Beitske Visser (19 jr) is bijna klaar voor Formule 1

Auteur: , 30 Reacties

Schreven we eerder al dat ze een serieus potje kan karten, volgens haar baas is ze bijna klaar voor het echte werk.

Beitske-Visser-formule-Renault

Deze taaie meid uit Dronten doet momenteel ervaring op in de Renault Formula 3.5 Series en heeft op Spa afgelopen weekend haar eerste punt behaald. Naast Max Verstappen hebben we dus nog een Nederlands talent om goed in de gaten te houden.

Wellicht doet het kampioenschap waar ze momenteel in rijdt niet direct een belletje rinkelen maar vergis je niet! De auto’s hebben een vermogen van rond de 530 pk en wegen slechts 600kg. Serieuze cijfers dus. Niet voor niks dat deze klasse als het opstapje wordt gezien naar het WK stofzuigerracen de Formule 1.

Haar teambaas Adrian Vallés meent dat ze het beste nog een jaar of drie ervaring op kan doen in de Formule Renault. Hoewel ze absoluut het talent heeft om verder te komen dient ze vooral te werken aan haar fysieke kracht. Laten we hopen dat ze er komt en binnenkort eindelijk weer eens een dame op de grid kunnen verwelkomen. De laatste keer dat dat gebeurde ligt immers al zo’n 22 jaar achter ons. Toen was het de Italiaanse Giovanna Amati die zich in een hopeloos slechte Brabham tevergeefs probeerde te kwalificeren.30 reacties

Klinkt als pure reclame, ze is niet voor niks een half jaar geleden de laan uitgestuurd bij Red Bull.
@kraakensmaak:
Met een beetje kennis van zaken had je geweten dat Red Bull stevig het mes in het Young Driver programm gezet heeft, daar was niet alleen Beitske het slachtoffer van.
Maar ach, een meisje dat beter presteert dan jij zal wel pijnlijk zijn..
Dat zegt dan wel iets over het niveau van deze sport.
Ik zie bij sporten als voetbal, tennis, wielrennen nog niet zo snel dames meedoen in de herentop.
@alcantara: Duuus… Dit zegt wat over het niveau van de autosport? Vrouwen zijn wetenschappelijk bewezen gemiddeld betere straaljagerpiloten dan mannen. Zegt dat wat over de kunde die nodig Is om een straaljager te besturen? Ik zeg niet dat vrouwen overal beter in zijn, maar soms Is gewoon voordelig om bepaalde eigenschappen te hebben voor een sport die niet per se van geslacht afhankelijk zijn…
@deladude: Heb je daar een referentie van, dat van die straaljagerpiloten? Als dat waar is zou ik er meer in de lucht verwachten…
@p993: Kan het zo ff niet meer vinden maar het Is gebaseerd op Amerikaans onderzoek uit 2001. Hieruit bleek dat vliegongelukken gemiddeld veel minder ernstig waren wanneer er een vrouw vloog dan wanneer er een man vloog. Daarnaast kwam er uit datzelfde onderzoek dat vrouwen beter tegen g-krachten kunnen dan mannen. Dat lijkt me in de F1 toch ook handig. De reden dat je tegenwoordig maar weinig vrouwelijke straaljagerpiloten ziet Is (volgens de Volkskrant) dat het niet een erg voor de hand liggende beroepskeuze Is voor vrouwen. De pilotenwereld Is nog altijd een mannenwereld
Nou nog een paar miljoenen…
@rob68: Ik las meloenen…
Ze is denk ik wel de beste vrouw achter het stuur op dit moment, maar ik heb de races in Monza gezien en er zit toch (nog?) te weinig snelheid in. De ‘racecraft’ zit er wel in wat je duidelijk kon zien in het (achterhoede)gevecht wat ze had met twee andere rijders hoewel ze uiteindelijk toch ook weer spinde…

Ik begrijp dat positief zijn over potentieel Nederlands EN vrouwelijk race talent leuk is maar ja ik bekijk het toch realistisch; je moet gewoon minimaal top 5 worden in een kampioenschap als WSBR of GP2 om op talent aanspraak te kunnen maken op F1. Al het andere is toch want vrouw of want geld.
@jaapiyo:
Met genoeg geld kom je er zonder prestaties ook wel, neem Maldonado die 5 jaar aan het harken geweest is in de GP2.
Dit is haar eerste jaar, ze is pas 19 dus ze heeft nog wat jaartjes om te groeien.
Of het dan lukt hangt puur af van de centen en/of je publicitair interessant bent.

