Koop de Volkswagen Jetta uit The Fast and the Furious

Auteur: , 39 Reacties

Gesigneerd door Paul Walker, ook nog. Koop hem, maar race al-sje-blieft niet tegen Honda S2000's voor pink slips.

Als je de film hebt gezien, dan ken je ‘m nog: deze heerlijk obscene Volkswagen Jetta van zenuwpeesje “Jesse” die zijn auto op het spel zette en verloor tegen Johnny Tran in z’n S2k. De Jetta is van bouwjaar 1995

Het was een welkome afwisseling van al het Japanse geweld in de film, de heerlijk Duitse Volkswagen Jetta van Jesse. En hij bestaat dus nog steeds. Sterker nog, de auto werd zelfs door de overleden ster van de filmreeks gesigneerd, alsmede door acteur Chad Lindberg (die Jesse speelde) en director Rob Cohen.

De Jetta is nog altijd flink gemodificeerd, al wordt niet exact duidelijk wat de vermogenswinst van al deze wijzigingen onder de kap precies opleveren. Dat het niet standaard is moge duidelijk zijn. Maar wat eigenlijk nóg opvallender te noemen is: het is een 2.0 liter viercilinder met viertraps automaat. Of de auto na de film is omgebouwd of dat de schakelacties van Jesse in de film fake zijn, dat laten we even in het midden…

Heb je altijd al een Playstation 2 gewild dan is dit je kans, want ook die zit ingebouwd! Koop dan!39 reacties

-edit: check-
Enige nadeel is dat je dan geen remmen hebt.
@faalhaas: zo op de foto te zien: voor schijven en achter trommeltjes ;-)
@roppp: Nou kijk nog eens goed.. Ik zie wel degelijk schijfjes achter.
Heeft deze inmiddels wel remklauwen gekregen?

http://i.imgur.com/rAnU2VY.png
@toempf: hilarisch
@ohoogeveen: remmen is anst
@toempf: dit is een misvatting, het zijn plaatjes, die je tussen de remmen en de velg kunt stoppen, zodat het lijkt dat je dikke geventileerde schijven hebt terwijl je misschien maar trommels hebt. Zijn gewoon op Ebay te koop
@Row1: Die op de afbeelding zijn geperforeerde, niet geventileerde. Geventileerde kun je best omschrijven als 2 op elkaar gestapelde schijven, maar gescheiden van elkaar door een sleuf. Op die manier kan de wind tussen de schijven door blazen, en deze koelen.
@SimonMc: Klopt, mijn fout ;) Maar je snapt wat ik bedoel ;)
@toempf: Zitten op de jetta in de film ook geen spatboord verbreeders op en nu wel. Ook zitten er nu kennelijk pirelli’s onder ipv toyo tryres.
Video:
https://m.youtube.com/watch?v=EpdqK1VAENg
@thomcarspotter: Meeste shots in deze scene zijn helemaal niet van deze Jetta (Vento) maar zit Jesse in een compleet andere auto (zie: o.a. geribbeld donkerrood stuurwiel). Dat de schakel momenten fake zijn volgens AB is maar een klein detail.
@bassx:
Haha, inderdaad!
Dat stuurwiel was me nog niet eerder opgevallen!
Eerst een alcantara stuurwiel en tijdens het racen inderdaad een geribbeld stuurwiel!
Een 2.0 met viertraps automaat. Wat een treurnis.
@borrelnoot: ik weet niet, als er een pk of 300 in ligt, heb je toch een leuke cruiser met je automaat.
Je auto lijkt dan alleen op een hot wheels auto.
@g40freak: daar heb je een punt. Met name t uiterlijk is bedroevend. Vond van die generatie de passat 2.8 synchro altijd wel grappig.
Die schakel acties zijn de berg versnellingen
Jammer van die Passat achterlichten.
@roppp: Zijn Jetta achterlichten hoor. Zien er gewoonweg bijna hetzelfde uit…
@Esprit_de_Flandre: deze achterlichten waren trouwens gewoon leverbaar (of zelfs standaard maar dat weet ik niet zeker) op de latere Vento’s hier.
Dit is huilen met je petje op
Best grappig om zo te zien. Maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hem ook daadwerkelijk gaat kopen.
@clarkson: Ik wel. De handtekening van Paul Walker staat erop. Er zal vast wel een fan zijn die die auto daarom wilt hebben.
@Edge: Wat zal de waarde zijn van een handtekening van Paul Walker? (Dan heb je ook meteen de waarde van deze auto.)
@clarkson: Gaat ook om de historie he; film-prop, en zo’n handtekening van een overleden auteur helpt inderdaad vast wel. De motor ziet er anders wel serieus aangepakt uit en nog vrijwel maagdelijk (rubbers en metaal klimmen allemaal nog en zijn niet verkleurd/vervuild geweest). Die nep-carbon top/header is echter raar; lijkt wel alsof die voor een VR6 gemaakt is met z’n 3 ‘headers’ ipv 4 ?
Haha, nee deze wil niemand. Wel helemaal in de tijdgeest van FF. Foute M3 spiegels enzo…. De ABT koplampen zijn nog wel een paar stuivers waard, en ook de onderlip is redelijk uniek. Leuk detail is dat de spatbordverbreders die op de auto zitten origineel Europese GTI verbreders zijn, maar deze in US nooit leverbaar geweest zijn. De motor is standaard oersterk, degelijk en betrouwbaar. Maar meer als 116pk levert deze niet. Zonder turbo krijg je er misschien 180pk uit als je er een hoop geld in stopt, maar dan houd het ook wel op…… Mooi jeugd sentiment!
Er staat mij iets van bij dat deze auto oorspronkelijk uit Nederland kwam…
@87sandyd: Duitsland dan toch…
@potver7: :’)

zal het anders verwoorden: de auto was (volgens mij) in het bezit van een Nederlander en werd geleend voor de opnames van de film.
@87sandyd: klopt, deze staat(stond?) bij Arjen de Koning van Paradigit.
Ik wilde lachen met VW dat ze in ’95 nog altijd zo’n vierkante doos produceerden en dan kwamen de mercs, bmw’s etc uit ’95 ineens in we op.
Lijkt een eeuw geleden die simpele niet vermomde vierkante dozen.
Waarom zou je dit een Jetta aandoen?
@sketcher: Het beste wat hem kon overkomen…
Dit noemen wij toch een Vento?
@Pallas: Idd maar de naam jetta is nooit weggeweest in de vs.
Ik heb hier voor deliefhebber nog wel een ps2 zonder VAG-ombouw…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).