlaatpijpen (ook een andere achterbumper dus).
Smiegel is een rare bonenstaak maar hij harkt wel lekkere auto’s binnen. Er zit wellicht een beetje jaloezie in, maar tussen mannen als bv. het trio van The Grand Tour en Chris Harris is dit een nozem eerste klas.
LOL, wat een k*treacties hier, beetje jaloers allemaal?
@gekkenhuis: Nee gek beetje ziek van mijn auto mijn kleur mijn video mijn specs mijn ….mijn mijn . Niet jaloers heb je de beste man gezien :)
@gekkenhuis: Het groene monster :)
@599gto: Michael van Gerwen?
@gekkenhuis: Ja. Ik ben wel jaloers. Die kerel heeft een indrukwekkend wagenpark en hij kan nu zijn geld verdienen met het maken van video’s over auto’s. Hoe gaaf is dat? En het is niet omdat het een lange, blonde dame is met Dubbel-D. Hij toont aan dat als je lispelt én lelijk bent, alsnog succesvol kan zijn op een audiovisueel platform.

Ik kan zelf niet naar die filmpjes kijken (ben meer Harry’s Garage fan), maar hij is zeer populair en is overal als eerste bij. Daar heb ik wel respect voor.
@willeme: percies dat.
@willeme: jaloers is toch andere iets misgunnen? Bij mij in ieder geval wel. Dus jij gunt het Burton niet?
@rolov: Dat is een interpretatie, maar klopt in dit geval niet. Jaloers zijn kan ook betekenen dat een persoon graag iets wil wat een ander persoon heeft. Een fraai wagenpark en elke dag werken met auto’s is iets wat ik best zou willen.
@willeme: jaloezie is altijd iets slechts . Iets willen wat een ander heeft is niet slecht , iemand iets misgunnen is slecht. Jaloezie is toch een van de zonden? Jaloezie wordt altijd te pas en te onpas gebruikt hier als je wat over iemand zegt die duurdere spullen heeft. Dus ik vraag mij gewoon af wat jaloezie is dan. Voor mij is het misgunnen.
@rolov:

Dan mag je in je handjes knijpen maat ..
Werkelijk niemand is jaloers op iemand die jaloezie op die manier interpreteert ..
@lincoln: ik ben ook nog nooit jaloers geweest omdat ik het op die manier interpreteer .
@rolov:

Ben zat jaloers op andermans talenten ..
Ben altijd blij te vernemen als mensen jaloers op mij kunnen zijn ..

Ik ernaar dat als een gezonde samenleving die alleen maar vooruitgang kan bieden ..
@willeme: hij heeft in het begin zijn naam puur en alleen opgebouwd omdat hij zelf al zulke auto’s bezat, daardoor kon die videos maken op “stille” momenten die anderen niet konden, en dus kreeg hij meer kijkers. Dat is ook de enige reden waarom ik toen dr tijd keek. Nu anderen dat ook hebben, ben ik bij shmee afgehaakt.. Geld maakt geld immers…
@spykerboy: zo bijzonder is een BMW 118d toch ook weer niet?
@willeme: in het begin had hij zelf al een cabrio Vantage…
@spykerboy: Die kwam later pas. Daarvoor had ie die S5 en daarvoor die 1 Serie.
@willeme: o dat wist ik niet, ik kwam bij hem vanwege de aston… dat vna ervoor wist ik dan geeneens
@spykerboy: zijn vader is toch Burton de onderdelen handelaar? Daar heb ik vroeger flink op lopen kwijlen iig.
@rolov: geen idee. ik heb ergens is gelezen dat die shmee zelf zijn geld verdiend heeft in de mobiele telefoons als tussenpersoon zoals phonehouse etc, maar in hoeverre dat echt zo is geen idee…
@gekkenhuis: nou he
@gekkenhuis: Zo te zien wel, lmao hij zegt niet eens zoveel my my of slist of wat dan ook gewoon een carfanatic.
Volgens mij is ie klaargekomen in z’n Britse onderbroekje
Doe mij maar een iAMGay ..
Want die worden nog echt met de hand gemaakt ..

Dit is gewoon hap slik fabrieksmeuk ..
@lincoln: manneke Shmee heeft ook een AMG GT-r ;)
@ukbob: en de rest.
@ukbob:

Leuk voor die knul ..
Sowieso top dat ie op deze manier zijn geld bij elkaar schraapt ..
Alhoewel ik nooit naar zijn meuk kijk ..
@lincoln: je ziet andere YouTubers met gelijkaardig aantal volgers telkens 1 supercar afbetalen. Zou me dus verbazen dat het niet family money is.
Heb er geen probleem mee als dat zo is, maar vind het vervelend als die mannen zich gaan voordoen als succesvolle ondernemer die hun geld zelf verdienden.
@woudloper:

Supercarsnobs doen allemaal dezelfde comedy .. dat klopt ..