Beide hebben Nederlanders helaas tegen, zelfs Ho Pin Tung redde het niet ondanks dat hij in China mateloos populair is.
Ook van bv Nigel Melker hoort het volk weinig meer, die rijdt nu in de oude A1 bij Acceleration. Zo kan ik nog wel even doorgaan met Nederlandse talenten die het net niet haalden, maar dan schrijf ik in mijn uppie dit blog vol..
@tupperware: Mwah…geld is zeker erg belangrijk, maar resultaten tegenwoordig ook…het moet en en zijn dezer dagen. Zelfs die (voor F1 begrippen) koekenbakker Chilton heeft nog wat races gewonnen in GP2 en een 4de plaats in dat kampioenschap behaald.

De Gaston Mazzacane’s van de wereld zijn er inmiddels wel een beetje uit.

Dus zoals gezegd denk ik dat Beitske best wel wat kan, maar ik hou niet zo van dit soort hype gedoe waar ‘we’ kennelijk even niet meer nuchter de realiteit mogen aanschouwen gezien sommige reacties hier, want wat ze tot nu toe onder de streep aan resultaten behaald heeft is objectief gezien lang niet genoeg voor F1. Is ook verder helemaal geen schande, er zijn maar 22 F1 zitjes en als ze uiteindelijk bijvoorbeeld betaald wordt om prototypes te racen of zo is dat ook al een hele prestatie.
@jaapiyo:
Dat de gemiddelde Nederlander niet van hypen houdt is juist één van de problemen waar onze talenten tegenop lopen.
In het buitenland worden hun coureurs dus wel gehypet met als gevolg dat er meer media aandacht is.
Meer media aandacht is meer geld en zie daar één van d oorzaken dat Nederlandse coureurs in de marge blijven hangen.
Met die Calvinistische instelling wordt het dus nooit wat.
Hoeveel afkraak reacties zullen nu nog volgen.. Zelf komen ze geen centimeter van hun plaats of de eerste bocht gaan ze rechtdoor met een grote bruine streep achter de auto.
Ik heb een keer bijna de lotto gewonnen.
Voor een superlicentie zou je m.i. minimaal een aantal aanprekende kampioenschappen moeten hebben gewonnen (F3, gp3, gp2, wsr etc). Ze heeft er nog geen een gewonnen, dus hoort ze niet thuis in F1. Helaas gaat het uiteindelijk om het geld. Dus als ze genoeg sponsoring vind, kan ze instappen.

En voor wie nu roept dat ik mijn mond moet houden omdat ze beter is dan ik: in de formule 1 moet je niet tegen mij opnenem, maar tegen Hamilton, Alonso, Vettel etc. Het gaat er dus niet om dat ze beter is dan ik, maar dat ze beter is dan deze heren. En deze heren hadden een vééél beter CV toen ze aan de deur van F1 klopten.

Maar sommige mensen denken meer met hun hormonen dan met hun hersenen, dus de combo vrouw/blond/coureur kan in hun ogen niets verkeerd doen.
@topless:
Lees anders de tekst even, er staat nergens dat zij op de deur van de F1 klopt, Haar huidige teambaas denkt dat zij nog een jaar of 3 in de Formule Renault 3.5 nodig heeft om op dat niveau te komen.
Kijk b.v. naar Raikkonen en Kvyat, die zijn beiden niet verder gekomen dan de Formule Renault 2.0 om direct en zonder superlicentie door te stromen richting F1. Een superlicentie kan je immers gewoon halen door voldoende rondjes in een F1 gereden te hebben.
Bij de SRO hebben ze dat beter geregeld, om daar de titel Platinum driver te krijgen kijken ze wel naar de in het verleden behaalde resultaten.

Ik ben echter wel een voorstander van een soort drafting systeem waarbij de teams mogen kiezen uit de eerste 3 van de GP2 en de FR 3.5.
Ook daar zitten haken en ogen aan maar dan krijg je geen malloten met meer geld dan talent meer in de F1.
Gun het haar van harte, maar een vrouw in de F1… ik zie het niet gebeuren!
@venividivici: Excuus, correctie t.o.v. 22 jaar geleden… Ik zie het niet meer gebeuren.
Nederlanders en de formule 1, als het al wat wordt, het blijft gepruts in de marge.
Er zijn best wel talenten maar commercieel gezien is Nederland niet interessant en het heeft geen autorensport cultuur.
Als de schoonpa van vd garde de geld kraan dicht gooit kan hij ook bij de lokale klaverjas club. Allemaal redelijke rijders maar geen top talent en dat geld ook voor Visser. Ik geef Max Verstappen nog de grootste kans. Die heeft de naam van ze vader als voorsprong! Ons land is anti auto s dus men zit in de autosport eigenlijk niet te wachten op nederlandse coureurs.

