Lexus IS300h: rijtest en video

Auteur: , 96 Reacties

Bij Lexus doen ze het net even anders dan bij de concurrentie. Dus is er geen diesel, maar een benzine-hybride die dezelfde cost of ownership als een tweeliter diesel zou moeten hebben. En ze gaan ook nog steeds door met de unieke Red Carpet Treatment.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

223 pk en 20% bijtelling
Het wordt ongetwijfeld de punchline in alle communicatie van de IS300h, want hiermee heeft Lexus (voorlopig) een redelijk uniek aanbod in handen. De hybride aandrijflijn is heel efficient, zodat het norm brandstofverbruik slechts 4,3 l/100 km is. De bijbehorende CO2-uitstoot is 99 gram per kilometer, wat in Nederland voor 20% bijtelling zorgt, maar ook in andere Europese landen fiscaal prettig is.

Lexus IS300h

Om dit “huzarenstukje” voor elkaar te boksen, grijpt Lexus wederom naar een hybride aandrijflijn, die bestaat uit een nieuwe 2,5-liter viercilinder benzinemotor met 181 pk en een elektromotor met 143 pk. Ook uit de keuze voor een atmosferische, vrij forse, maar niet al te krachtige benzinemotor blijkt weer dat Lexus een eigen koers vaart. Alle Europese fabrikanten halen dit soort vermogens uit 1.4 tot 1.8 liter grote turbo-motoren.

Helaas mogen we de maximale vermogens van de benzine- en elektromotor niet zonder meer bij elkaar op tellen, dus heeft de IS300h geen 324 pk, maar “slechts” 223 pk aan piekvermogen beschikbaar.

Lexus IS300h

Not all horses are equal
Met 223 pk in een D-segment sedan zouden de prestaties goed moeten zijn. Dat zijn ze ook, maar niet zo goed als je in eerste instantie zou verwachten. Met een sprinttijd naar de 100 van 8,3 seconden is niet veel mis, maar diverse concurrenten accelereren sneller met veel minder vermogen. Ook de topsnelheid van 200 km/u is geen wapenfeit waarbij je in de apres-ski-bar de wedstrijd ver pissen wint.

Lexus IS300h

In de praktijk voelt het ook niet of de beloofde 223 pk echt aan boord zijn. Als Lexus 180 pk had geclaimd, dan had ik het ook willen geloven. Niet dat het perse afzien is, maar het blijft wel bijzonder dat hybride pk’s niet altijd helemaal tot hun recht komen.

Lexus IS300h

Gelukkig voor Lexus biedt de IS300h genoeg andere zaken waarmee de kopers (of leasers) verleidt kunnen worden. De IS300h doet het namelijk erg goed als er rustig tot vlot mee wordt gereden. Het is lekker stil aan boord, in tegenstelling tot de CT200h, en het duo van elektro- en verbrandingsmotor trekt het allemaal moeiteloos. Helemaal fan van de continu variabele transmissie word ik vermoedelijk nooit, maar dankzij goede geluidsisolatie en een mooier geluid van de viercilinder slaat de ergernis niet direct toe. De CVT bak zorgt er natuurlijk wel voor dat het toerental pijlsnel zakt zodra er minder vermogen wordt gevraagd.

Lexus IS300h

Zelf schakelen kan ook, mits je de bak in Sport zet. Met de pook en de flippers achter het stuur zijn dan min of meer bepaalde versnellingen te kiezen. Geef je echter helemaal vol gas (waarvoor je gezien de extra weerstand in het gaspedaal behoorlijk je best voor moet doen), dan kiest de aandrijflijn toch weer de CVT modus en houdt een hoog toerental vast.

Lexus IS300h

IS250
In Nederland en in Belgie zal deze variant niet in de prijslijsten verschijnen. De 2.5 liter grote V6 biedt 208 pk en 252 Nm, maar is ronduit onzuinig. De CO2 uitstoot van 199 gram zou de IS250 volledig uit de markt prijzen. Voorlopig volgt Lexus met de IS de One-sized-fits-all tactiek qua motoren. Minder vermogen of juist vermogen is geen optie, het wordt een IS300h of iets heel anders.

