Dit is waar jullie naar luisteren tijdens het rijden

Auteur: , 59 Reacties

En er zitten best wel wat leuke 'oh ja' inzendingen tussen.

Om heel hard naar Corry Konings mee te luisteren

Afgelopen vrijdag vroegen wij je hier waar je tijdens het autorijden het liefst naar luistert. Dat hebben we geweten, de reacties stroomden binnen. En wat altijd leuk is aan zo’n lezersvraag, het brengt je op ideeën voor als je zelf weer eens in de auto zit. Maar goed, zoals je van ons gewend bent, een bloemlezing met de leukste reacties.

@uselessguy maakt met zijn muziekkeuze het plaatje compleet.

Hele foute country muziek door een paar rednecks in een schuur, ramen open, volume op max en lekker cruisen in mijn cadillac. De reacties zijn priceless

@biohazardracer doet het op de ouderwetse manier.

Mijn nissan 1.4 is nou niet bepaald bijzonder qua geluid dus doe ik het vooral van me installatie.
Onderweg altijd aan het genieten van heerlijke early hardcore of early terror (zal waarschijnlijk 1 van de weinige zijn hier die hier naar luistert)
En ja mede door mijn muziek is het gebruik van mijn achteruitkijkspiegel nagenoeg onmogelijk ;) maar ik zou het nooit anders willen.

@soulmaster heeft een goede tip die vindt dat er op de radio te veel wordt geouwehoerd.

Naar http://www.freshradio.nl heb een hekel aan dj’s

Goede tip van @pret als je je rijbewijs graag wat langer wil houden.

Radio 4.klassieke muziek. Weinig reclames en het tempert mijn rijgedrag en beetje. Luister liever naar kings of leon oid, maar dat vindt het cjib te leuk

Mooi verhaal van @citrofiel.

Ik rijd vaak zonder muziek. In oudere auto’s vind ik het sowieso prettig om te horen wat de motor doet (en of hij het nog doet, als je überhaupt al een radio over de motor heen zou kunnen horen), maar ook in moderne auto’s betrap ik mezelf er soms pas na een uur rijden op dat het totaal stil is in de auto… Ik heb niet zo’n behoefte aan muziek.

Als ik met anderen in de auto zit komt er van alles voorbij, maar voor leuke ritjes komt het al snel richting happy hardcore. Daarbij geef ik wel altijd de waarschuwing dat mijn rijgedrag dan wel iets onstuimiger zou kunnen worden. Muziek heeft een enorme invloed op mijn rijstijl, vandaar dat het misschien ook maar beter is dat ik vaak zonder radio rijd. Bij een rustig nummer rijd ik iedereen in de weg, bij een snel nummer ben ik ineens de snelle aso. ;-)

Zitten we nou in 1998 @edge, of ben jij gewoon blijven hangen?

Het hangt een beetje af van de autorit. Als ik even naar de supermarkt op en neer moet, laat ik meestal gewoon 3FM op staan. Het winkelcentrum ligt op een steenworp afstand, dus in de tijd dat ik een cd’tje heb uitgezocht ben ik ook heen en weer gereden.
Voor de lange afstanden gooi ik meestal een cd’tje erin. Ik heb altijd wel een goedgevulde cd-map in de auto liggen, met daarin jazz, hardcore, pop, rock, hiphop. Eigenlijk van alles wat. En als ik geen zin heb om één en dezelfde artiest of stijl lang te horen, stel ik zelf een playlist samen en brand ik even een cd’tje.

@2wheeler, niet helemaal. Ik luister vaak ouderwets Nederlandsch cabaret tijdens het rijden.

Zo te zien ben ik een van de weinigen die een comedy show op zet via Spotify…

Drie maal raden waar @bnrautoshow op vrijdagmiddag naar luistert…

Op vrijdagmiddag tussen 15.00-16.00u is BNR Nieuwsradio de juiste keuze;-)

Lol @joep007

Meestal achtergrond muziek van gt5 want stiekem heb ik geen auto en geen rijbewijs en ben ik ook nog geen 18

Maar de leukste reactie kwam van @csx3000. Je bent tenslotte een Alfa-rijder, dus weet je wat je te doen staat.

