Koop de autocollectie van een Londense drugsdealer [updated]

Auteur: , 44 Reacties

Op de poederresten in de naden van de zetels na zien deze Enzo, California, 599 GTB en Phantom er nog als nieuw uit.

Op de kop af vijf jaar geleden berichtten we over een in Engeland woonachtige drugsbaas genaamd Alexander Surin, die er de gewoonte op nahield om een substantieel deel van zijn drugsgeld te investeren in auto’s. Een nobele daad, zo geeft hij toch een beetje terug aan de maatschappij, door het straatbeeld te verfraaien en een klap auto- en brandstofbelasting af te dragen.

Overheden waren allerminst blij met zijn patserige levensstijltje, waardoor in de afgelopen jaren veel bezittingen van hem zijn geconfisqueerd. Waaronder huizen, grote sommen geld, en een viertal auto’s. Een Ferrari Enzo, California, 599 GTB en een Rolls-Royce Phantom op precies te zijn. Voitures waar hij geregeld over opschepte op het forum van Pistonheads en FerrariChat.

Koop de autocollectie van een Londense drugsdealer

De Britse overheid heeft besloten om zijn roerend goed om te zetten in keiharde ponden (dat kan, dankzij de Proceeds of Crime Acthttps://en.wikipedia.org/wiki/Proceeds_of_Crime_Act_2002). En dat geeft u, petrolhead, de kans om eind deze maand zijn ex-bezittingen op de kop te tikken op een veiling van Bonhams. Vooral de Enzo schijnt in trek te zijn, het veilinghuis verwacht er zo’n Β£800.000 voor te krijgen, omgerekend €1,1 miljoen.

Waar ketaminesmokkelaar Alexander Surin zich momenteel bevindt is niet duidelijk. Volgens Britse media – die hem de guitige bijnaam Don Car-leone hebben gegeven, leeft hij het goede leven in Dubai.

UPDATE 26-06-15: De Ferrari Enzo was goed ingeschat door het veilinghuis, de hamer ging naar beneden bij exact 800.000 pond.44 reacties

Twee Enzo’s op 1 dag te koop! Wat een feest zeg.
@mike0709:
Beide met een zeer bedenkelijk verleden, dat maakt het helemaal bijzonder.😎
@jrk68: floyds enzo een bedenkelijk verleden? Leg eens uit
@ziekegeest: Nou, kan best wat waarde hebben omdat Floyd echt een legende is. Nog nooit een gevecht verloren in zijn prof carriere.
@casperfcb: je bedoelt te zeggen dat zijn management hun werk goed hebben gedaan om tegenstanders in te huren waarvan ie altijd kan winnen. En daarbij voorwaarden te stellen aan specifieke drugs-controle-intervallen die perfect aansluiten bij zijn spier-opbouw-programma?
@gregorius: Nou geloof mij maar, daar worden wel rake klappen uitgedeelt. En vergeet niet dat die man maar 1,70 is en 70kg weegt. Wat ik best gek vind want ik ben 15 en weeg het zelfde πŸ˜‚
@ziekegeest:
Niet al mijn reacties zijn zo diep dat je zelf de link niet kan leggen.
Dit is een relatief eenvoudige die ik niet uit ga leggen.
@jrk68: nee alsjeblieft leg m nou toch uit, ik smeek het je
@mike0709: staan er nog zoizo 4 op mobile.de dus genoeg aanbod
Mooi zo’n cokewitte california
Stuk goedkoper dan Mayweathers Ferrari!
@Kartmans: mayweather denkt dat zijn naam wel 3miljoen toevoegd aan de waarde. Misschien krijg je er wel een handtekening bij op gebruikte bokshandschoenen? Koopje dan toch?!
Hij had wel smaak!
Autos zien er vrij goed uit als je weet dat ze van een drugsdealert afkomen. Had wat meer goud en chrome verwacht.
Op die rolls na zien de wagens er toch erg netjes uit hoor, meneer had zeker smaak.
@lambo4all:
Ach, smaak, het is een beetje het standaard pakketje wat “het snelle geld” koopt…
Misschien een stomme vraag, maar waarom zijn ze allemaal links gestuurd?
@truckertje: Nu je het zo zegt, het was mij geen eens opgevallen. Maar misschien heeft het drugsmannetje de auto’s via via gekocht waardoor die alleen links gestuurde exemplaren kon krijgen? Verder kan ik nergens op komen.
@truckertje: omdat de auto’s vooral in Europa rond reden/geparkeerd stonden. Engelse penoze bivakkeert graag in Marbella en Dubai. Iets met regen ( letterlijke ) en uit de wind blijven… Deze man zat vooral in Marbella meen ik mij te herinneren, hij had ook twee Bugatti’s. Hij zal wel een hoop naar Dubai verscheept hebben, daar leven criminelen als koningen. Zwart geld is daar al geen crime. Dus drugsgeld wordt ook niet moeilijk om gedaan.
Misdaad loont niet…
@dameister:

Wis en waarachtig wel !