Rijeigenschappen
Achterwielaandrijving, 50-50 gewichtsverdeling, een stijf koetswerk: de ingrediënten voor een spannende auto zijn aanwezig. De eerste kilometers stelt de IS300h dan ook niet teleur. Zolang je op de snelweg blijft of op ruimere B-wegen voelt de IS300h erg dynamisch. Grip is er genoeg, de besturing communiceert voldoende en in alles gedraagt de IS300h als een sportsedan met een mooie balans.

Lexus IS300h

Net als bij de aandrijflijn beginnen de eerste rafels te ontstaan als je omschakelt in maximum attack modus. De IS300h schuift vrijwel alleen over de voorwielen weg, alleen met extreme provocatie wil de achterkant soms een stap opzij zetten. Tot een echte drift komt het nimmer, links remmen, bewust de balans verstoren, vroeg op het gas, laat op het gas, met geen enkel recept krijg je de achterkant van de IS300h op droog lekker om. Ondanks de geclaimde 223 pk mist het duo van elektro- en benzinemotor simpelweg de punch om de achterkant lekker te zetten. Mocht dat hoog op je verlanglijstje staan, dan is er in deze klasse maar één echte optie: de Cadillac ATS.

Lexus IS300h

F SPORT LINE
De styling is onmiskenbaar Lexus en dat is heel knap voor een merk wat nog maar zo’n korte historie heeft. In standaard trim oogt de IS al lekker scherp, de geteste F Sport variant doet daar nog een schepje bovenop. De voorbumper met afwijkende grille, de hele compacte mistlampen (optioneel als LED’s) geven de IS een snaarstrakke smoel. Donkergekleurde 18-inch lichtmetalo’s, sportstoelen en aluminium sportpedalen en het sportstuurtje maken het verder af. Het is niet meer dan een gimmick, maar wel een leuke: net als de LFA heeft het instrumentarium van de F Sport een bewegende centrale ring.

Lexus IS300h

De klant=koning(in)
Hoe gezellig het ook bij je dealer is, even gluren naar de nieuwe modellen of een praatje maken met je monteur, sommige mensen kunnen er een hobby van maken. Toch is het ook fijn als je niet perse zelf heen en weer naar de dealer moet voor het periodieke verse setje achterbanden, remblokken en een scheutje ruitewisservloeistof. Met de voorlopig nog redelijk unieke Red Carpet Treatment hoeft dat ook niet, de dealer haalt de auto bij je thuis op en brengt hem ook weer terug. Een service die voorlopig nog ongeëvenaard is, tenzij je in het supercar segment gaat winkelen.

Conclusie
Gevoelsmatig haalt de IS300h niet de opgegeven 223 pk en een driftwedstrijd ga je er niet mee winnen. De 223 muesli-pk’s vertalen zich in de praktijk naar een gevoelswaarde van zo’n 180 echte paarden, toevallig ook het aantal wat de verbrandingsmotor heeft. Verder is de IS300h een dijk van een auto. Heel stil, comfortabel, zuinig en snel genoeg. Prijzen beginnen in Nederland bij 36.990, de F-Sport rolt de showroom uit voor 45.590 euro. Lexus heeft ook nog wat veiligheidsvoorzieningen (actieve cruise control, lane departure warning, cross traffic alert), maar vreemd genoeg mag je dat alleen op de F-Sport of de nog duurdere Luxury Line bestellen. Filmpje!96 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hoe heten die witte robots ook alweer uit Star Wars?
@flippert: Je bedoelt de Clone- of Stormtroopers? Zijn geen robots ;)
@Yeelen: ja, precies, die ja. Waarom die Jappen nu ineens Star Wars figuren kopieren in plaats van europese automodellen is me alleen een raadsel. Het blijft raar volk. Maar wie eet er dan ook de hele dag rauwe vis?
@flippert: Wie eet er de hele dag pindakaas, zoute drop, Gouda kaas en broodjes kroket uit de muur? Raar volkje hoor …
gedwongenleaser
@flippert: denk je dat je taalgebruik stoer is ofzo? Zal niet de eerste keer zijn dat je je volstrekt belachelijk maakt…
@gedwongenleaser: liefhebber van rauwe vis?
@flippert: gast, die tijden waar jij over praat zijn 50 jaar geleden.

