Koop deze Volvo S60 met 680 pk, op Marktplaats

Auteur: , 25 Reacties

Een buitenkansje voor de liefhebbers van snelle Zweden.

Als je fan bent van de svelte Zweedse stijl én van pk’s kan je natuurlijk op zoek gaan naar een XC90 T8 (rijtest). Snel, veilig, ruim, er zijn minder prettige manieren om je voort te bewegen. Toch kunnen we ons voorstellen dat je er wat aan je knaagt als je voor de dikke Zweedse SUV gaat. Dan hebben we het niet over het gevoel dat als je er nu nog een koopt least je weet dat iedereen en zijn oma die al even zo’n T8 rijdt minder bijtelling betaalt dan jij, want dat is nou eenmaal een gepasseerd station. Nee, die vierpitter onder de kap, dat is het toch eigenlijk nét niet.

Gelukkig reikt Marktplaats je de oplossing aan die je loden voet en trommelvliezen die schreeuwen om een brullende krachtbron onder de kap tevreden kunnen stellen. Voor ongeveer hetzelfde bedrag als waarvoor je die XC90 koopt, namelijk 85.000 Euro, kan je namelijk ook deze Volvo S60 kopen. Of nou ja, Volvo S60, de auto ziet er weliswaar uit als een Volvo S60 maar eigenlijk is het een Silhouette racer.

Onder de kap het Polestar-blauwe silhouette van deze S60 huist namelijk een TC10 chassis van het Franse Solution F. De aandrijving wordt verzorgd door een gekietelde LS7 V8 van GM die, zoals de titel van dit stuk al verraadt, goed is voor 680 pk. Er zit een versnellingsbak in van Sadev, de remmen zijn van AP en Koni heeft getekend voor de ophanging. Serieus spul dus.

Je mag er alleen niet mee de openbare weg op. De auto is namelijk bedoeld om mee te racen in de Supercar Challenge, een kampioenschap met vijf verschillende klasses dat sinds 2001 voornamelijk de Nederlandse en Belgische circuits onveilig maakt. Dit jaar besloeg het kampioenschap acht races, met twee uitstapjes buiten de Benelux op Snetterton en Oschersleben.

De S60 valt in de Super GT klasse en is vermoedelijk bestuurd door Henry Zumbrink. De advertentie doet daar geen uitspraak over, maar door een beetje deduceren en combineren kunnen we die conclusie met een beetje voorbehoud trekken. Volgens de verkoper is er zo’n 1.600 kilometer met de S60 afgelegd. De motor kan daar nog makkelijk 4.400 kilometer bijhebben en de bak moet het ook nog wel 3.400 kilometer kunnen uithouden. Voldoende om jouw gasvoet tevreden te stellen?

Bedankt Coen voor de tip!25 reacties

De TC10 draait al mee sinds 2007. Redelijk verouderd dus, ondanks het moderne silhouette.
Lekker breed om iedereen van de dijk hier te scheppen
Hmm helaas net buiten het Junkyard Race budget…
@harrie: deze is volgens mij in Assen stukgereden in een vrije training.. wel lullig dat ik het verklap.
Weinig Volvo, wel heel dik!
Nog ff flink trappen met dit bakkie
De aanschaf van dit moois is nog niet eens het financiële probleem…

Deze machine up and running houden… dat wordt een uitdaging, <- ga je niet halen met 1 spaarvarkentje :):)
Geen link naar de advertentie ?
@raceface: Even op de 85.000 euro klikken ;)
@raceface: Hier de directe advertentie van Volvo Reede Amerongen: http://5172.cavonline.nl/1567366.html – (Link ziet er suspicious uit, I know. Maar hij klopt echt. Check het maar als je hem zelf opzoekt op hun website en je iemand een mailtje stuurt om deze auto als tip te sturen…)
Dikke Volvo’s altijd +1
@bmwm3gtr: Volvo?
De motor kan nog makkelijk 4400 km hebben. Lijkt wel een mazda wankelblok.
@nasty:

4400 km voluit is even wat anders dan 4400 km heen en weer naar de Lidl he.
Is dit niet rete goedkoop voor zo’n monster?
@aadzor: nee, koop een LMV8 met straight chassis en je hebt dezelfde specs voor 30k
Originele racer. Ook leuk dat er een Volvo is die wel de hoek om gaat.
@michaelb: oh maar dat doet de ‘gewone’ s60 polestar ook wel hoor…
Leuk voor een weekend Nordschleife
Niet eens xenon verlichting aangevinkt zie ik… moet m dan helaas laten staan!
Dit is inderdaad de auto van Zumbrink!
Ach, als je wilt kun je alles wel op gele platen krijgen. Ik denk alleen dat de drempels in de gemiddelde vinexwijk iets teveel gevraagd zulln zijn voor deze Volvo-achtige
@edge: met zo’n achterspoiler krijg je hem echt niet op gele platen hoor…
Moet je nagaan wat ie aan sponsoring had kunnen ophalen met een Z4 body erop of een 911 body of een SLS body erop.
Dat is toch wel een partijtje dik zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).