Ik rijd nu een ouwe Alfa, ik luister heel nauwkeurig naar de motor.

Hopend dat er niet weer iets kapot gaat.

Buiten deze reacties, kwamen er vooral veel 538, 3fm, Radio10, Radio1, spotify en obscure artiesten voorbij. En veel piraten. Leuk om te zien dat die überhaupt nog bestaan. Weer wat geleerd. Gek genoeg luistert bijna niemand naar Kane… Mocht je trouwens uit alle honderden reacties nog steeds geen inspiratie hebben gehaald, dan moet je misschien even HIER kijken. Graag gedaan.

Wedereom bedankt voor alle reacties, ik blijf het leuk vinden.59 reacties

Ik luister helaas vaak naar ZeurendeSchoonmoederFM
@menno458:
Wat doet die in je auto?
@martinus: die moet op de trekhaak.
@martinus: die hoort met een ketting vast in de keuken, goedemiddag
@menno458: misschien moet je de volumeknop dan iets naar beneden draaien
@gt500eleanor: of je vervoert haar in een dakkoffer
@menno458: die komt bij mij niet in de auto. Dr is maar 1 ding waar ik eigenaar van ben en daar bepaal ik de regels!
@peug206: is ook niet veel dan.
@olivier420: die schoonmoeder heb ik helaas al, de rest komt zodra ik afgestudeerd ben echt wel. Ze zouden voor hbo en uni ook zoiets moeten bedenken: leren, leuker kunnen we het niet maken wel duurder.
@menno458: Dat je dan ook opneemt.
Leuke reacties!

Zelf ben ik misschien wat saai, ik zweer bij Radio 4, en anders BNR of Radio1.
@martinus: radio 4 uhl
@sr20det: Thuis liever classic.fm, vaak net wat lichter.
Maar op de auto is dat te veel instelwerk.
@martinus: die staan op snelkeuze 1 2 en 3. Voel me oud als ik naar de andere reacties kijk
Die heb ik even gemist, cool! Ligt bij mij heel erg aan de auto. De M5 klonk fantastisch en had een beroerde radio dus die reed ik meestal zonder muziek. Zelfde geldt voor classics eigenlijk. M’n werk auto’s waren altijd diesels dus daar was een goede sound wel prettig. Is ook wel iets waar ik naar kijk als ik een andere auto koop. De Alfa heeft wat dat betreft een prima geluid! Iphone connector eraan, werkt perfect. Mocht ik ooit een mooie nieuwe kopen dan zou ik zeker voor zo’n soundupgrade gaan. Dat B&O systeem van Audi bijvoorbeeld, met die opkomende tweeters!
@E34M5Touring: Dat B&O systeem is f’ing overrated zeg ik uit eigen ervaring. Ziet er erg leuk uit; maar 1100 euro’s armer (10 jaar geleden) was het geluid niet slecht; maar zeker geen 1100 euro waard; kun je beter bij een echte audio-specialist uitgeven.

Vandaag de dag heb ik gewoon 1 simpel 32GB USB-sticky met 320kbps MP3tjes van Paolo Conte, Stromae en The Prodigy tot Turn Up The Bass jaarmixes, echte DnB, wat trap, wat hardcore en The Peppers. En nog 16GB over … qua radio is het vrijwel alleen nog maar BNR; de DJs van tegenwoordig zijn niet om aan te horen … alsof Jeroen van Inkel dat vroeger wel was …
@dawwg: Het systeem wat in de A8 gaat kost 8k. Mag toch aannemen dat daar wel aardig geluid uitkomt.
Vanochtend mij eens gewaagd aan die gast van Evers.. heb het 10 minuten volgehouden.. snel weer terug naar lekkere nonstop muziek.
@Soulmaster: Evers was er gister en eergister nieteens, die was op vakantie :’)