OT: fraai ding, apart design. Zal wél weer alleen in de smaak vallen bij vrijmetselaars en mueslivreters. Toch jammer dat je ze zo weinig ziet.
Het exterieur is naar mijn mening veel te overgestyleerd en de prestaties vallen misschien wat tegen, maar voor NL is het nog steeds vlot zat. Het totale pakketje wat Lexus levert is echter wel heel fraai.
Eigenlijk best een mooi ding, en sowieso een ongelooflijk goede auto. Maar, ik weet niet, ik ben niet zo een Lexus fan… Dan zou ik eerder voor een Infiniti kiezen.
Mooie wagen! Alleen jammer van het vermogen, dat kon iets beter.
Zo een review van Ruben kan echt niet op tegen eentje van Wouter!
Op een of andere manier babbelt hij het gewoon lekkerder aan elkaar :)
Faal, 2.5l 4 cilinder met 184pk in een auto die zuinig moet zijn. Volgens mij snappen ze zuinig niet helemaal bij lexus. Je kan toch ook gewoon een 2 liter pakken?
@mrrallycross: Grapjas.
Toyota heeft nog niet zo heel veel gefaald in hybrides, hoor.
Zoals bij alle hybrides, gebruikt Toyota ook hier de Atkinson-cyclus. Minder folder-pk’s, maar meer efficiency. Om dan toch aansprekende cijfers te krijgen, pak je een grote.
Bovendien is ie niet alleen voor de NL markt ontworpen. In Amerika zijn veel (de meeste?) 4-cilinders 2.4 of 2.5. Klanten rekenen op zulke cilinderinhoud.
Erg druk gestyled. Zowel van buiten als vanbinnen vind ik. Het zal ongetwijfeld prima rijden en goed in elkaar zitten maar persoonlijk zou ik elders gaan shoppen. Vind persoonlijk de bedieningselementen bij Lexus altijd zo oud ogen. Alsof ze na de eerste LS400 nooit meer een andere leverancier hebben gebruikt. Geloof ook een van de weinige merken die vrij lang een cassettedeck aanbood.
@E34M5Touring: Duitse merken als Volkswagen en BMW hadden ook standaard vaak nog een cassettedeck in de auto (cd was optie) terwijl je bij de Fransen allang standaard een cd-speler had..
@pier: Duitse merken hebben niet allemaal standaard een radio….
@norge: ohja klopt, vergeten, een radio is bijna altijd een optie in Germany ;)
@pier: Zozo. Mooi man.
@E34M5Touring: Zeker. Kijk trouwens eens naar het interieur van een huidige GS en zie dat er toch wel wat veranderd is.
Ik vind het maar een auto met rare hoeken en lijnen. Vooral de voorkant met scherpe hoekjes en een paar extra gaatjes hier en daar…
Lexus is voor mij een net niet auto. Technisch zal het allemaal in orde zijn maar die styling……
Lijkt me de perfecte rijmachine. Helemaal in balans. Hij zal perfect te plaatsen zijn in bochten tijdens een sportieve rit. De tussenacceleratie zal dik in orde zijn. Daar zorgt de aandrijving wel voor.

