Kimi Raikkonens seizoen bij Lotus is voorbij

Auteur: , 17 Reacties

De Fin, die eerder dreigde de laatste twee races van het seizoen niet te rijden wegens een betalingsachterstand, mist deze nu alsnog omdat hij aanstaande donderdag onder het mes gaat vanwege zijn gekwetste rug, zo maakte zijn management bekend.

The Iceman himself

Hoewel de financiële sores van Lotus en dus ook van Kimi na een gedeeltelijke overname eerder deze week (Sniff schreef er nog dit heerlijke stuk over) voorlopig van de baan lijken te zijn, gooit The Iceman het bijltje er toch bij neer. De rug die hem al even plaagt dient geopereerd te worden, en hij opteert ervoor dit nu te doen in plaats van na het huidige seizoen. We zijn benieuwd of we van hem ook zulke mooie twitterfoto’s te zien krijgen als bij zijn toekomstige teammaatje.

Dit betekent dat we de eerstvolgende keer dat we Kimi in actie zien, in Ferrari-tenue zal zijn. Dit weekend was hij overigens nog in Maranello om stoeltjes te passen.

De Scuderia weet wat voor vlees ze in de kuip hebben, getuige deze video waarin de assistent van di Montezemolo op niet mis verstane wijze wordt verzocht op te bokken. Classic Kimi.

Wie zal de laatste twee races voor Lotus gaan rijden? Valsecchi wellicht?17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Denk je dat Lotus volgend jaar mag starten als Kimi nog steeds z’n centen niet heeft gehad?
@gregorius: natuurlijk, dat gaat via de rechtbank. Daar gaat de FIA en Foca zich niet mee bemoeien. Lotus mag Kimi dankbaar zijn maar Kimi Lotus ook, want het was een succesvolle comeback die er voor gezorgd heeft dat Ferrari Kimi terug wou. De Lotus jaren hebben hem erg populair gemaakt en de financiële schade haalt hij bij Ferrari wel weer in. Wellicht ziet de nuchtere Fin dit laatste jaar wel als “investering”.
@mashell: In zijn eerste jaar bij Lotus heeft hij bovenop zijn salaris afgesproken dat hij een ton per punt zou krijgen. Volgens mij heeft hij dat jaar nog iets van 172 punten gescoord… Daar waren ze niet zo blij mee bij lotus.
@aallex: dat is een goede manager / agent!!!
@gregorius: ik hoorde dat het FIA prijzengeld van het team waarschijnlijk op Kimi zn rekening gestort gaat worden.
Ach, dat is in totaal maar 17,5 miljoen volgens de Telegraaf.
In tijden van crisis moet iedereen wat inleveren.
@rikus: dat is ook een typische Telegraaf opmerking. Er is niet zoiets als financiële crisis en F1 in dezelfde zin.
Voor ondernemingen met budgetten van 30 – 300 miljoen en (maar) 100 – 200 werknemer in diezelfde onderneming, mag je verwachten dat ze een sluitend budget kunnen maken.
Of je Raikonen 17 mio waard is, geen idee. Maar als hij het verdient volgens zn contract, dan moet je t m geven. Heeft verder niks te maken met een crisis oid.
@gregorius: Goh, dat snap ik ook wel. Had verwacht dat je er de gein wel van in zou zien. Helaas, dikke fail voor mij.
Daar gaat Boullier’s droom om nog derde te worden bij de constructeurs.
Wie niet betaald, die niet bepaald is het dus in dit geval.
Kimi wil helemaal niet terug naar Ferrari !!!!! Hij wil eigenlijk bij Lotus blijven, maar omdat Lotus Financiële problemen heeft, heeft zijn manager hem terug gestuurd naar Ferrari, HELAAS!!
@lotusrenaultgp: Kimi lijkt mij niet iemand die dingen doet waar hij absoluut geen zin in heeft, eerder het tegenovergestelde…
@pomoek: Als Lotus geen Financiële problemen had, was Kimi daar gebleven!!!! Bij Lotus voelt ie zich beter!!
@lotusrenaultgp: jij zult het wel weten!!!!!
Zelf spreek ik hem nooit!!!!!!!!
@lotusrenaultgp: dat denk ik ook dat hij liever bij Lotus was gebleven
Kimi gaat gewoon een paar jaar flink zijn zakken vullen bij Ferrari en dan stopt hij er mee
Het is natuurlijk goed mogelijk dat het onvermijdelijk was om zich nu te laten opereren. Maar je kan het ook als een grote F*ck Y*o. zien naar team Lotus.
@pomoek:
Yep, Kimi brengt zijn vrije wintermaanden liever met zijn vrienden in de kroeg door dan in het ziekenhuis. Dit komt hem dus zeker goed uit.
Toch blijf ik Kini een Held vinden.
Worden sowieso twee rare laatste races: Kimi eruit en nu is men aan het speculeren dat Alonso vanwege zijn rugproblemen ook wegvalt. Jules Bianchi zou kandidaat zijn om in te vallen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).