Ik luister wel Evers in de vroege ochtend. Heerlijk dat slappe ge-ouwehoer in de ochtend. Muziek is niet bijzonder maar de humor vind ik wel leuk. En ik vind humor leuk in de ochtend, maar goed, dat vind ik…
Ja zeker piraten! ! Dikke hits !! Geen piraat dan radio continu. Alleen deze week niet. Deze week Q music. Foute top 500.
@gerjan: man man man radio continu, na een zomerbaantje vuilnisman kan ik zeggen dat dat toch wel een van minpunten was tijdens het werk
Usb erin en gaan ? rip hoedenplank en dag bagageruimte hallo boetes
Meestal heb ik in de auto SLAM FM opstaan, hou wel van wat actievere muziek tijdens het rijden zeg maar, vooral als ik ’s avonds alleen in de auto zit. Alleen de luisteraars van die zender zijn meestal ontzettend dom, echt heel dom, zodra ze op de radio komen.
Verder wat jaren ’80 en ’90 muziek als er iets voorbij komt. Meestal een nummer dat voorbij komt en voor een goede ‘vibe’ zorgen op dat moment.

Database mijn gebazel voor vanavond.
@granlusso: Database *dat was…
Zucht autocorrect i.c.m. te dikke vingers die i.p.v. de spatietoets de ‘v’, ‘b’, ‘n’ of ‘m’ intoetsen.
Rock & Metal – Maiden, AC/DC, Manowar, Pearl Jam, Metallica etc en het nieuwe werk van Airbourne, Halestorm, Thundermother etc. Simpele sterke muziek voor mannen. Imho dan
Nee @nicolasr, ik ben niet in 1998 blijven hangen! Mijn auto is zelfs 10 jaar jonger dan dat, maar de fabrieksradio die erin zit heeft geen Aux of USB, dus ik moet mijn CD mapje wel erbij pakken als niet afhankelijk wil zijn van wat de DJ op de radio draait!
@Edge: Heeft toch ook zijn charme? Vooral wat je zegt vooraf een playlist maken en dan op cd branden.

Bij een lange rit is dat toch een leuke voorbereiding? Bedenken welke muziek je wilt horen en dat vervolgens gewoon luisteren. Of het op dat moment nou leuk is of niet.

Ken dat zelf vooral van ‘vroeger’ toen ik een half uur naar school moest fietsen. ’s Avonds vast een playlist maken die je de volgende ochtend graag wil horen. En er tijdens het fietsen achter komen dat het geen chille lijst is maar je geen andere muziek bij je hebt :)
@Edge: De compact disc is nog steeds een prima geluidsdrager en superieur aan gecomprimeerde muziek als het om geluidskwaliteit gaat.

Maar het allermooiste is én blijft vinyl. Ben wel nieuwsgierig of er ook Autobloggers zijn met een platenspeler in de auto. Want dat is pas cool, zeker in een oude Amerikaan.
@moveyourmind: Ja, vinyl is ook mooi! Ik heb zelf een bescheiden platencollectie en platenspeler op de kast staan. Meestal als ik ’s ochtends op sta steam ik wat via Spotify, maar als ik wat meer tijd heb ga ik er ook wel eens lekker voor zitten en leg ik een plaat op de platenspeler.
Zit meestal met me vriendin in de auto. Beetje over auto’s en f1 lullen.
Old skool hiphop, allerbeste.
@maranello: Shame on you, when you step through to
The Ol’ Dirty Bastard, Brooklyn Zoo!

ODB, mijn guitly pleasure om te luisteren. Vooral met Mariah Carey: https://www.youtube.com/watch?v=-tCTm5M3Cp8 Toch 1 van mijn favoriete nummers :D

Wat luister jij zoal dan?
@jackbrown: Instand classic is dat, lekker! Ik luister heel erg vaak naar old school hiphop. Bijvoorbeeld Compton’s Most Wanted met Growin’ Up In The Hood. Of naar Geto Boys met My Mind’s Playin’ Tricks On Me. Dit soort muziek luister ik dagelijks en dan met name als ik naar huis rij na het werk. Heerlijk om ‘af te koelen’.
@viezefreddyw: Ik ken helaas lang niet alles van die tijd (Ben geboren in ’90) en heb het later leren ontdekken (Wel grote Wu-Tang fan, heb hun eerste LP origineel, ook die van RZA als Prince Rakeem van voor de Wu-Tang Clan (Ben ik superblij mee :D) En het optreden van Wu Tang in 2008 in de Melkweg is mijn favoriete optreden die ik heb gezien samen met die van Rage Against The Machine op Pinkpop). De bekende nummers van die tijd ken ik wel, maar kom nog steeds pareltjes van toen tegen.

