Rotterdam levert schatkist meeste flitseuro’s op

Auteur: , 22 Reacties

Ze flitsen 010 werkelijk helemaal de moeder om het begrotingstekort te verkleinen de verkeersveiligheid te vergroten. Het lijkt wel alsof men in Den Haag weet dat de roots van Autoblog voor een groot deel in Rotterdam liggen.

Interessant gebruik van flitspaal

Gisteren werd er al bekend dat het aantal verkeersboetes explosief was gestegen. Er werden in de maanden mei tot en met augustus 101.325 overtredingen geregistreerd door flitscamera’s in 010. Daarmee voert Roffa de ranglijst van “plaatsen met de meeste flitsboetes” ruimschoots aan. Op plaats twee volgt namelijk Eindhoven met iets meer dan 60.000 flitsboetes, gevolgd door Amsterdam met zo’n 57.000 flitsboetes. We hebben het dan over een combinatie van overtredingen van de maximumsnelheid en het door rood rijden. Dat Rotterdam zo ruim aan kop gaat komt uiteraard doordat er in Rotown makkelijk hard te rijden is: op brede, overzichtelijke Maasboulevards is het makkelijker doorrammen dan op de smalle grachten van Amsterdam.

Dus inwoners van Rotjeknor, wees alert! Tenzij je graag helpt de schatkist af te toppen natuurlijk. Of als je als fotograaf geen zin hebt om geld uit te geven aan apparatuur. (via AD)22 reacties

Is dit alleen flitspalen, waarvan er best een paar staan maar waarvan de gemiddelde Rotterdammer wel weet waar ze staan, of ook de trajectcontroles op de A13 en A20? Die laatste 2 zullen toch ook behoorlijk wat leveren. Mobiele flitsers zie ik heel weinig hier in Rotterdam eigenlijk maar ik rol voornamelijk door het centrum. Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de verdeling.
Hoe kan dat eigenlijk? Je zou toch verwachten dat iedereen Flitsmeister ofzo gebruikt
Heel Rotterdam rijdt 40 in de bebouwde kom ipv 50.
Brede doorgangswegen als de Oldegaarde ‘op zuid’, bedoeld om doorstroming te bevorderen zijn allemaal veranderd in zielige tweebaanswegen.
De hele idee van een automobiele grandeur voor Zuid is op deze kleinzielige wijze de nek omgedraaid, Zuid is gebouwd voor de auto, met de VS als voorbeeld.
We scheurden wat door Zuid, alles goed berijkbaar en Rotterdam is een stad die je met 70 km/ uur moet beleven aldus Citrofiel en stedelijk dichter Jules Deelder.
Nu kneiteren we als slakken door de stad, uit angst voor de flitsnazi’s
De tjjd dat ik met 80 door de tunnel ging, de Strevelsweg, mijn Autobianchi die sneller was dan de imposante foute Camaro van een vriend, de Maashaven waar je gas kon geven, de Kaap op, bij Rommenhőller koolzuur achter ‘ t pliessie bureau langs bij de loodsen , geen hond te zien, kon je ff gassen, nou ja gassen, de gemiddelde Aygo van nu zal sneller zijn!
Of de Waalhaven, man man wat een een autistad was Rotterdam.
Ging je stappen in de stad kon je je wagen altijd wel kwijt in ėėn van de hofjes bij het beursplein of jn een hofje achter de Lijnbaan.
Rotterdam WAS de auto, ik ben er maar weggegaan toen er een Melkert parkeerwacht op de Bergweg kwam waar ik woonde.
De man verstopte zich in portieken om je zo een prent fe kunnen geven als je even iets binnen vijf minuten thuis moest ophalen.
De druppel was een parkeerboete en een ingeslagen zijruit door een junk.
Ik was er toen klaar mee.
Helemaal !
Moet ik nu naar de stad, 1 keer per jaar misschien, neem ik de trein.
@desjonnies: Ik heb een tijd in Rotterdam mogen wonen voor mijn werk, maar ik ben ontzettend blij dat ik de stad weer heb mogen sinds mei dit jaar. Wat een vreselijke stad om doorheen te moeten rijden, werkelijk. Nou weet ik ook wel dat elke grote en drukke stad niet leuk is om doorheen te moeten rijden, te denken aan Amsterdam en Den Haag. Maar Rotterdam vind ik vreselijk. Overal wordt je geflitst en gecheckt. Nou heb ik natuurlijk met mijn 24 lentes jong totaal geen idee hoe dat er vroeger aan toe ging, maar ik kan het me aardig inbeelden als ik jouw reactie zo lees.