Doe mij zo’n Lexus:)
@azuli: Perfecte rijmachine? Wat versta jij dan onder perfect rijgedrag?
@berlinetta: Als je bedoeld voor de saaie lease van A naar B rit die super comfortabel moet zijn dan wel…
@reistje: Precies.. Helemaal in balans en perfect te plaatsen in een bocht zijn eigenschappen die meer horen bij auto’s die van de grond af aan gebouwd zijn daarvoor.
@berlinetta: Eens.

Zelf hou ik van Lexus, maar ik vind er niets aan met de accu’s, balans en een CVT bak.
Maar voor de doelgroep (saaie A-naar-B lease rijders?) is het vast een geweldige auto.

Maar perfect rijgedrag? Haha
@reistje: Dit begint echt een probleem te worden op dit soort sites, je denkt toch niet dat de gemiddelde BMW lease rijder elke bocht met een drift pakt of precies op de apex rijdt? Die willen gewoon comfort en luxe met een badge die aanspreekt. Mn buurman heeft pas een nieuwe BMW 5 toen ik vroeg waarom hij niet liever de A6 had gekocht kwam er alleen maar uit, die zie ik te vaak rijden…
@berlinetta: Pardon? Auto’s waarvan je kunt zeggen dat ze perfect rijden zijn de modellen van Lexus wel.. Mn broer heeft een gs450h f sport, je wilt niet weten hoe goddelijk dat rijdt, een rs4 is daar qua rijgedrag niks bij..
@felix1989: Goddelijk is subjectief. Perfect te plaatsen in een bocht bij sportief rijden, kan in mijn ogen bij deze auto toch niet helemaal het geval zijn. Ik zeg ook verder niet dat deze auto niet heerlijk rijdt, maar als je het over messcherpe rijeigenschappen hebt, zal dit niet de ideale auto zijn.
@berlinetta: een respectabel Amerikaans tijdschrift plaatste de is 300h boven de 335i met m-onderstel…..
@w0o0dy:
Amerikanen zijn dan ook allergisch voor stevige vering.
Qua afwerking en zeker service kunnen de Duitsers een puntje zuigen aan Lexus en niet iedereen wil een spijkerharde reisauto.
@jrk68: Ik snap niet dat Nederlanders blij kunnen zijn met harde vering, die k*t drempels
@jrk68: M-onderstel spijkerhard? Mein arschloch..
@w0o0dy: vooral vanwege de combinatie tussen superieur comfort en in sport stand veel communicatiever en meer fun dan de 335
@w0o0dy: Mag ook wel. Gezien het leeftijdverschil tussen de 2.
@w0o0dy: Ik neem aan dat je de IS350 (met V6) bedoelt en niet de IS300h?
@bigcar: ja je hebt gelijk dat was idd de is350 en niet de 300h maar vooral op het vlak “sportief rijden ” scoorde de is tov de 335 en daarnaast biedt de auto ook nog eens meer comfort… (@jrk68: & @felix1989 & @berlinetta: )
@w0o0dy: Meer comfort kan best, maar het M-onderstel spijkerhard noemen is onzin.
Dan kom je zeker net je €15.000,- Hästings uitgerold zeker?
@kaasboerin: & @jrk68: & berlinetta: Even opgezocht.. hou je vast… Car&Driver zegt dit over de vergelijking Cadillac ATS v6, vs 335i met M-onderstel en IS350 F-sport:”Compared with the other two cars here, the BMW feels immense and slow-witted. Its steering also seems comparatively lazy, too light and vague on-center; and what little feel there is to begin with disappears entirely in fast transitions.

And that is what’s most damning: The M Sport is capable, but it’s not as engaging as either opponent. It seems to say to the driver, “Here, I’ll do it.” And it does, but without the grace of the Lexus or the thrill of the Cadillac. Driving should be a joint effort between machine and man, but here the driver is more along for the ride. In this grouping, it’s not the 3-series that delivers the exceptional experience.”

OUCH! Bmw dus niet meer de beste sportssedan volgens Car & Driver, vooral door weinig “driver involvement”, en gebrek aan feedback…
@w0o0dy: Gaat dit om de F3x?

