Kijken hoe een auto wordt gerestaureerd bij Land Rover

Auteur: , 18 Reacties

Land Rover komt met een toffe workshop die iedere autoliefhebber wel zal aanspreken.

Schreven we gisteren nog over Britse heritage, komt Land Rover met dit nieuws. Bij de klassieke tak van de Britse automaker is het mogelijk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij een restauratie. De workshop gaat schuil onder de naam Reborn Tour. Bezoekers krijgen exclusieve toegang tot de werkplaats waar keihard wordt gewerkt.

Op dit moment restaureert een team van Land Rover-experts een Series I Defender. Aan de hand van originele materialen worden de Land Rovers in ere hersteld. Klanten die hun klassieker laten opknappen door de experts mogen het hele restauratieproces op de voet volgen.

Bezoekers die de Reborn Tour boeken krijgen naast een kijkje in de keuken ook (tegen een meerprijs) de mogelijkheid om te scheuren met een Defender over een oude off-road testbaan van het merk. De workshop is te boeken vanaf omgerekend 32 euro. Inclusief het ritje met de Defender ben je omgerekend 166 euro kwijt.18 reacties

Hestje aan, anders wordt je daar echt niet gezien!!!
Goed idee, voordat het ook bij Land Rover keihard wordt geatomiseerd.
Lijkt me zo leuk om zoiets een keer zelf te doen. Gewoon de tijd nemen en een auto helemaal demonteren en restaureren. Al zal het met 2 linkerhanden wel een uitdaging worden.
@dutchdriftking: Ach ja twee linkse handen is ook maar een bijgeloof. Een hele auto restaureren is misschien een wat te grote stap want dat vereist kennis op heel veel aspecten. Maar niemand is geboren met twee rechter of linker handen.
@dutchdriftking:
Als je de ruimte er voor hebt; Koop een oude 2CV of andere A-type
De onderdelen zijn relatief goedkoop en de techniek simpel.

Zo ben ik ook begonnen. Heb er 6 jaar over gedaan maar toen was ie af: Mijn 2CV. Helemaal zelf uit elkaar gehaald en weer in elkaar geschroeft. En dan die eerste rit; die is onbeschrijvelijk!

De auto staat inmiddels alweer 7 jaar op de weg en ik rij er met veel plezier in!
@dutchdriftking: Ik ben ook lang niet handig genoeg maar het lijkt mij ook stoer om te doen. Heb overigens twee oude fietsen helemaal opnieuw opgebouwd en dat gaf al veel voldoening :)
@dutchdriftking: 2 linker handen zijn over het algemeen op te lossen met tijd, geduld, goed gereedschap en genoeg ruimte. Afgezien van het geduld, zijn de andere 3 vaker dan gewild gelinked aan geld.
In deze werkruimte (die meer op een showroom lijkt), is het een stuk makkelijker om een land rover in en uitelkaar te halen dan in je betonnen garage box, waar je slecht licht, een onoverzichtelijke gereedschaps box, geen verwarming en 30 cm ruimte om je auto heen hebt.
Is natuurlijk leuk voor de voor banken yuppen en dito ICT-ers, maar de gewone man zal dat budgetair vast niet willen/kunnen betalen. En heel de charme is er sowieso af als het een perfecte auto is geworden. In één keer starten, nooit meer lege accu, geen galvanische corrosie meer, gebrek aan walmende uitlaatgassen, etc
@marinepower: Ik snap dat het bij dit soort auto’s ook gaat om gevoel en emoties die bij je worden opgewekt, maar dat doet de auto ook wel als hij wel goed werkt. De auto rijd immers nog altijd hetzelfde.

Vergelijk het eens met een vrouw. Je wil toch ook geen vrouw die tegensputtert als je haar even vol wil tanken?
@marinepower: ga een kijken bij Singer….
Heritage preserving +1
€166,- Ben je niet goed?!
Een utilitair voertuig over-restaureren.
Volledig kansloze actie.
Dingen zijn zo nooooit uit de fabriek komen rollen omdat het nooit een handtasje is geweest.
Sommige nieuwe hadden al zakkers in de verf.
En werden gebouwd door mannen die de hele dag door in beige stofjassen met een sjekkie in hun mond stonden te sleutelen.
Pestherrie in de fabriek toen in Solihull
na een grondig onderzoek op de foto kan ik melde dat de blonde dame in kwestie, Best leuk is.
@kimhung: het is tijd dat jij een tweede leuke site naast autoblog gaat vinden voor je nieuwe hobby….
@gunthervogler: hahahaha ik heb nu het idee dat ik als een rukeend overkom bij u
Hmm misschien wel leuk om een keer te bezoeken.

En eh @RubenPriest de Series 1 Land Rover is natuurlijk geen Defender. Die naam kwam pas zo’n 40 jaar later om de hoek kijken.
Zo ziet een ladderchassis er dus uit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).