Voor mijn werk zat ik dus in Waalhaven. Oostzijde. De boel strak geasfalteerd, tweebaans en goed te bereiken en makkelijk te rijden. Mag je 50 maar 70 is makkelijk te doen. Rijden mensen inderdaad 40 omdat oom agent achter een paal/bord staat met een lasergun. Vreselijk.
@viezefreddyw: gek, van de grote steden is Rotterdam voor mij nog steeds het prettigst om door te rijden. Het blijft een stad, dus je komt altijd wel obstakels tegen, maar vergeleken met Amsterdam en Utrecht valt Rotterdam me erg mee.
@pomoek: Het is met elke stad wel wat natuurlijk. Maar ik bewaar geen prettige herinneringen aan Rotterdam met de auto. Maar dat is denk ik voor een ieder persoonlijk.
@pomoek: de irritatie zit hem in dat je in vele steden max 50 hebt op wegen waar je ook niet veel harder zou moeten willen, maar in Rotterdam zijn er vele brede wegen helemaal geschikt voor 70 maar mag je slechts 50. Enige voorbeelden zijn de Vaanweg, Pleinweg, Maasboulevard en eerder genoemde Oldegaarde.
@viezefreddyw:
Ik ben een ouwe zak, maar kun je je voorstellen, met een Volvo F89, als 19 jarige met een container op de laadbak, mee in de stroom van vrachtwagens op de Waalhaven en gewoon 70 – 80 rijden !
http://transport.jalbum.net/Bedrijven%20E%20tm%20H/Hooymeier%20Maassluis/slides/Volvo%20F89%20%20motorwagen%20Hooymeier%20jaren%2070.jpg
@viezefreddyw: waalhaven Oostzijde, historische grond !
Wist je dat SHELL daar ooit de eerste raffinaderij heeft gehad en dat later op de Sluisjesdijk de NeKaf fabrieken stonden Nederlandse Kaiser Frazer fabrieken die de Jeeps maakten voor het leger.
Later is dat Simca geworden en werden er uit Amerika afkomstige Dodge Darts voor Europa geassembleerd en de fameuze Simca 1200 S coupé .
http://carinsuranceav.com/data_images/gallery/01/simca-1200-s-coup_25C3_25A9/simca-1200-s-coup_25C3_25A9-09.jpg
@desjonnies: Heerlen precies hetzelfde. De weg rond het centrum is versmald, evenals grotere ‘boulevards’. Rechterbaan wordt parkeerstrook (betaald nog wel!). Vooral storend is de JFK-laan en Nieuw Eyckholt. Was een prachtig stuk vierbaans weg wat ze nu versmald hebben (1 + 1 rijstrook met middenberm).. Doei inhalen!
@123bat: Oh, en natuurlijk de oude Catharijnebak in Utrecht! 2×3 rijstroken door het centrum, lekker gas geven. Dat is nu een gracht geworden.
Het is bizar hoe vaak ’s ochtends Flitsmeister afgaat op het op traject Leiden-Haarlem.
Ik kom uit Groningen dus ik ben natuurlijk geen files en flitsers gewend.
Verkeersveiligheid my ass. Hier in de buurt heeft een tijd een flitser gestaan die ze heel stom neergezet hadden. Net na een ‘ knik ‘ in de weg terwijl je er 60 mocht. Zelfs iemand als ik die van sportief rijden houd gaat daar niet met 70 doorheen. Hebben ze na een tijd ook letterlijk 100 meter verderop gezet waar de weg weer een tijdje gewoon recht is.
@marijn90: op de snelweg in het noorden zijn tankstations en afritten de favoriet. Liefst ergens waar je alleen de invoegende baan hoeft te meten. Om maar zo weinig mogelijk te hoeven doen.
“Ze flitsen 010 werkelijk helemaal de moeder” hahahah Casper je hebt mijn dag weer goed gemaakt, wat heb ik gelachen om dat zin zeg.
Rotterdam staat we vaak bovenaan de laatste tijd he..
@rijbewijzer: en nu maar hopen dat Feyenoord volgende zomer ook bovenaan een lijstje staat ;-)
Nu hebben Rotterdammers voor bijna alles de meest geweldige bijnamen. Ben wel benieuwd welke bijnaam een flitspaal in Rotterdam heeft.
@moveyourmind: Rotjepaal misschien
Ik woon nu een jaar in Rotterdam kom eigenlijk uit bergen op zoom waar je lekker op het gas kom zonder zorgen. Nu een jaar in Rotterdam en moet eerlijk zijn ik heb nog geen een boete voor tehard rijden. Ik vind de flitspalen wel mee vallen. Zelf maak ik best wel gebruik van flitsmeister. Maar de flitspalen vind ik wel op begrijpelijke plekken staan.
En daarom 010 lekker mijden.
Sommigen weten echt niet waar ze het over hebben, Rotterdam is ideaal om doorheen te rijden, parkeren is in vele wijken nog (relatief) te betalen en er is ook nog vaak genoeg plek om te parkeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).