Kneiterdikke CLS Brabus SB staat te koop in Nederland

Auteur: , 50 Reacties

Met de Brabus 650 zeg je volmondig 'JA' tegen zinloos geweld.

Maar dan wel op een goede manier. De Mercedes CLS Shooting Brake (rijvideo) is als een uitgestrekte walvis op droog zand. Log, lomp en niet helemaal in proportie. Geef deze walvis een Brabus-kuur en het hek is van de dam. Zoveel power in een auto van dit formaat slaat natuurlijk nergens op, maar oh wat is het leuk.

Deze door Brabus aangepakte CLS staat te koop in Leeuwarden. Onder de grote motorkap de bekende biturbo V8 met 650 pk en 920 Nm aan koppel. Het lange geval sprint hierdoor in slechts 3,5 tellen naar de honderd kilometer per uur. Zowel qua uiterlijk als in het interieur zien we hier en daar carbon goodies. De Brabus kun je verder herkennen aan de 20-inch wielen en de prominente logo’s.

Het aangeboden apparaat uit 2015 heeft 11.561 kilometer op de teller staan en moet 119.500 euro kosten.

Met dank aan Tristan voor de tip!50 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
3,5 seconde.. Het moet niet gekker worden. Heerlijk
@888natan: MY2017 GTR: 0-100: 2,6 seconden. BAM!
@ardonjr: Lockheed SR-71 blackbird 1966: 3.540 km/h.

Zo deze reactie slaat net zoveel spijkers met koppen als de jouwe.
@straatzakelijk: Nou.. lekker sfeertje weer. Sorry hoor voor mijn enthousiasme. :/
@ardonjr: Dit is toch niet te vergelijken zo’n GTR. Maar heb er je eentje besteld want dan begrijp ik je enthousiasme ten zeerste!
@straatzakelijk: Anders ga je even zaken doen op straat.
@straatzakelijk: De GT-R trekt die ouwe kist er alsnog uit tot de 100 ;)
@berlinetta: Haha dat durf ik ook wel te stellen ja.
@berlinetta: maar waar moeten de drie babies en twee golden retrievers dan zitten?
@ardonjr: GTR fanboys…. zucht
@bernardoo: Mensen die andere mensen betitelen tot fanboy op basis van een enkele reactie *zucht*
@ardonjr: Fanboys in de ontkenningsfase. Zucht.
@ardonjr: je hoeft slechts 1x een getunede GTR ter sprake te brengen in een 0-100 discussie en je bent een fanboy
@ardonjr: mijn Volvo 240 1993 13sec BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMM,,,,,….
@ardonjr: shmee gekeken zeker
@carsandmore: haha jup!
Voor dat geld heb ik liever een dikke M4…
@vagtroep: Jij hebt duidelijk geen labrador.
@wpgt: nee heb ik zeker niet, (lelijk hond trouwens) maar goed. Denk dat een M4 DTM ook geen lieverdje is. Vandaar mijn keuze. En ik vind een M4 zoveel mooier.
@vagtroep: Oh ik zou zeggen een RS5 ofzo als ik je naam zie.
@mikkeloentje: oww bedoel je die RS5 waarmee je een halve sec langzamer op de 100 bent terwijl de M4 alleen achterwielaandrijving heeft . Nee toch liever een M4 omdat het gewoon een M4 is. Is toch een simpele keus”) ,
De power is wel leuk, maar doe toch maar het uiterlijk van het origineel.
Een Mercedes die compleet Brabus is uitgevoerd, dus niet alleen een kit, is bijna unicum in Nederland. Één keer heb ik een volledig uitgevoerd G 650 of 700 zien rijden met Nederlands kenteken.
@e550: Hier stond 2wkn geleden een Brabus GL bij een kantoorpand. Was onderweg dus kon geen pics maken maar wat een beer van een auto is dat zeg!
Log, lomp en niet helemaal in proportie als beschrijving voor een van de mooiste auto’s ooit… Foei!
Zeg Ruben, een CLS Shooting Brake is een prachtige auto. Zeker als hij zo is uitgevoerd zoals Wouter hem mee had voor de rijtest. Vind het ontzettend jammer dat het ding geen vervolg krijgt bij Mercedes. Maar het is je vergeven…

En dit apparaat is een waar monster. Ik weet niet zeker of dit hem was, maar ik ben wel eens een Brabus CLS Shooting Brake AMG tegen gekomen. Niet normaal wat een beestachtige auto het is. En gewoon omdat het kan he, tof!
Lekker dik en rap! Uiterlijk ook mooi, snap alleen die zwarte troep bij het spatbord voor niet.
@a3aan: hahah ja echt extreem lelijk! Verder vind ik de overige opmeuk ook niet om aan te gluren
Vind de prijs nog enigszins meevallen
De powerupgrade lijkt me zeer fijn. Het blok kan het makkelijk aan en je kan de krachten prima verdelen over alle wielen (er vanuit gaande dat deze 4matic heeft). Lijkt me echt een kanon van een auto.