Klaar voor de F1?

nog lang niet, ze is nog niet eens klaar voor de WSR.

ze rijd voornamelijk achteraan.

dus wie die titel verzonnen heeft weet ik niet, maar het is alles behalve realistisch.
@stevenguerain:
Wie die titel verzonnen heeft staat gewoon in de tekst.
Maar ja, de kop lezen is al lastig genoeg om vervolgens de inhoud van je onderbuik over het web te kotsen..
@tupperware: wat is er , is de waarheid te hard voor je?

Beistke Visser doet het echt nog niet goed in de WSR, dus praten over de F1 is gewoon helemaal niet realistisch.

Ik zie niet in hoe ze ineens zo goed zou kunnen worden om wel vooraan mee te rijden, ook al rijd ze er 3 jaar: echt groot talent rijd meteen vooraan en in de ADAC Formula masters was ze ook niet bepaald indrukwekkend, daarom heeft Red Bull haar ook al geschrapt uit hun talentenprogramma.

dat is geen “onderbuik”, dat is gewoon reëel: ik kijk naar resultaten, en ik zie bij Beitske niet de resultaten die haar een toekomstig F1 coureur maken.
@tupperware:

Ik heb de hele tekst gelezen en ook bijna alle races van de WSR gezien om mijn mening te kunnen onderbouwen, en ik zie gewoon geen F1 materiaal.

dat is geen “onderbuik” , dat baseer ik op de resultaten.

als ze in de Formule ADAC goede resultaten had neergezet had Red Bull haar ook nooit laten vallen, maar daar waren de resultaten er ook niet.
@tupperware

Ik heb het hele stuk gelezen ja, en het blijft onrealistisch.

al rijd Beitske 3 jaar in de WSR, klaar voor de F1 word ze nooit, ze is gewoon niet snel genoeg.
@stevenguerain:
Tja begrijpend lezen is dus duidelijk te hoog gegrepen voor je, ten eerste is het niet Beitske die dit roeptoetert, ten tweede heb ik in dit draadje vrij duidelijk het hoe en waarom het niets met Nederlanders in de F1 wordt.
Ik word alleen een beetje moe van nietsnutten als jij die een ander zijn/haar succes niet gunnen omdat ze zelf nergens toe in staat zijn.

Nu ben ik pas 30 jaar werkzaam in de racerij dus mij hoef je niets meer uit te leggen.
@tupperware: Wat een onzin, dat je 30 jaar in de autosport werkt zegt kennelijk niks over je kennis van autosport en JIJ kan duidelijk niet begrijpend lezen.

Beitske is gewoon niet snel genoeg, dat is gewoon een feit: als jij al 30 jaar in de autosport zit moet je dat alleen maar kunnen beamen, of vind je Meindert van Buren(die in de WSR sneller is) ook F1 materiaal?

lijkt me niet he? of zie jij dat als “expert” weer anders

maar ja,wat weet ik er nu van hè, ik volg zo’n beetje iedere autosport pas 30 jaar……..

ik gun iedereen van alles, ook Beitske, maar niet snel genoeg is niet snel genoeg, daar verander je niks aan, zelfs een zeikert als jij niet.
@stevenguerain:
Zo zo, je hebt niet alleen problemen met begrijpend lezen, je hebt nog een minderwaardigheidscomplex ook.

Nergens zeg ik dat Beitske F1 materiaal is, Meindert van Buren trouwens ook niet net als Daniel de Jong om er nog maar 1 te noemen.
De enige waarvan ik denk dat die het potentieel heeft is Max, zelfs Nicky d Vries zie ik het ondanks zijn overwinning (Formule Renault op Spa dit weekend) en McLaren support niet halen.
Verder wens ik mij niet te verlagen tot jouw taalgebruik..
@tupperware:

je bent het dus eigenlijk eens met mijn reactie als ik je zo begrijp?

en je wenst je niet te verlagen? lees je eigen reactie nog eens terug, of begrijp je die niet eens?
Kijk, Meindert VAN BUUREN zit niet in een top team maar deze jonge man uit Rockanje staat boven Beitske in de punten, dus dan hebben we 3 Nederlandse coureurs. Met de juiste middelen komt hij er wel, en dat geldt ook voor Beitske. Over Max hoeven we ons geen zorgen te maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).