Koop de Alfa Romeo 8C-35 van Tazio Nuvolari

Auteur: , 15 Reacties

Verwachte veilingsopbrengst: 7 tot 8 miljoen euro. 't is voor niks!

Alfa Romeo 8C-35

Mocht je nog geen vooroorlogse Grand Prix-auto in je collectie hebben, en hier een miljoentje of 8 voor vrij kunnen maken, ga dan op zaterdag 14 september naar de Bonhams-veiling tijdens de Goodwood-revival. De 1935 Scuderia Ferrari Alfa Romeo Tipo C 8C-35, waar racelegende Tazio Nuvolari menig suces mee boekte, gaat er onder de hamer.

De Italiaan, die aan het eind van de jaren ’30 van Alfa/Ferrari/Maserati naar Auto Union (Audi) switchte, won in 1935 de Grand Prix van Modena in deze 8C. Hierna volgden die van Hongarije en de Coppa Ciano.

Deze 3,8 liter 8-in-lijn met twee superchargers deed in zijn tijd ongeveer 330 pk, op een gewicht van 750 kg. Niet slecht, maar de Duitse concurrentie deed het beter. Vrij vlot werd de 8C dan ook afgelost door de 12C-36.

Desondanks is dit een stukje automotive historie. In 1988 bracht deze auto (nummer 50013) al 2,85 miljoen USD op een veiling op. Hoeveel dit anno 2013 wordt? We zullen zien.

ALfa Romeo 8C-3515 reacties

Alfa: geef aan dat je nog niet dood bent en koop dit apparaat. Anders doet piech het wel….
Zit er voor dat bedrag ook roest-garantie bij? Voor de rest een hele mooie auto met dito geschiedenis!
@pand: Ha…nee
http://global3.memecdn.com/whenever-someone-tells-a-bad-joke_o_723438.jpg

Wel een schitterende auto, daar ben ik het met je eens. Bijna 100pk per liter, en dat in de jaren ’30…
@trigger565: Haha bedankt! Die meme maakt het helemaal af:)
@pand: ;)
2.85 miljoen? En dan geen eens airco of parkeersensoren..
@lamborgfan: nee wel 18 inch staal of zoiets
Oe en euh.. Na een ritje even oppassen dat je niet met je handen/benen en overige dingen niet lekker die uitlaat meepakt!
@lamborgfan:
Ach, t’is een lekker BBQ weertje toch?
We worden toch wel op de hoogte gehouden wat hij echt heeft opgebracht? Verwacht 7 tot 8 miljoen maar daar gaat hij dik overheen denk ik.(hoop ik,haha).
Dit zou wel eens een spekkie naar het bekkie van Ralph Lauren kunnen zijn.
@nestas: zou inderdaad kunnen, of anders meneer Leno! Ik vind ook dat Alfa cq Fiat deze gewoon moet behouden als erfgoed. De overige opmerkingen van nitwits zoals @pand laat ik maar voor wat ze zijn. Als je totaal geen verstand van zaken hebt onthou je dan van commentaar.Laat het over aan de kenners!
@alfista: Gisteravond zeker een slechte avond in de kroeg gehad? Het gevoel van humor dat heb jij blijkbaar niet meegekregen. En alsje mijn reacties nergens op vind slaan, laat die gewoon voor wat die zijn. Zuurpruimen dat is altijd vervelend maar niet op mij! Verder wens ik je nog een prettige dag.
@pand: hou jij je bezig met Astra’s of Golfjes, is denk ik meer jouw terrein. Wie is hier nu de zuurpruim? Lollll
Bah. Had hem nog willen kopen, maar dat mag ik helaas niet van de Paus. Veel te opvallend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).