‘Compton’s Most Wanted met Growin’ Up In The Hood’ kende ik bijvoorbeeld nog niet, maar luistert erg lekker weg. Ga binnenkort wat meer van hun opzoeken.

Ik heb sowieso in het topic waar gevraagd werd naar de muziek nog een paar nieuwe leuke groepen/artiesten ontdekt, hip-hop of niet.
@jackbrown: Nog een leuke anekdote. Bij dat optreden in 2008 van de Wu-Tang clan ging Method Man ‘op’ het publiek staan om vervolgens een stuk te crowdsurfen, ik stond vooraan bij het podium en opeens stond hij naast me, een stukje met hem meegelopen met de hand om zijn schouder :D Wou zijn pet nog afpakken, maar dacht dat hij dat niet kon waarderen haha.

Uiteindelijk bij het eind van het optreden stonden ze nog met een bijna lege champagnefles wat rond te hoppen, wou hem graag pakken Ghostface gaf hem uiteindelijk aan een vriend van me die geen frontrow stond en minder zijn best deed. Naar moment :P Had die dolgraag hier hebben willen staan. Alhoewel dat meenemen ook niet zonder slag of stoot ging, beveiligers zijn niet zo blij met glas en 2 liter champagneflessen blijkbaar
@jackbrown: Ik kom zelf uit ’92, dus ik snap wat je bedoelt. Ik heb ook al die muziek zelf moeten ontdekken uit die tijd. Ikzelf heb dan niet cd’s of lp’s maar alles eigenlijk gewoon gedownload. Ik moet zeggen dat ik een aardige collectie op mijn pc heb staan, ik ken dan ook een hoop artiesten al zeg ik het zelf. Mocht je nog op zoek zijn naar wat artiesten uit die tijd kan je me altijd een PB’tje sturen, dan zal ik je een selectie artiesten doen toekomen. Wie ik bijvoorbeeld tof vind zijn Naughty By Nature, 9th Wonder and Buckshot, The Pharcyde, KRS-One, Cam’ron, Mos Def, Gang Starr, Craig Mack, Group Home, Lupe Fiasco en Jurassic 5. Aanradertjes zijn dat.
@viezefreddyw: Mos def +1
@jackbrown: er zijn zijn vrijwel geen leuke nieuwe hip hip. Hier wat hiphop artiesten die je wellicht nog niet kent of wat meer nummers van kan gaan zoeken: Atmosphere, Nujabes, Kurupt (C-walk), a tribe called quest, Das EFX, headnodic ( Movin on up), Jurrasic 5, KRS-One, Nas met Damian Marley, Rohff (Le son qui tue, la puissance), The beatnuts, Uyama Hiroto En dan nog van alles wat: Les Nubians, Max Romeo, Al Greene, Zucchero, The Knife.
@jackbrown: Tom Tom Club – Genius of Love is het origineel ervan. En ook beter.
@pinut187: Ik ken dat nummer ja (supervet), dat vind ik ook erg leuk van die oude hip-hop muziek, samples die ze gebruiken van oude nummers. Soms zijn slechts enkele stukjes gebruikt die gaaf zijn, maar zoals in dit geval vrijwel het hele nummer.

Ik ben ook al erg veel leuke nummers uit de jaren ’70 en ’80 tegengekomen door samples die worden gebruikt in de hip-hop. Zoals deze nummers:

The Nu People-I`d Be Nowhere Today
https://www.youtube.com/watch?v=MNinKGrSJtY
The Monkees – Mary Mary
https://www.youtube.com/watch?v=AMNize7s8nc
Rufus Thomas “Do The Funky Penguin”
https://www.youtube.com/watch?v=2OWjDK-dLCU

En nog een grote favoriet van mij:
Incredible Bongo Band – Apache
https://www.youtube.com/watch?v=WY-Z6wm6TMQ

