Porsche Exclusive doet de gefacelifte 911

Auteur: , 30 Reacties

Beetje jammer Porsche, net na de feestdagen.

Vroeger was een Porsche sowieso exclusief, met de huidige productie-aantallen kun je beter iets anders rijden als je zeker wilt zijn er bijzonder bij te rijden. Dat probleem probeert Porsche te ondervangen met Porsche Exclusive, een label waaronder een stuk meer mogelijk is dan in het standaard optielijstje van Porsche staat, zo ook voor de gefacelifte 911 (rijtest). Zoals plaklettertjes op de deur zodat je nooit vergeet wat voor uitvoering je ook al weer had. Niet dat het uitmaakt, ’t zijn tegenwoordig toch allemaal Turbo’s.

Verder zien we wat afwijkende lakkleuren (doe mij maar een gele), een houten stuurwiel (nein danke), gekleurde tellers en dito sleutels, bijzondere stiksels en reliefjes op middenarmsteunen. Precies dat wat je nodig hebt om écht indruk te maken op je buurman. Je kunt zeker iets smaakvols samenstellen, maar het probleem is dat het al snel te veel wordt. Neem nu dat rood-zwarte Turbo-interieur. Schitterende kleurstelling, maar die rode tellers zien er niet uit. Idem voor de gele exemplaren in het zwarte interieur.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het is geen Jaguar F-Type Project 7, maar voor een Porsche goed te pruimen.
Waar ik de pre-facelift 991 echt fantastisch vind, weet ik niet of ik er super blij van zou worden als ik deze zou kopen. Hoofdzakelijk vanwege de turbo’s, maar ook vind ik ‘m er niet echt mooier op geworden. En de witte met rood interieur hierboven is gewoon een kamperuitvoering, Porsche onwaardig.
@henk123456: eens, ik word niet hebberig van dit model, terwijl ik dat bij het type van voor de facelift wel had.
@henk123456: Porsche onwaardig? Ik vind het er goed uit zien, zou het ook zelf zo bestellen (misschien zijn die rode klokken inderdaad wat overdone). Porsche onwaardig vind ik de volledig turquoise en smurfblauwe interieurs die ze in de jaren 80 en 90 leverden). Die turbo in de 991.2 lijkt me geen probleem. Je krijgt nu een 911 Turbo voor de prijs van een Carrera. Belangrijk voordeel van de 991.2 is dat er nu eindelijk een mooi multifunctioneel stuur beschikbaar is.
Whow die met dat houten stuur, wat fraai zeg. Zet maar voor de deur.
via iPhone app
@Donstil: houten stuur? Dit lijkt wel een Amerikaans bureaublad van een slechte advocatenfilm.

Engelsen maakten de juiste houten sturen
Doe mij maar gewoon eentje in het blauw zoals die Carrera S die Wouter ongeveer een maand geleden testte.
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Reviews/Porsche/911_Carrera_S_Cabriolet_2015/Porsche_911_Carrera_S_facelift-10.jpg
Een bordeauxrode/donkerblauwe Targa met donkerbruin leer en witte Carrera-decals op de deur graag! Oh ja, en antracietgrijze vijfspaakvelgen (van de topicfoto)
@scottishcarspotter2000: wat een ziekelijk slechte kleurcombinatie zeg
De blauwe turbo S met z’n bijzondere blauwbeige interieur vind ik best leuk. Anders, maar zonder dat het lelijk wordt.
waar kennen we die vierkante uitlaat ook alweer van?? 1 tip: de desbetreffende fabriek ligt om de hoek
@henkhupelschoten: Hee ja, de BMW 760Li uit 2009 waar jij natúúrlijk op doelt had die sierstukjes al, maar München is nog wel een stukje bij Stuttgart vandaan hoor ;-)
@henkhupelschoten: van de cayenne 955, de vierkante uitlaten
Hmm…. Een bordeelrode interieur… Nope, daarmee wil ik nog steeds geen >993 911.
Zelden zulke walgelijke Porsches gezien.

Dan zie ik liever dat Hyundaitje van hieronder….
@Rob: Totdat je je lenzen weer in doet en daarna je bril op zet😄
Nondejus dat hout is lelijk… En uiteindelijk zijn die ‘exclusive’ opties natuurlijk ook gewoon fanrieksopties, dus de kans dat de buurman of je tandarts dezelfde heeft blijft levensgroot.
@trustmeiamanengineer: is maar net hoe je fabriek definieert. P exclusive is wel een aparte afdeling waar echt speciale zaken op klantaanvraag gerealiseerd worden. Die rode tellerplaten zijn een voorbeeldje: dat mag ook zilver of goud zijn als u betaalt. Het wordt hier door lady Di als het laatste nieuwe gebracht, maar da’s niet waar; bestaat al lang!
Die witte met dat rode interieur is top!
@dutchcorvette: mee eensch, maar kan me niet voorstellen dat die wit-rood combi alleen bij exclusive kan. Is toch vrij “gebruikelijke combi”.
Die airco bedienen is ook een hele opgave. Gebruiksgemak 0. Vroeger minder belangrijk bij een porsche natuurlijk, nu des te meer.
En die gele tellers, bweirk. Doe maar mooie witte dan of gewoon zwarte
@BloodSeaker: Les 1 cursus airconditioning bediening: druk op Auto. Einde cursus airconditioning bediening.
Hou het interieur maar gewoon standaard, als de inspiratie niet verder gaan dan wijzerplaten in lakkleur, of reepjes hout die het interieur in die van een ouwelullenbak omtoveren.
Dit is hem gewoon!
Dik hoor, de gele graag!
Het houten stuurwiel en sierdelen zijn wel harstikke mooi. Natuurlijk wel met een bijpassende samenstelling van de hele auto. Maarja in elke autoblog video met een beetje hout in het dashboard komt het meteen commentaar dat het maar niks is. Ik denk dat het dan maar mijn guilty pleasure is hier op autoblog!
Jakkes dat hout dat hoort echt niet in een 911 , rest is prachtig.
Die blauwe graag, wat een gave bak!
o hemeltje help, waar is de tijd gebleven dat een porsche een auto was voor liefhebber van techniek en performance.
Het worden op deze manier meer mode items dan sportauto’s waar je afwisselend mee kan toeren of scheuren.

Ik heb het gevoel dat mijn 997 Car S mk 1 (standaard ingetogen, zwart zonder toeters of bellen) met handbak en atmosferische 3.8 snel meer waard wordt. Dat is dan het enige voordeel.

Als liefhebber vind ik als die “upsmuk” maar niks.
En dan nog zo’n verbouwde blonde botox-chick met een mix-match van designerkleding op de passagiersstoel……………

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).