Alleen kennen we de slimme jongens niet, die hebben stapels geld in contanten liggen, en kunnen zo je buurman zijn.
De slimmeriken vallen namelijk niet op!

Die zijn ineens verdwenen om op een zonnig eiland te resideren.
@desjonnies: Kijk is aan, petje heeft Fast 5 ook gezien.
@schnitzelexpert46: he! Dat is niet lief!
@clarkson: Autoblog is voor petjes toch?
@schnitzelexpert46:
Nee, die hebben een vijandige overname gedaan, ooit was het voor kenners en liefhebbers.
Uit die tijd stammen @desjonnies, @pallas, @citrofiel en meer van die connaisseurs.
@jrk68:
Kom, kom, niet te sentimenteel worden he?! ;-)
@jrk68: Liefhebbers? Die reageren zeker nooit?
@dameister: zoals je hier ziet kan het wel lonen, alleen je moet niet te opschepperig doen. Je kan beter op een scooter rond rijden zoals Holleder of een gepantserde passat of golf rijden dan dit soort dure auto’s
@junior540: Ik denk dat ze in Nederland wat scherper zijn dan daar. Daar heb je heel veel Arabieren in hele dure auto’s. Als in Nederland een man van Turkse afkomst een Audi S7 rijd wordt die bewijze van spreken elke 2 weken wel 1x aangehouden/gecontroleerd.
Heb net ff last van ontoereikend saldo anders had ik m gekocht
Wat een slechte kwaliteit leer in die Rolls Royce trouwens, die bestuurdersstoel ziet er niet uit zeg !
Neem me niet kwalijk maar zo’n dure wagen, zo’n auto waarvan mensen spontaan van gaan kwijlen -sorry dromen- en dan zulk slecht leer.

– Noemen ze Connolly leer, zei de verkopert, en die kreukels mijnheer, dat is karakter en vergeet niet dat iedere stoel is gemaakt van 63 koeien die hun leven hebben doorgebracht op de Mongolische laagvlaktes van Tsjawiskoshisch MongoliΓ« waar geen luchtvervuiling heerst en geen prikkeldraad is.
Het leder wordt, nadat het gelooid is, door Mr Collins Jr (hij is inmiddels 83 maar zijn Vader is ooit bij Rolls Royce begonnen als vierde werknemer; nog aangenomen door die ouwe chargrijn van een Royce) en hij beoordeelt het leer op kwaliteit, helaas is de man sinds een jaar of zes stekelblind vandaar, maar we mogen hem niet ontslaan.
Is nog door die ouw Royce beloofd !
Vandaar dat onze lederen bekleding enigszins Kleaute is qua kwaliteit !
@desjonnies: 10 punten voor je reactie πŸ˜‚πŸ˜‚
@desjonnies:

Zijn gewoon gebruikerssporen, meer niet! ;)
@desjonnies:
Sinds de overname is Heinzel Hans Wurst toch hoofd lederkwaliteit, of zat die nou bij Bentley?
Na de opsplitsing ben ik het een beetje kwijtgeraakt. 😎
Die Rolls ziet er wel het slechts uit. Leer is lelijk en de rest van het interieur is ook niet best. Enzo heeft ook een tikkie saai interieur had best spannender gemogen. Alleen het interieur van die California (geloof ik kan ook de 599 zijn) ziet er betrekkelijk goed uit. Van buiten lijkt alles goed op de foto’s.

Toch sla ik even over. Straks rijd je ergens rond en denkt een rivaliserende gangster dat je hem bent. Nee bedankt.
3.5 miljoen uitgeven voor een auto met weinig kilometers of voor 1.1 miljoen de zelfde auto kopen en doodgeschoten worden hmmm.
@reistje: van het verschil kun je best een wrap, wat nieuwe wielen en een nieuw kenteken regelen… Dat vogelen die inhuur knalmalloten echt niet uit..
@reistje: iedereen Zal wel weten dat die auto in beslag Is genomen en de dealer in dubai zit. Je wordt niet zomaar kapot geschoten.
geen e36 coupe wat een nep dealer
@bmwpowerm5: E36 is voor Hollandse bijstandsgezinnen vriend. Dealers zijn al bij de E92 aangekomen….
@awesome:
Dealers van tegenwoordig kunnen niet met RWD overweg, die hebben massaal een ander Beiers merk omarmt.😎
Altijd een witte kerst bij die lui.
Heeft die ook Instagram?
Had toch leer van betere kwaliteit verwacht in een dergelijk Rolls…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).