Kijk mee hoe een oude Ferrari een fortuin opbrengt [video]

Auteur: , 14 Reacties

Vannacht werd een Ferrari 250 GTO voor het recordbedrag van $38 miljoen geveild, zo schreven wij eerder vandaag. Altijd al benieuwd geweest hoe zijn veiling in zijn werk gaat? Klik dan verder.

Ferrari 250 GTO

Veilingen zijn vooral een kwestie van de lange adem. Van de vele kavels zijn alleen de topstukken echt interessant. Tijdens de Pebble Beach-veiling vannacht werd uit het enthousiasme vanuit de zaal wel duidelijk dat de klapper van de avond er aan zat te komen.

De veilingmeester begint op 10 miljoen USD, en precies 71 seconden daarna is het al gebeurd: voor het recordbedrag van $34.650.000 wordt de GTO van wijlen Fabrizio Violati afgehamerd. You snooze, you lose.

Inclusief kosten komt dit neer op $ 38.115.000, tegen de huidige wisselkoers is dit € 28.512.971,70. De dynamiek van het proces is aardig om te zien, alsook de reacties uit de afgeladen zaal. Het is niet één en al stiff upperlip, zoals je misschen zou verwachten.

Video op Bonhamsjunk!

Veilink14 reacties

Hoe betalen american expres of polaroid
@silverline16v: daar moest ik ook ff aan denken hahaha polaroid
Ik begin toch serieus de indruk te krijgen dat, net als de kunstmarkt, ook de klassieke automarkt gemanipuleerd wordt. Ik bedoel tegenwoordig kun zo wat “een klassieker” niet meer onder €250.000 krijgen. Als je bijvoorbeeld tegenwoordig een Cobra wilt kopen dan moet je al minimaal een €1.000.000 op tafel leggen waardat een paar jaar geleden nog “maar” 100 tot 200.000 euro was.

Vroeger was het record voor een GTO $15.000.000 en dat was uitzonderlijk tegenwoordig wordt er niet meer opgekeken van dat soort bedragen en is het eerder schering en inslag.

Die hele markt is helemaal losgeslagen.

Die markt
@Rick-dos: het midden-oosten he (plus rusland)
@888natan: en china, meer en meer miljardairs dus meer mensen die de van Gogh op wielen willen hebben. En helaas voor de Ferrari bashers er is geen vergelijk met Ferrari
@thierryvth: China is meer van de luxe, zoals bentley (50% vd productie gaat richting China). Maar over een paar (tientallen) jaren gaan de dure auto’s richting Zuid-Amerika (global shift) of Afrika (!!) :)!
@888natan: Dat zou een verklaring kunnen zijn maar weet niet zeker of het alles verklaard.

Het Midden-oosten is altijd een speler in die markt geweest. Japan was ook altijd een grote speler. Rusland en China zouden inderdaad nieuwe spelers kunnen zijn, maar ik krijg nou niet het idee dat die auto’s die kant opgaan. Vaak blijven ze in Amerika of ze gaan naar oud geld in Europa. Het is mij opgevallen dat met het “instorten” van de kunstmarkt dat er ineens exorbitante bedragen worden gevraagd voor klassiekers. Dat is ongeveer, wat zal het zijn, 6 a 7 jaar geleden begonnen?

Maar goed, het is maar mijn indruk zeker weten doe ik het natuurlijk niet.
@Rick-dos: 27% van de productie van ferrari’s gaan naar de VS(als relatief grootste), dat zegt volgens mij redelijk veel. China is meer van de Britse merken o.a. bentley flying spurs etcetra (volgens mij rond de -50% gaat richting China.)

Ach wat maakt het uit, jammer dat ons kikkerlandje het niet is haha!
@Rick-dos: maar terug te komen op jouw verhaal over de kunst, als ik het goed snap dan zeg je dat door de verandering vd waarde van kunst, auto’s als nieuwe investeringen gezien worden? Best apart
Wel leuk dat die ouwe van Chacing Classic Cars aanwezig is :p
@gieltj: ik dacht het ook maar bij het stil zetten van de video denk ik zeker te weten dat hij het niet is
De markt gaat uiteraard gewoon door morgenochtend.. bubbels zijn maar van tijdelijke aard.
Heden ten dage worden nieuwe collector items gecreeerd en die zorgen er juist voor dat de evergreens meer en meer waard worden.

Uiteraard kun je discuteren wat de uiteindelijke waarde van geld (uitgifte van waardepapier) is. Je kunt de wereld van nu niet vergelijken met die van zelfs 10 jaar geleden.

Laatst werd de 924 gts ook met een hoog bedrag hier besproken. Mijn gut-feelings zegt dat het nog veel te vroeg is voor 200+.. Maar zeker weten dat zoiets het in de toekomst oplevert en overheen gaat. Natuurlijk, 2 ton is over tien, twintig jaar 2 ton niet meer..

De bedragen hebben niet per-se altijd met een losgeslagen markt te maken.. Inflatie is ook zeker niet te onderschatten en het lijkt wel exponentieel te groeien nowadays.. ben geen econoom, uiteraard ;-)
Mijn hemel… dat gaat vlot. Alsof het een mooi antiek tafeltje is… :-|
Lijkt Discovery Channel wel. Realisme is ver te zoeken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).