Knul zet Mazda MX-5 in de fik. En zichzelf [video]

Auteur: , 16 Reacties

Ziehier een video vol redenen om altijd een brandblusser in je garage te hebben tijdens zware automotive werkzaamheden, en auto's NIET door te starten als er vuur uit het uitlaatkanaal komt.

Hoi. Ik ben Shawn's MX-5 en ik doe een Ferrari na

De Mazda MX-5-projectauto van de 23-jarige Shawn Prince stond in een garage voor een fijne engine swap: de viercilinder werd omgewisseld voor een Chevy V8. Omdat driftauto. We kunnen ons het enthousiasme voorstellen tijdens het sleutelen, maar om mid-swap proberen de motor te laten aanslaan terwijl hij nog in de takel hangt, dat was misschien niet heel handig. Achteraf gezien ook omdat de ontsteking verkeerd was afgesteld en de brandstofdruk te hoog stond afgesteld, zo laat Shawn met een paar tweedegraads brandwonden op zijn arm weten.

Nadat de vlammen uit het blok sloegen, liet hij de achtcilinder vrolijk doordraaien. Naar eigen zeggen om het vuur weer naar binnen te laten slaan. Toen dat niet hielp restte hem niets anders dan: blazen! Om de manier die je doorgaans gebruikt om bbq’s aan te krijgen, zeg maar. Ook dat mocht niet baten, en bij het verwijderen van het brandstoftankje in de hoek sloeg de vlam uiteindelijk compleet in de pan. Bij gebrek aan brandblussers werd daarom maar een waterslang ingezet, waardoor het vuur uiteindelijk doofde en de carburateurs vol water kwamen te staan.

Wauw. Bijna alles wat mis kon gaan, ging faliekant mis. Beelden op Autojunk.nl.

Vuurtje in je Mazda MX-5

In een interview met Jalopnik geeft hij aan waarom hij de dingen deed die hij deed. Daarnaast: hij zit nu thuis met ernstige brandwonden en kan even niet werken. En omdat het zich in Amerika voltrok heeft hij geen ziektekostenverzekering, daarom probeert hij de rekening van het brandwondencentrum bij elkaar te crowdfunden. Nasty beelden van de vuurschade aan Shawn op Photobucket.

De auto in betere tijden:
Knul zet Mazda MX-5 in de fik. En zichzelf

En na het vuurincident:
Knul zet Mazda MX-5 in de fik. En zichzelf16 reacties

Dit is echt dom. En zeker alles wat hij er na doet ook nu heeft hij het geleerd hoe het niet moet.
Tja, die drifts werden wel een heel letterlijke burnout. ;)
dat hij niet koos voor een ziektekostenverzekering is zijn eigen domme fout.
“Heb ik niet nodig want mij overkomt toch niks” en daar sta je dan half in de fik..
Geen geld voor een ziektekostenverzekering maar wel genoeg geld voor een driftauto?
Ik kan met het enthousiasme voorstellen maar dit is niet heel slim. Hij had beter moeten weten :/
Lol, doet met denken aan enkele jaren geleden, ik was bij mijn ouders in de Franse Ardennen, mijn vriendin belt me om te horen hoe het weer daar was, ik ga buiten kijken en ik antwoord haar bewolkt, héél bewolkt en mistig, maar even later viel mijn ‘frank’ zoals we zeggen.
Het was een schuur die in brand stond, de plaatselijke mecanicien had de boel in de fik gestoken met een korstsluiting, drie brandweerwagens waren nodig om de schuur te blussen en om het hele dorp (lintbebouwing) te vrijwaren van brand.
Tsja, poep gebeurt!
Sorry het is leedvermaak maar als je hem buiten beeld rond hoort rennen terwijl hij fuckfuckfuckfuckfuckfuck zegt…….moest toch lachen.
Had je zijn brandwonden moeten zien (op Jalopnik). Gruwelijk. Daarom start ik een auto alleen als alles klaar is en een brandblusser, deken en emmer water erbij. Je moet gewoon super voorzichtig zijn. Vorige week had ik mijn benzinepomp opnieuw bedraad (vorige eigenaar had installatiedraad gebruikt duh!) volgens schema alleen leverde hij nu zoveel druk dat het via de overloop van de carburateur meteen onder de auto werd gedumpt. En ik dacht nog wat ruikt het naar benzine. Daarna meteen alles uit, stroom van de akku en de garage de rest van de dag laten ventileren. Inmiddels ballast weerstand ervoor gezet en druk is nu goed (pomp op 8V).
http://jalopnik.com/idiot-kid-explains-why-he-caught-on-fire-working-on-h-486127646

Damn idd niet best.

Maar waarom doorstarten als de boel al fikt.
Toen hij die slang uit die jerrycan haalde verwachte ik eigenlijk dat hij de jerrycan al ging pakken, zonder alles over zichzelf heen te klotsen.

Anyways meest stomme vind ik nog het blazen? Blazen doe je bij je kampvuur voor extra zuurstof.
Hij heeft inderdaad erge wonden. Door zo’n kut MX5.

Ik heb jaren gelden een motorscooter ongeluk gehad. Mijn rechterarm lag helemaal open, ik had diepe wonden op mijn rechterarm. Deze werden in het ziekenhuis om de dag verzorgd alsof het brandwonden waren. Erg pijnlijk, net deze kerel zal gaan ondervinden. Al is dit natuurijk iets erger. De af/behandeling hiervan zal erg, heel erg, pijnlijk zijn.
geweldig filmpje!!!!!!! water in zijn carburateur alles, dat is gewoon dom
Wouw. Nooit geweten dat NOFX – We threw gasoline on the fire and now we have stumps for arms and no eyebrows nog educatieve waarde bevatte ook…
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).