‘Vettel mag Verstappen wel een biertje geven’

Auteur: , 13 Reacties

Is deze gevleugelde uitspraak afkomstig van... A) Badr Hari B) Mata Hari C) Sebastian Vettel D) Christian Horner

Max

Nee helaas! Je dacht natuurlijk gezien het feit dat er twee antwoorden met ‘Hari’ stonden dat het wel een van deze twee zou zijn, maar niks is minder waar. Red Bull teambaas Christian Horner uitte dit sentiment na de race. Het feit dat Hamilton na zijn eerste stop klem kwam te zitten achter Max bleek uiteindelijk het sleutelmoment in de race te zijn. Vettel kwam na zijn stop vlak vóór Max en Hamilton de baan af en verdween vervolgens aan de horizon.

Horner, die vandaag eigenlijk niet veel te lachen heeft, was sowieso goed te spreken over de prestatie van Max vandaag die in zijn ogen een volwassen race reed. Meer dan een vijfde plek zat er domweg niet in, hoewel dankzij een goede keuze om de laatste stint op Supersofts te rijden de vierde plaats van Kimi Raikkonen nog even binnen bereik leek.

Ook Hamilton realiseert zich uiteraard dat hij de race verloor in de dirty air van Max’ RB13. Tijdens de race gaf hij op de radio al te kennen dat hij met geen mogelijkheid voorbij Max kon komen. Geen verrassing, want Max kon zijn auto vorig jaar al enorm breed maken. Met de nieuwe, bredere bolides is dat nog een stukje makkelijker.

In het interview na de race gaf Max aan dat het zijn bedoeling was om zijn auto ook net voor Vettel te prikken nadat die laatste de pit uitkwam. We zullen Max maar het voordeel van de twijfel geven dat hij in het heetst van de strijd op de hoogte was van het minimale verschil aan het front van het veld. Hoe dan ook hadden we in dat geval wellicht een spannender gevecht voorgeschoteld gekregen tussen Vettel en Hamilton en zodoende iets meer duidelijkheid gehad over de verhouding tussen de Ferrari en de Mercedes. Maar goed, dat hebben we dus nog om naar uit te kijken.13 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Een van de weinig leuke stukjes van de race. Mijn god, wat was deze race saai. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor de rest van het seizoen.
@baklava: Ik heb de hele dag al spijt dat ik uit bed ben gekomen voor deze ellende.
@razer: Je kan het ook overdrijven natuurlijk he. Het is fantastisch weer, zonde om dan tot laat in bed te blijven stinken.
@baklava: Dit was dan ook geen spannend circuit
@baklava: ik hoop het ook niet, want dan kunnen we beter op zondagmiddag naar NPO2 kijken om 14 uur, kantklossen met Kees
@baklava: ik vond het een prachtige race ! Met de rookies die achterin aan het vechten waren en voorin vettel die het hamilton even liet zien. Bottas die goed mee kon en max die uit eindelijk nog bijna naar de vierde stek reed… petje af, dit word een leuk seizoen!
Optie a. Badr hari
Ergens wel logisch dat Ferrari zo’n grote stap heeft gemaakt. Al een paar races voor het einde van het vorige seizoen bleek dat 2016 niet het jaar voor Ferrari ging worden. Ik neem aan dat die vervolgens wat meer energie in 2017 zijn gaan steken.
@pomoek: met die wijsheid kan McLaren wereldkampioen worden.
@xiran: McLaren doet toch helemaal niet meer mee aan de f1?
@pomoek: Ze staan officieel wel ingeschreven maar rijden idd puur voor de fun
@xiran: mclaren schrijft al 7 jaar seizoenen halverwege af en nog lukt het ze niet. Er is iets fundamenteel kapot binnen die organisatie…
Vettel mag er wel een kratje van maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).