Koop deze 646 pk sterke Maserati op Marktplaats

Auteur: , 37 Reacties

Je bent op zoek naar een saaie, grijze cruiser om emotieloos mee van A naar B te tokkelen? Klik dan niet verder.

Want dit gevaarte is namelijk de antithese van een saai hok. Een Maserati GranTurismo met je verstand kopen was sowieso namelijk al nooit een optie. Reeds toen de auto uitkwam in 2007, waren praktische zaken zoals de bouwkwaliteit van het dashboard en de functionaliteit van de navigatie niet per se best in class.

Daarbij maakte de 4.2-liter grote motor uit de vijfde generatie Quattroporte geen onvervalste snelheidsduivel van de bijna 1.900 kilogram zware Maser. Je komt er meer dan prima mee uit de voeten in het Nederlandse verkeer, maar menig sportieve auto was ook toen al sneller.

Maar, zoals we vaker zien bij Italiaanse auto’s, werd het model gedurende de levenscyclus (die overigens nog steeds voortduurt) flink verbeterd. De goede zaken zoals het design en vooral het briljante geluid werden nog verder verfijnd en enkele zwakke punten zoals het gebrek aan power verholpen. Die nobele arbeid resulteerde uiteindelijk in de Maserati GranTurismo MC Stradale. Voor deze variant levert de grotere 4.7-liter motor standaard 450 pk, werd er 110 kilogram gewicht bespaard en zit er overal alcantara in het interieur dat de boel flink opwaardeert.

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is maar de helft, zou de Jeugd van Tegenwoordig zeggen. Novitec Rosso Tridente is het kennelijk met ze eens. Zij pakken de MC Stradale namelijk als beginpunt. Vervolgens schroeven ze er een groter inlaatspruitstuk, injectoren die meer peut kunnen verplaatsen en een forse compressor. Om het af te maken pluggen ze er ook nog een chippie in. Het resultaat mag er zijn: 646 pk en nul-naar-honderd in 3,9 seconden.

Naast het technische gebeuren kan je ook nog terecht bij de Duitse tuner voor een verlaagd onderstel, dikke wielen en de nodige aanpassingen aan de carrosserie. Om het magistrale geluid goed over te laten komen zijn er twee uitlaten met een diameter van 105 mm voorhanden. In 2011 hadden we deze video van de auto voor je in petto.

Novitec-MC-Strad

Mogelijk heeft destijds iemand de video gezien en gedacht ‘die moet ik hebben’. We kregen namelijk een tip binnen dat er een gele MC Stradale met de Novitec-goodies te koop staat op Marktplaats. De auto komt uit 2011 en heeft pas 5.450 kilometers achter de kiezen. De vraagprijs bedraagt 137.500 Euro, maar de auto heeft momenteel een Duitse toelating.

Je moet dus nog even langs de douane als je bijpassende gele platen wil hebben, wat gezien de CO2-uitstoot vast een pijnlijke aangelegenheid wordt. Ter vergelijking: standaard MC’s beginnen in Duitsland bij zo’n 85.000 Euro tweedehands. Dan heb je echter een saaie zwarte.

Bedankt Robbert voor de tip!37 reacties

Een Maserati uit 2011 voor dit geld in deze kleur: succes met het vinden van een koper. Voor dit geld heb je ook een AMG GT, die recenter is en vrijwel op elk vlak beter is.
@e550: Tuurlijk is een AMG-GT beter, sneller en dynamischer, maar kom op… alleen al als je de auto start vergeet je volgensmij wat een AMG-GT was.
@r32turbo: Eens! Liefhebbers auto dit! Die heeft zo een nieuw baasje (met smaak)
@kennone:

“Liefhebbers met smaak” blijken in de realiteit meestal klaplopers met een grote smoel ..
@e550: maar zo’n AMG GT is echt ontiegelijk lelijk, helemaal als je hem vergelijkt met een Maserati.
@macmiller: ik vind de Benz nou ook niet de meest mooie auto.
Lees ik dat nu goed? Een GranTurismo een saai hok? Zelden heb ik een auto gereden zo fantastisch als de GranCabrio. Dakje af, plaats voor vier, prachtig geluid en niet te snel voor de openbare weg. Perfecte auto zou ik zeggen. En zo slecht is die kwaliteit helemaal niet. Verder vind ik deze Novitec erg lelijk. Zo’n auto hoor je niet te tunen. Geel is ook wel zo wat de slechtste kleur voor deze auto, na paars of oranje ofzo.
@kapiteinaudi: nee lees je niet goed.
@kapiteinaudi: Plaats voor vier? Als je kinderen nog in een zitje passen wel ja.
@kapiteinaudi: helemaal met je eens!
Geiler dan mijn vrouw gisteravond..
@abdoelklapstoel555: abdoel dat ga ik tegen Fatima zeggen.
@r32turbo: Ik tegen Erdogan
@kennone: ha, dat durf jij niet.
@dutchfiat: Jawel hoor. Is hele grote blij voor mij
@r32turbo: jammer ben getrouwd met een ene Anne-Sophie…
@abdoelklapstoel555: Was ook sarcastisch lieverd.
@r32turbo: okee schatje niet erg!
Liever een saaie zwarte dan dit afschuwelijke lelijke uitvoering.
Wie een compressor op deze Maserati heeft laten schroeven, vindt waarschijnlijk alles leuk wat duur en geel is. Maar die snapt geen bal van wat deze maser zo geweldig maakt.
Liever een standaard MC. Een Maserati hoor je niet te tunen.
De granturismo is echt een prachtige auto…maar in deze trim en kleur….smakeloos
Een standaard MC stradale doet 0-100 in 4.5 sec dus zoveel sneller is deze uitvoering niet ondanks de vermogens toename van bijna 200 pk
@jwcroy82: zal wel met grip te maken hebben. De 100 naar 200 zal wel een heleboel schele
Gewoon heerlijk zo!
Toch maar saai grijs (wel de rest van de tuning aub).
Ik zag en hoorde hem vandaag bij Cars and Coffee Twente. Pfoe wat fijn, ik wel em wel :-)
@robin147gta: helemaal mee eens! Ik ben geen fan van dit type maar hoorde net het geluid; WAUW
Geil apparaat. Veel leuker dan zo een saaie kleur. Jammer alleen dat het interieur wel verouderd is
Wouter geel …
Deze was net bij Cars And Coffee Twente!
Ongelofelijk verkracht tot voetbal auto!
Heerlijk ding, vanmiddag gezien bij cars and coffee twente!
Deze Maserati vandaag mogen zien (en vooral mogen horen!) bij Cars and Coffee Twente. Wat een apparaat is dat zeg!
Wat een mooie autošŸ˜®
De Maserati GranTurismo is absoluut mijn droomauto, maar dan niet in deze kermis-attractie uitvoering…
Wat een porno bak, heerlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).