Dan kan ik geen inhoudelijke reactie schrijven, die heb ik nl. nog niet gereden.
@kaasboerin: yep, lijkt erop dat BMW er dolgraag een A4 van heeft willen maken…
@w0o0dy: Overdrijven is ook een vak. =)
@w0o0dy: Goed vergelijk ook. Een 10j oude 3 serie vergelijken met twee nagelnieuwe auto’s.
@E34M5Touring: gloedje nieuwe 3 serie bedoel je…
@w0o0dy: Ok. Just checking.
@w0o0dy: Wat jrk68 zegt: Amerikanen hechten inderdaad meer waarde aan comfort. En ik kraak deze Lexus ook helemaal niet af om zijn rijeigenschappen. Het zal een prima auto zijn om elke dag lekker in te rijden.
@berlinetta: zie de reactie hierboven
@azuli: En dan nu het filmpje kijken ;)
Een schaap in wolfskleren dus. Over het algemeen biedt een 320d je meer. Hij is even snel, net zo zuinig of zuiniger en is goedkoper (39.000) Daarnaast vind ik de Lexus overgestyled.
@paulaner: Ja maar een 320d is geen Lexus ;)
@G-Ammo: Wil je hiermee zeggen dat je vindt dat Lexus meer stijl heeft o meer luxe biedt? Dat is deels een kwestie van smaak. Ik von de vorige generati veel mooier en ook de LS vind ik een mooie wagen. Dit kan me echter niet bekoren.
@paulaner: Het verschil is dat een BMW stuk gaat en een Lexus niet.
@imba: goed, dat je dat nu al weet
@melkkoe: Verwacht je een omslag dan? Ik niet.
@imba: Dat!
@imba: Nope, het gaspedaal blijft alleen hangen als je 130 rijdt met je gezinnetje..
Een ouderwetse boom moet je dan uit de brand redden.

Kom op zeg, cliché posts van je..
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@imba: Vertel dat maar tegen de eigenaren van een 2.2DCat.
@paulaner: IS300h begint bij 37k en 320d bij 39k. Dus IS300h is goedkoper. En bij zo’n BMW moet je algauw 10-15k min. erbij rekenen voor een fatsoenlijke uitrusting. Bij een Lexus niet tot misschien heel wat minder dan bij de BMW.
@toyotafortuner: Inderdaad, en 45k voor een met wat opties en dat F pakket, wat je toch wel wilt. Best duur als je het mij vraagt.
@paulaner:

Sinds wanneer is 39k minder dan 37k???
Mwao de auto kan mijn interesse niet lang genoeg vast houden om het filmpje af te kijken.
Mijn Ibiza TDI is sneller…
@TDI-goeroe:

Sneller wat…kapot???
@TDI-goeroe: Verdomd, die dingen zijn nog best rap, moest ik laatst achterkomen op de openbare weg.
Precies hetzelfde als de jouwne (kleur ook).
Peugeot heeft natuurlijk al een poosje een 508 hybrid met 200 pk en een A-label in de aanbieding. Voor ongeveer dezelfde prijs. Maar da’s een diesel.
Die heeft geen 20% bijtelling.