En deze nummers komen alleen nog maar van de Ultimate breaks & beats LP’s die ik hier heb liggen. Een verzameling van nummers die veel gebruikt werden/worden in de hip-hop voor samples.
@jackbrown:
Als je dat soort muziek leuk vindt, dan is dit youtube kanaal wat voor jou:
https://www.youtube.com/channel/UCfSDhWEsCINiwSxaG-TfWTw

Vrij onbekende namen, lang niet allemaal even fraai (soms echt afschuwelijke vocals…), maar allemaal een zeer hoog „sample”-gehalte ;-)
@jackbrown:
En http://www.whosampled.com is natuurlijk de perfecte site als je de oorsprong van samples wil achterhalen.
@maranello: WORD! Cash rules everything around me C.R.E.A.M. get the money, dolla’ dolla’ bill y’all!!
Radio alleen BNR, vooral Bernard Hammelburg, toppertje! Bij geen radio, Spotify: Wu-tang, Big Pun, John Lee Hooker, Stevie Ray Vaughan etc.
Ik luister tijdens mijn werk als nationaal vrachtwagenchauffeur altijd naar Studio Brussel. Zo heb ik het idee toch internationaal te rijden en lach mij de blubber om de file berichten. Haha.
Trouwens de muziek en dj’s zijn ook helemaal naar mijn zin
Deze heb ik gemist. Maar bij deze ik luister vaak naar 538 of als ik het gelul zat ben zet ik een afspeellijst op Apple Music op.
Masters at work of andere 90’s new york house. Moet wel vrolijk zijn. Voor langere ritten graag livemuziek groove armada, dire straits of iets van crossroads festival. Billy cobham tot Matisyahu.
“Gek genoeg luistert bijna niemand naar Kane…”

Helemaal niet gek, @nicolasr. Die vent zingt alsof ie moet poepen.
Hardcore hardstyle dat vind ik wel lekker en k3 als mijn dochter in de auto zit
Ik deed precies hetzelfde met mijn cadillac als @uselessguy. Mooie tijden :)
Geen radar love of born to be wild?? Ik ben teleurgesteld
@thefmanl: cliché…
@thefmanl: of life in the fast lane.
Luister altijd naar mijn eigen database, op een stickie, tenminste sindskort kan het ook weer, met mijn nieuwe autoradio.
Vaak mis dus ook de nieuws uitzendingen, over aanslagen en andere nare dingen in het leven, maar het boeit mij niets, want het missen van de misèrie geeft mij meer rust.

Het type muziek, of geluid is van klassiek, soul, funk, country, reggae, nederhop, oude nederpop, pop, rock, hardrock, hardcore, trance, dance, indie en cabaret.
Eigenlijk alle populaire muziek, vanaf 1940 tot hedentendage zo’n beetje, behalve de huidige generatie nederlandstalige meuk, alá Jan Smit, Frans Bauer, Frans Duits en consorten.
Muziek die past bij de stemming van het moment en het beïnvloedt bijna nooit mijn rijgedrag, omdat ik dat goed kan scheiden. Ik rijd bijna nooit te hard, want het heeft geen zin in Nederland, maar ik rijd wel door en belasting betalen doe ik al genoeg, dus aan bekeuringen heb ik geen behoefte. Ik heb veel meer aan het rijplezier en de rust, laat de anderen maar jakkeren.
Ik kom er met normale snelheden ook wel en vooruitkijken is regeren, want dat is het grootste probleem in Nederland, naast het elkaar ruimte gunnen en geven.
Mijn radiostekker zit los na het inbouwen van een versterkertje om het beroerde geluid van de audioinstallatie mijn skoda wat op te krikken. Heerlijk om niet naar al de dj’s die zichzelf te graag horen praten te luisteren. En verder is mijn auto een van de enige plekken waar ik naar mijn herrie kan luisteren zonder mijn vriendin, mijn vrienden en vroeger mijn ouders meteen aan het klagen slaan. Op dit moment in de spelert; prostitute disfigurement / left in grisly fashion.
@legion1349: dat is inderdaad herrie ;-)
Bijzonder dat er zo weinig clichés in stonden! Ik luister tijdens lange ritten het liefst naar mijn 100% cliché road trip lijstje op spotify.
Altijd the boss, met racing in the streets als top hit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).