Klassieke auto’s blijven welkom in binnenstad Parijs

Auteur: , 30 Reacties

Kom er maar in met je oerdegelijke 2CV.

Citroën 2CV

Even ontstond er kleine paniek onder klassieke auto eigenaren in Parijs. Om de gigantische vervuiling in de Franse hoofdstad aan te pakken is er besloten om voertuigen van voor 1997 te weren. Burgermeester Hidalgo ging akkoord met het plan, maar hij vond dat auto’s van voor 1986 nog gewoon welkom moesten zijn in Parijs.

Via auto organisatie Fédération Francaise des Véhicules d’Epoque (FFVE) werd er een akkoord (PDF en français) bereikt met Parijse officials en het plan van Hidalgo is aangenomen. Hobbyisten met een auto van voor ’86 kunnen een speciale sticker aanvragen. Hiermee krijgen ze een vrijstelling op de regel. Youngtimers zijn helaas wel de pineut. Auto’s tussen 1987 en 1997 mogen op werkdagen tussen 8 uur ‘s ochtends en 8 uur ‘s avonds zich niet in de binnenstad begeven. De nieuwe regel gaat per 1 juli in.30 reacties

Ze doen maar ..
Hoop dat ze er heel blij van worden ..
Ik vind het maar een blachelijke maatregel en ben benieuwd wat de boete zal zijn. Verder een goede zaak dat de oldtimers er wel in mogen.
@pinut187: Brandstoffen, in het bijzonder Diesel zijn passé … om maar eens een goed Frans woord te gebruiken.
@martinus:
Onzin
Is nergens op gebaseerd
Nadat in de tachtiger jaren merken als Ford, Opel ,Alfa en de Jappen Diesel serieus begonnen te nemen, probeerde men het gebrek aan powerr op te vangen door de Turbo.
Beste voorbeeld is misschien wel de destijds zo populaire Mitsubishi Galant.
Volkswagen had met de Golf 1 de kaars weer aangestoken bij de zelfontstekers en toen, toen kwam Alfa Romeo met de common rail Diesels die onder extreem hoge druk hun brandstof inspoten. VW kwam met de TDi en rest volgde.
Zuinig, snel, betrouwbaar en goedkoop, ondertussen kwam het roetfilter en de EGR klep

Nu schreeuwt de hele wereld “politiek correct” moord en brand maar morgen sta misschien ook jij bij de pomp met een hypermoderne Diesel met een geïntegreerd AdBlue systeem die 1 op 34 loopt op zijn sloffen.

Wat ik wil zeggen is dat er altijd een gezonde spanning zal bestaan tussen Diesel en Benzine.
Ik ben Diesel verslaafd, zo simpel is het het koppel, de rust, het brandstof verbruik en de onderhoudskosten. De wegenbelasting is daarentegen weer een dooddoener !

Morgen vind een Russisch Oekraïens ingenieur iets nieuws uit voor de Diesel motor en we gaan weer en masse aan de Diesel .
J’adore zoals ze in de Dordogne zeggen !
@desjonnies:

Als u diesel verslaafd bent, bent u gifverslaafd.
Ik zie de voordelen van diesel,
– Meer koppel
– Minder co2. (in de papieren werkelijkheid van overheden)
– De onderhoudsvrijheid van de aandrijflijn
– Het rustige rijgedrag

Ze zijn prachtig.
Maar ook allemaal achterhaald wanneer je een diesel naast een EV zet.
De elektromotor heeft dezelfde voordelen tegenover Diesel, als diesel tegenover een benzinemotor:
– Meer koppel
– Minder co2. (in de papieren werkelijkheid van overheden)
– De onderhoudsvrijheid van de aandrijflijn
– Het rustige weggedrag

De volgende upgrade naar voorstuwing van je auto, is van diesel naar elektrisch. Elektrisch is de toekomst. Net als diesel in het begin, heeft het nog wel wat nadelen, net als diesels in het begin maar die zijn overkombaar.

De gifuitstoot, is niet iets dat alleen bezwaarlijk zou moeten zijn voor linkse,policorrecte guttmenschen, maar voor iedereen. De NOx-niveau’s I onze lucht kost jaarlijks honderduizenden gezonde levensjaren in onze maatschappij. Wat mij betreft moeten de dieselpraktijken van autofabrikanten die het standpunt erop nahouden dat er
niets illegaals is
aan het 7,8,9 of 10x overschrijden van de wettelijke uitstootlimieten zo snel mogelijk uitgeroeid worden.
@martinus: La centrale nucleaire a la futur…

Nergens waar het percentage kernenergie zo hoog is als in Frankrijk (zo’n 75%). Heel erg schoon… Alleen dat afval is nog steeds een dingetje.
Ach ja, je moet de stad ook niet in willen met welke auto dan ook.
@dutchdriftking: In tegenstelling tot vele anderen heb ik echt helemaal niets met Frankrijk en al helemaal niets met Parijs. Qua landschap is het wel aardig maar ook niet super bijzonder. De mensen zijn echt absoluut verschrikkelijk. Mijn schoonouders hebben een aardig mooi huisje zo’n 300 kilometer ten zuiden van Parijs. Zo af en toe gaan mijn vriendin en ik daar wel eens heen. Maar wat een absolute verschrikking vind ik het om door dat land en met name door Parijs te rijden.
@viezefreddyw: ik heb geen problemen met Parijs! Ik ga liever door Parijs dan door Utrecht of Amsterdam! Wat een grafsteden zijn dat om met de auto te komen.
@dutchdriftking:
Parijs is echt een bijzonder autovriendelijke stad.
Bovendien, kun je in de hele maand augustug gratis of tegen zeer gereduceerd tarief parkeren.
@martinus: jawel, maar als er een stad is waar de metro geniaal is dan is het toch wel daar. En daar win je het nooit van.
Over 40 jaar huilen dat er geen klassiekers zijn..
Welke salonsocialist heeft dit totaal ineffectieve plan bedacht…