Maar 14%.
@mout: Voor mij onbegrijpelijk dat Lexus zich maar blijft gooien op benzine/hybride ipv diesel/hybride. De technieken hebben ze in huis. Zeker voor Europa een veel aantrekkelijker aanbod. Bovendien pak je dan ook de mensen die meer dan 40k per jaar rijden.
@E34M5Touring: Voor soepele integratie van diesel en hybride is het nog te vroeg. Vooral de hoge compressie, en de bijbehorend hoge kracht die nodig is om ‘m te starten, maakt dat het nog niet lukt een diesel stil en ongemerkt in te schakelen. En zeker niet om de verbazend vloeiende overgang tussen brandstof en electra te maken die al vanaf Prius I het verschil is tussen Toyo en de rest. Verder speelt mee dat juist een diesel op bedrijfstemperatuur moet mogen komen, vanwege slijtage en emissie. Dan moet je ‘m niet steeds in en uit willen schakelen.
Tenslotte is de dieselmotor voor Toyota te zeer een niche product. Wereldwijd niet meer dan een handvol procenten van de totale productie.
Het is jammer dat die 224 pk’s minder aanvoelden volgens Wouter. Maar hopelijk zal dat weinig mensen wat uitmaken en zal de gunstige bijtelling voor een succes zorgen… Hij heeft de looks en de bijtelling. Niet alle beloofde pks maar toch. Voor mij zeker een ja.
Toch jammer dat de 350 niet komt! Motortrend heeft daar een review van gemaakt en dat ding klinkt best wel tof. Beter dan de 6 inlijn 30i van de vorige generatie 3 &5 serie van bmw naar mijn mening.
IS is C segment Wouter…
Nu weet ik nog niet of het een beetje zuinig is… Kijk die 4.3 liter is fabriekopgave maar als zon ding 1:16 loopt bij beetje doorrijden dan is het zeker interessant
@schellekens006: Mijn 520d doet met gemak 1 op 17/18 en gaat sneller naar de honderd, heeft een hogere top, terwijl hij toch zwaarder is. Alleen geen 20% bijtelling, maar ook niet van die hondslelijke koplampen.
@erce:

Een diesel met een benzine vergelijken is net zoiets als appels met peren vergelijken, onzinnig dus. Maar dat had je zelf ook wel in de gaten gok ikzo….
@monsieurleloure: Inderdaad, een diesel met een HYBRIDE benzine motor vergelijken is inderdaad niet handig van me, sorry…
Die voorkant kunnen ze toch niet menen. Met afstand de lelijkste koplampunits in jaren, wat een hysterie!
dt alert: Gelukkig voor Lexus biedt de IS300h genoeg andere zaken waarmee de kopers (of leasers) verleiD kunnen worden

Mooie auto voor relatief weinig geld. Ik vraag me wel af welke lexuskoper het nodig vindt om met zijn IS te kunnen driften, anders mooie review. In zijn segment een behoorlijk zuinige, in België ook 90% aftrekbaar. Deze zou wel eens een hit kunnen worden onder de leaserijders, zelfs hier in Vlaanderen.
Is dit niet veel te spannend en anders voor Nederland?
@norge: Druk en vol met tierelantijntjes is wat anders dan spannend en ‘anders’
@norge:
Met 14% bijtelling had geen hond daar hier om gegeven….
Ongeacht het uiterlijk wil geen leasert hem hebben omdat 20% bijtelling niet te verkopen valt bij moeders thuis.
@jrk68: Aha, dus leaserds zijn eigenlijk de nieuwe armoedszaaiers?
Da’s geen wagen voor in Nederland of België. Als er nu een jaguar badge ophing, type-x ofzo een modelletje onder de XF (dat zijn immers toch ook lexussen die XF en XJ) dan zou men ze veel leuker vinden.

En dat nummertje 300 jaagt de mensen voor wie deze wagen bedoelt is al van ver weg (de leasers en kilometervreters) en voor zij die op zoek zijn naar vermogen valt deze in het niet bij de ‘300’ versies van de concurrentie.
Goede test. Heb laatst zelf even in de 300h gereden bij louwman op het terrein. Ik had het ding al besteld dus kon al niet meer terug al zou ie niet bevallen :) maar ik moet zeggen dat het niet tegen viel. Inderdaad geen race monster maar wel een bijzonder comfortabele,mooie en complete auto voor een niet al te gekke prijs en bijtelling.
En hij is echt wel snel genoeg voor het dagelijkse verker. Dat ie niet drift is jammer maar z’n concurrenten doen dat ook niet. Tenminste, ik ga er vanuit dat de concurrenten de passat, A4 en 3 serie zijn. Als je die in 20% variant wilt zijn het ook geen scheur ijzers en bij de meeste premium merken komt de prijs na het toevoegen van wat onmisbare opties ook nog eens hoger uit.

