Kijken we hier naar de nieuwe Mazda3?

Auteur: , 41 Reacties

Lekkende tijdschriften, ze schijnen er in Japan ook last van te hebben. Een stukje oudmediaal papier heeft daarom de Mazda3 vroegtijdig onthuld.

Op de Mazda6 hebben de Japanners het Kodo-designtaaltje erg aantrekkelijk in de praktijk weten te brengen. En laten we de CX-5 niet vergeten, ook niet verkeerd. De eerste tekenen van deze nieuwe Mazda3 tonen aan dat het ze gelukt is de Kodo-lijn fijntjes voort te zetten. Het ziet er schuin van voren, zeker voor een Mazda, prima uit.

De auto zal uiteraard beschikken over Mazda’s SkyActive-goederen om het brandstofverbruik te beteugelen. Denk aan i-Stop en i-Eloop, een systeem om energie op te vangen in condensatoren. Op het gebied van motoren worden 2.0 en 2.5-liter viercilinders verwacht, evenals een 2.2 diesel.

Verwacht hem begin 2014 op de markt. Gluren naar korrelige lekpics (of photoshops) kan HIER.

UPDATE 19-6 – Er is inmiddels ook een foto opgedoken van een rood exemplaar. De onthulling zal plaatsvinden op 26 juni. Liefhebbers kunnen dat live volgen op hun Xbox.

Mazda3 betrapt!41 reacties

Zo schuin van voren is ie zeker mooi!
ik weet alleen nog net zo niet met de achterkant, bewegende beelden (review in de toekomst?) kunnen daar misschien bij helpen.
Mazda?? Ik dacht dat allang niet meer bestond..
@flippert: Kom dan eens onder die steen vandaan…
Strakke auto, net als de 6. Deze ziet er ook vrij productie-klaar uit. Vond ik jammer bij de 6. Dat concept had een paar zeer fraaie details die op de productversie zijn vervallen. Wellicht niet haalbaar voor massaproductie maar het maakte hem wel spannender.
Dit lijkt me gewoon exact dezelfde neus en proporties van de 6? Zeker weten dat dit niet gewoon een crossover variant wordt net zoals met de Vectra destijds?
Mazda is de laatste tijd goed opweg met hun designlijn. Dit ziet er dan ook behoolijk stoer uit. Alleen heb je in dergelijke wielkasten wel een fors setje wielen nodig.
Nietszeggende auto van een nietszeggend merk. Wordt niks vrees ik, ik geef Mazda nog een paar jaar en dan is het schluss..
@flippert: Waar is het min duimpje…
@imba: misschien zit je er op?
@flippert: Nee gekkie, je kunt niet ondersteboven zitten…dan val je namelijk.
@imba; 72frog e.a.

Wanneer leren jullie het nu eens: don’t feed the troll. Negeren is het devies.
@flippert: Ambieer jij toevallig een baan als waarzegger? In dat geval heb ik slecht nieuws voor je..
@flippert: Mazda jongen, HET goed sturende merk van Azië! Je zou eens een ritje moeten maken in zo’n mooie 6 of mx-5 (oud of nieuw maakt niet uit!).
Nieuw? Lijkt nogal op de vorige geloof ik.
@daniel23ccx: Laat je ogen eens testen. Hij lijkt voor geen meter op de de vorige.
@imba: Heb ik gedaan; ze zijn prima. Ik geloof dat ik in de war ben met de 6 ofzo.
Ziet er tiptop uit! Gewooon weinig eraan veranderen, leasesletvriendelijke motor erin en wie weet wordt het net zo’n succes als de CX-5.
Mooi ding, maar een 2.5-liter benzine en een 2.2-liter diesel lijken me een beetje te veel van het goede voor Europa.
@bungabungastig:
Mazda doet hele gekke dingen om eco-blokjes te maken. Veel CC’s en hoge compressie in plaats van geblazen miniblokjes. Het schijnt nog prima te werken ook.
@bungabungastig: 2.5 voor noord-amerika. 2.0 benzine en 2.2 diesels voor europa. en wellicht nog een nieuwe kleinere motor
@voetveeg: 2.5 is de automaat versie.. Is nu ook zo bij de mazda 6
Mooie auto! De huidige Mazda 3 kan, zeker in zilvergrijs, nog vrij saai ogen maar dit ziet er echt goed uit!
Zeker in het blauw zo, vind ik het een ontezettend stoer karretje!
Mazda, blijft mooie auto’s maken.Gek dat ze niet meer verkopen (leasen) ….Oh ja iets te klein van binnen, maar daar zouden de lease dwergen toch geen last van moeten hebben?
@norge: Mazda produceert nauwelijks buiten Japan en heeft al heel lang last van wisselkoersen… andere partijen compenseren dat deels door productie in andere landen om zo de koers te “hedgen “.

Te duur dus eigenlijk.
@w0o0dy:
Gelukkig voor Mazda (en Subaru) is de Yen al flink in waarde gedaald maar probeer het grijze leasevolk dat maar eens wijs te maken.
Voordat daar de schellen van de ogen vallen ben je jaren verder…, helaas.
Mooie bak, alleen de verhouding achter klopt niet op de plaatjes. Past meer bij een station
De Mazda 3+3 dan toch zeker. Dit is een nieuwe gelekte 6 variant of gewoon een photoshop.
photoshop! foto’s zijn gebaseerd op de mazda 6 sportbreak! vergelijk de officiele foto’s van de mazda6 met witte achtergrond maar met deze afbeeldingen
@voetveeg: Er zijn wel meer merken waar de visuele verschillen tussen de modellen erg klein zijn, die merken zijn daar heel succesvol mee, goed mogelijk dat Mazda ook die strategie gaat volgen.
@mashell: Kleine visuele verschillen en exact hetzelfde vanaf de neus tot het einde van de voorportieren is dan ook iets anders.
@mashell: daar heb ik het helemaal niet over. deze foto’s zijn namelijk gebruikt om deze mazda3 te photoshoppen

http://www.mazda-madness.nl/nieuws/2012/mazda6ssb1.jpg

http://www.mazda-madness.nl/nieuws/2012/2013mazda6prijs3.jpg
”Het ziet er schuin van voren, zeker voor een Mazda, prima uit. ”

Wat een onderwaarderende opmerking…

Er was een tijd dat Mazda’s er niet zo boeiend uit zagen, maar de nieuwe zijn prachtig!!!
@mazdarx8: en er was ook een lange tijd dat ze veel bijzondere en leuke auto’s hadden zoals de 323f, 121 bolhoed, xedos 6, mx-3, mx-5, mx-6, rx-7 en de mazda6 hatchback was ook goed gelukt. maar iedereen denkt alleen maar aan de laatste 323 en 626 plus die saaie mpv’s
@voetveeg: 626 hatchback bedoel ik
@voetveeg: lol. 121 bolhoed en leuke auto samen in één zin noemen…
@RRenault: ja, dat was inderdaad wat overdreven.
@mazdarx8: Niet overdreven, gewoon een tautologie…
@RRenault: hij was absoluut niet saai. het was een raar bol sedannetje. heel wat anders dan de rest is het b-segment destijds. als je dat niet eens in ziet..
Schuin langs achter bekeken, zit er precies een beetje Ferrari FF in.
@humpyourdog:
nou…

nu je het zegt..

nee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).