KLM neemt unieke barnfind mee naar Concours d’Elegance

Auteur: , 9 Reacties

Een barnfind is iets bijzonders. Als het blijkt te gaan om een klassieker met je eigen bedrijfslogo wordt het echter wel heel speciaal.

Het gaat om een Ford uit het jaar 1933. KLM kwam hem eind jaren negentig op het spoor toen de auto zich nog in een privécollectie bevond. De luchtvaartmaatschappij besloot de auto aan te kopen met als doel hem op te knappen. Wegens gebrek aan ruimte werd de auto echter opgeslagen en pas dit voorjaar weer gevonden. Een hangarfind dus!

Na een grondige opknapbeurt geeft dit snoepje acte de présence op het Concours d’Elegance op Paleis Het Loo. Dit evenement zal plaatsvinden op 21 en 22 juni. Hierna zal de Ford alsnog een welverdiende prominente plaats krijgen bij KLM.9 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Apart dat hij wordt gekocht (om op te knappen) en dan vervolgens wordt weggestopt en vergeten..
Wat een bullshit barnfinds allemaal….

Als bedrijf een auto ‘vergeten’ …. En dan na een jaar of 15 het als barnfind benoemen. Kom op zeg!
@reactief: Dat is ook het eerste wat ik dacht.
KLM had er gewoon geen geld en tijd voor. En nu heb je een mooi promotie dingetje… Niks ‘Bardfind’ dus….
Ik kan niet wachten op alle Polo Bluemotion barnfinds die we over 30 jaar zullen vinden!!
Een A ford! Gave wagens, mijn opa heeft een roadster uit ’32. Erg leuke oldtimers!
Hier had ik vroeger een schaalmodelletje van. (is ook wat he, ga je naar een open dag van de klm, vliegtuigen enzo.. kom je terug met een schaalmodel van een auto.)
De vraag is natuurlijk waar die KLM logo’s vandaan komen? Is de auto gebruikt door een piloot, directie, vervoer van speciale gasten, koninklijk huis?

Ik kan ook wat stickers plakken op mijn Escortje, maar of Air France er dan interesse in heeft over een naar of 40, waag ik te betwijfelen…
Volgens VWE komt die auto uit 1930.
Als het nou echt een oud-KLM auto was dan was het een ongelofelijk gave find geweest, maar nee, het is gewoon relatief recente import waar een KLM logo op geplakt is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).