Auto’s die tussen 1987 en 1997 gebouwd zijn worden geweerd, terwijl ze vanaf eind jaren ’80 juist aan strengere uitstooteisen moesten voldoen en benzinemotoren uitgerust werden met een katalysator.

Ze zijn net zo gek als hier, waar je wel met een moderne dikke achtcilinder diesel pickuptruck de binnenstad in kan, maar met je zuinige kleine oude dieseltje niet meer welkom bent.
@moveyourmind: maar oude auto’s stoten veel meer uit hoor. De autoindustrie zegt het dus het is waar!!!!11!!11!!!één!!
@lekbak: Omdat ze je een nieuwe willen verkopen natuurlijk.

Jij en ik weten wel beter en blijven met onze youngtimers rijden. Wel zo duurzaam.
Daar sta je dan met je xm… jammer hoor.
Zou zo’n 2CV nou werkelijk echt veel uitstoten? Als ik daar zou wonen had ik een Trabant gekocht. Lekker de straten blauw laten kleuren met je uitlaatgassen, dikke vinger naar die socialisten!
Burgemeester Hidalgo is en blijft gewoon een vrouw. https://nl.wikipedia.org/wiki/Anne_Hidalgo
Moet je als toerist ook een sticker aanvragen?
Boycotten ze hun eigen Peugeot 205 ?? Mon Dieu…. :(
@roadronner: de meeste 205jes die nog rondrijden zijn de uitzwaaimodellen zoals de generation uit 97 en 98, die vallen dus net buiten de boot. Met een mooie gti danwel rallye wordt het lastiger.. Toch, ik zou op een mooie zomerdag best eens om 4u op willen staan om een rondje door Parijs te knallen!
‘Even ontstond er kleine paniek onder klassieke auto eigenaren in Parijs.’ moet natuurlijk zijn: ‘Er ontstond even lichte paniek onder eigenaren van klassieke auto’s in Parijs.’
Ach gut, hoe moet ik dat straks tegen mijn e30 gaan vertellen :( wordt weer een hele nacht bij haar in de schuur slapen…
@cadrez: ah balen! Dat wordt op tijd er in en ook weer uit :'( geen type 1 dus?
@victornator95: klopt, wacht wel effe tot ie oud genoeg vooraleer ik er dan mee naar parijs ga ;) . Inderdaad type 2 van 1990.
Ooit was het een wedstrijd in Parijs.
Bij ieder stoplicht.
Zeker ikke als ‘Hollandais’met une voiture Anglaise L’MGB decouvrable, mondieu.
Je blies over de boulevards, je moest wel want er zat altijd wel een Renault 4 bestel in je nek te hijgen van de boulanger.
Of een dikke 504 Taxi de blerde.
Je gooide je wagen ergens voor het stoplicht waar plaats was, want – war men nu net in Nederlandis achter gekomen- zonder strepen pijlen en andere fratsen regelde het verkeer zichzelf.
De gemiddelde Parijse bestelwagen ‘ zijn levensduur werd volgens mijn allerstelligste overtuiging in uren en minuten berekend, maar absoluut niet in jaren.
En parkeren, ik had een zo’n afschuwelijke rode RUBBER bumper MG, maar met file parkeren ideaal, zoals het de echte Parijzenaar betaamt, duw je de auto voor en achter je zo ver, dat jij erin past. Echt waar !
Daarom had de Renault 5 toen als eerste auto ter wereld kunststof bumpers die geïntegreerd waren in de carrosserie van de auto.

Verleden jaar wilde ik weer eens ouderwets met mijn Alfa door Parijs rossen, Boul St MIchel, Champs Elysees, de Republique.
Vergeet Parijs maar, ze hebben een verkeersplan et lullige baantjes op de Champs Elysees waar ik de MG altijd ergens zo maar neer pleurde om in de Renault Pub iets te gaan eten, kun je niet meer parkeren, de taxi standplaats zo karakteristiek voor de Champs Elysees, op het midden van de Boulevard is verdwenen.

Nee, Parijs mag van mij gestolen worden, slaafs 50 rijden op de Peripherique, de Peripherique die iedere Nederlandse sleurhut toerist vreesde waar voor menig gezin uit Warmond de vakantie eindigde in een grote plas van olie, rauwe spaghetti en kapotte glazen potten bruine bonen die als stille getuigen tussen de overblijfselen van de sleurhut lagen, omdat Papa een grote Scania over het hoofd had gezien !

Geloof me, sommige dingen waren vroegâh echt beter !
@desjonnies: tijdens het lezen van dit dwaalde ik in gedachten even af naar de strips van guust flater! Moest wel even lachen. Super omschreven
begint dat gelazer nu wer?

Je reactie moet nog worden goedgekeurd.
En auto’s uit ’86 dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).