Er zijn gelukkig zat youtubers die bijv. een remmensetje lospeuteren bij brembo om vervolgens te vervangen en daar een filmpje van maken ..
Aardige kerel hoor die Shmee150, niks irritants aan wat mij betreft. Ik kijk regelmatig naar vlogs van hem. Hij weet het enthousiasme bij het zien en rijden in speciale auto’s goed over te brengen vind ik. Het is toch logisch dat hij helemaal blij is dat hij ziet hoe zijn eigen Porsche 991 GT3 gebouwd wordt? Het is hem van harte gegund.
@autoriteit: helemaal met je eens!
Ik zou ook als een blij ei staan te stuiteren als ik m’n eigen auto – waar ik lang op heb gewacht – gebouwd zou zien worden.

@ukbob: ja precies, alleen maar logisch lijkt me
Gave bak, en kleur. Kan mij die vent wat schelen.
Zn enthousiasme komt puur over in de vlog, hij is oprecht een carfanatic. Het my my is volgens mij vooral enthousiasme en niet narcistisch bedoeld, dus volgens mij slaan hier een aantal de plank behoorlijk mis als je het mij vraagt.
@bmwfreak038: zo zie ik dus ook, het is gewoon zijn enthousiasme en die big smile op zijn gezicht heeft ie gewoon omdat hij zo van mooie auto’s kan genieten en dat weet over te brengen. Hij heeft dan ook niet voor niks zoveel volgers. Mijn sympathie heeft hij.
Kermit color.
Wat een sneue reacties hier zeg… Het is een prima kerel, oprecht enthousiast over (zijn) auto’s. En dankzij zijn enorme publiek krijgt hij heel vaak exclusieve kijkjes, wat vermakelijke videos oplevert. Lekker kleurtje ook op de GT3, in een spec zoals ‘ie hoort: met PDK.
@trustmeiamanengineer: park distance Kontrol😂😂
@trustmeiamanengineer: het is erg frustrerend om iemand succesvol te zien zijn in wat hij leuk vind om te doen, terwijl jij (niet letterlijk jij, maar de mensen die de sneue reacties plaatsen) maandagmorgen weer achteraan mag sluiten in de file op weg naar je cubicle of flexplekje in de open kantoortuin.
Ik volg hem op youtube en vindt het een sympathieke gast, hij is gewoon heel enthousiast over zijn nieuwe auto’s. best een beetje gezonde jaloezie aanwezig hier.😅
Tsja, als autoliefhebber moet je hier toch warm van worden. Je eigen prachtige bolide samenstellen en dan bekijken in de fabriek… droom die niet voor iedereen is weggelegd.

Of hij irritant is en slist, lekker belangrijk. Hij geniet en heeft best een aardige collectie en dat gun ik hem. Zonder jaloezie.
Niks fouts aan een gt3 met pdk.

Ik zal zijn groene gt3 wel eens zien op de ring. Het lijkt me leuk om dan met mijn Porsche volgend jaar in en rond de nordschleife te bivakkeren. Dat is ook leuk met een normale auto overigens.
Leuke inkijk in fabriek.
Enthousiaste kerel. Mooi.
Jammer van de automaat.
Maakt het steriel.
Boeien dat het een paar milliseconden sneller schakelt.
Zelf de schakelsnelheid en het schakelmoment bepalen is veel leuker.
Zeker in combinatie met het zelf ontkoppelen en koppelen.
Noem het ouderwets.
In dit geval is ouderwets veel leuker.
@kempenaer: ieder zn mening, ik had ook de PDK genomen, sneller en beter te controleren, waardoor je als je eens het circuit opzoek beter kan concentreren op de lijnen etc. Sure wellicht dat veel mensen vinden dat je met een 3e pedaal meer gevoel en controle, heb. Ik zou het in ieder geval niet kiezen als ik kon kiezen tussen handbak of een goede automaat zoals PDK.
Iedereen kan zo het process zien bij porsche, kan gewoon kaartjes kopen voor fabrieks toer, heb ik ook gedaan afgelopen zomer! erg leuk, al had ik meer kennis vd autos en het process zonder er geweest te zijn dan de gids, die wist niks van de vragen die ik hem stelde helaas… maar dat zal wel een kwestie van geluk of pech hebben zijn…
@spykerboy:

Flinke deceptie dan .. een gids MOET gewoon alles weten ..
Een ex werknemer ofzo .. geen uitzendkracht ..
Mensen die zeggen dat hij oprecht is en een goeie vent? De grootste arrogante lul die er bestaat, paar keer ontmoet. Denkt echt dat die meer is als een ander, denk dat hij een speciale parkeerplek etc verdiend. Geen goed woord over voor dit over het paard getild stuk vreten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).