Het uiterlijk hou ik liever standaard. Liefst in het donkerblauw of metallic rood met chromen sieromlijsting en lichtmetalen velgen. Beige/cognackleuring leder van binnen en je hebt echt een zeer fraaie wagen. En aangezien je hem bijna nooit ziet, is hij ook nog eens vrij uniek.
Komt uit Crailo, eigenaar heeft aardig wat dikke speeltjes op de oprit staan. Vond dit eigenlijk de dikste van allemaal, vraag me af waarom hij deze weg doet
@rickie2811: Auto’s met Brabus tuning schijnen niet heel betrouwbaar te zijn.
Op de foto’s op de website van de aanbieder is te zien dat dit ding dik 220.000 heeft gekost. Eventjes een afschrijving van een ton in één jaar.

Ik wacht nog wel een jaartje…
@moveyourmind: Ja, dan kost ie nog maar 20K! :D
@moveyourmind: Volgens mij is dat zelfs nog exclusief BPM/CO2 taks. Damn.
11k op de klok, met zwartgeblakerde en verbranden uitlaatsierstukken. Ik pas.
920nm. Dam!
Zelfde verhaal als die CL63 AMG van eergisteren. Deze is wat nieuwer dus hier kan je de komende 2 jaar nog mee over de boulevard als er geen kermis is, maar daarna is het weer veilig terug naar achter de stacaravan of op de parkeerplaats bij ’t lokale tractorpulling-evenementje..
@entail: voordat ie dat stadium heeft bereikt is deze auto al ergens in het buitenland. De nieuwe eigenaar van deze auto zal waarschijnlijk ook uit het buitenland komen. Er is geen markt voor dit soort tweede handse auto’s in Nederland. Te duur, te specifiek (door de Brabus tuning)
Opzich lijkt het een mooie aanbieden maar ik durf niet te zeggen of de gok zou nemen. Wellicht is het een aflikte boterham en is 11.000 kilometer mee getrapt. Of hij is alleen gebruikt voor boodschappen. Het kan twee kanten op met zo’n auto. Ik zou hem nooit kopen zonder twee jaar garantie in ieder geval. Want zelfs als 120k te besteden hebt kan zo’n ding nog wel duur uitpakken al die speciale onderdelen.
@straatzakelijk: Dat er niet rustig mee is gereden, durf ik wel met zekerheid te stellen. Niemand koopt een AMG en laat hem vervolgens ook nog tunen door Brabus om er vervolgens rustig de boodschapjes mee te halen. Reken maar dat die maximale power regelmatig is aangesproken.
Het is dan wel uiteraard de vraag hoe dat is gebeurd. Altijd rustig laten warmlopen en beheerst rijden of met een koude motor eerst de straat uit bed revven en de toerenbegrenzer kietelen. Dat is uiteraard een risico dat je neemt bij de koop.
@berlinetta: Laatst nog zo’n kreng rechts ingehaald omdat het niet doorreed. Echt niet dat ze allemaal en laat staan altijd er mee trappen.
LOL @ het Eco lampje!
@svenska_aeroplan_ab: Haha ja, ik wilde net reageren ‘fijn dat er ook een eco-modus op zit’
Zeer fijne specs maar een vreselijke kleurstelling en velgen. Black on black past beter bij brabus. Wel dat lelijke logo van brabus eruit halen. Wel dikke station dit zeg
‘Air intake’ op de voorschermen zien er niet uit. Verder een dik ding!
Ik had hem al wel eens gezien op mp, ik zou alleen de brabus logo’s vervangen door originele mb logo’s. Vind ik persoonlijk mooier staan. Voor de rest wel een mooi apparaat. Ik vraag me alleen af waarom je als normale occasion dealer een auto van 120k wil proberen te verkopen.
Zit trouwens een IWC klokje in!
Haha zo’n normale Occasionhandelaar is het niet hij staat hier in de regio juist bekent om het feit dat hij altijd dikke auto’s heeft staan, daarnaast heeft hij nu ook nog wel wat andere snoepjes staan in de showroom ;)
Gelukkig zijn de koelsleuven op de flanken in carbon uitgevoerd. Anders is het ding natuurlijk vééél te zwaar.
*proest!*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).