Voor mij was het enige alternatief de alfa iulietta maar dat was na 4 jaar een 159 gerden te hebben een beetje eenteleurstelling. Stuurt goed maar comfort vond ik oner de maat. Gewoon kramp in m’n benen na een uur rijden. Beetje cheap interieur okm wat bijbetreft. Enhij drift ook niet…..
@cherokeechris: http://www.youtube.com/watch?v=iE21j0qVts0

Will it drift? Yep. met de 150pk diesel zelfs.
Even dat schuine oogje naar die 3 cabrio die voorbij komt zetten tijdens dat verhaal over niet kunnen driften :-) Geniaal!
Ik denk trouwens dat 95% van de autorijders zich lam schrikt als de achterkant om komt zetten dus dat neutrale weggedrag van de Lexus lijkt me prima. Leuk en betaalbaar alternatief voor de Duitse 3. Voorzijde is een beetje overgestileerd maar dat trekken ze wel bij met de eerste facelift (dagrijverlichting en hoofdverlichting worden 1, let op mijn woorden)
@autoblog : autoweek zat achter jullie in een mooi blauwe zo te zien? Dat eeuwige hype wit is toch echt zo verschrikkelijk lelijk als je die mooie blauwe kleur ziet!
Is dat nou een E93 op 4:24?
Wel toevallig “… en mist de hele aandrijflijn de punch om lekker veel kracht naar die achterkant te gooien…”
Wouter kijkt dan waarschijnlijk jaloers even om ;)
Toyota Prius met groter blok en NOG niet vooruit komen… 223pk en dan 8.6 naar 100 en max 200 per uur? Waar gaan die pk’s heen??!?!
Dikke bak, maar geen lexus..
Helaas is de tijd voorbij dat mensen een Lexus onopvallend vonden.
Ik vind het een heerlijke bak, van buiten én van binnen. Ik hou wel van dat eigenwijze. En met comfort is ook niks mis, zeker op de lange (vakantie) ritten. En als je relax rijdt, dus niét zoals in het filmpje, dan is het extra leuk dat deze ‘Lux’ relatief zuiniger kán rijden dan de gemiddelde diesel leasert.
Grappig, het gaat hier om een nieuwe bak van Lexus en ik zie alleen maar ‘BMW’ in de tekst voorkomen, prachtige reclame weer!
@kaasboerin:

Inderdaad…Wouter heeft voorkomen dat er bmw in de tekst van het artikel is komen te staan…
@redbeams: Had het over de comments.
Aarde aan Wouter: Er zijn meer kopersgroepen dan alleen de sportieve kopersgroep.

Waarom is het belangrijk dat een auto kan driften? Hét USP van elke Lexus is luxe. En dan voor een relatief betaalbare prijs. Er zijn nu twee echt sportieve Lexus modellen geweest, de IS-F en de LFA. Maar door de bank genomen is het vooral een comfortabel merk. Ik vind je kritiek dan ook alles behalve terecht.
Wouter schrijft wel naar zijn lezers, die kicken er namelijk op om te lezen over PK’s en ‘Driften’. Ik weet zeker dat 99,9% van de bezoekers niet kan ‘driften’.

Daarnaast, zoals in een eerder reactie al genoemd, is het hele principe van Toyota/Lexus hybride gebaseerd op een Atkinson Cycle… dus, een groter blok dat minder hard hoeft te werken. Ik heb wel eens begrepen dat dit het daadwerkelijke geheim is achter het hybride systeem van Toyota.

Volgens mij heeft deze kar een ijzersterke propositie t.o.v. zijn concurrenten. A4 en 3-serie zijn ineens saai!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).