Dit is de geheime locatie van de nieuwe TopGear Track

Auteur: , 22 Reacties

Euhm, de nieuwe The Grand Tour Track bedoelen we uiteraard. Juist...

Voor de doorgewinterde autofanaat kende de oude TopGear Track geen geheimen meer. Via ‘Chicago’ schoot je door naar ‘Hammerhead’ en vervolgens volgas door ‘The Followthrough’ richting de ‘Second-to-Last-Corner’ om je tenslotte met door onderstuur getormenteerde gillende voorbanden door Gambon over het gras richting de finish voort te worstelen.

Toen het trio de politieke correctheid van Auntie Beeb ontvluchtte, moesten ze de baan op het voormalige Dunsfold Aerodrome echter achterlaten. De voormalige basis van de Royal Air Force in Surrey viel in handen van de nieuwe vijand. Chris Evans maakte er vervolgens een karikatuur van door een nieuw traject aan te leggen dat deels naast het asfalt gesitueerd is. Zoals Sebastian Vettel zou zeggen: for pity’s sake!

Voor hun nieuwe, innoverende show die totaal niet lijkt op het oude TopGear ging het oude trio noodgedwongen op zoek naar een andere locatie waar ze kunnen scheuren. Er werd een baantje gevonden dat in ouderwetse TopGear-stijl aangeduid werd met de koddige naam ‘The Eboladrome’, omdat de layout van de baan het trio (lees: Jeremy) kennelijk deed denken aan een RNA streng van het gelijknamige virus.

In de eerste aflevering van The Grand Tour werd de locatie van deze baan echter aangeduid als ‘Top Secret’. Maar, onze vrienden van Jalopnik hebben een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek verzet om de locatie van de baan toch te onthullen. Het trio heeft wederom een oude RAF-basis gevonden, ditmaal in de buurt van Swindon.

RAF Wroughton wordt al decennia niet meer gebruikt door de Britse luchtmacht om Spitfires en Harriers te laten opstijgen, hoewel er nog wel twee functionele landingsbanen zijn. Het perceel doet tegenwoordig vooral dienst als de locatie voor een kartbaan en een wetenschapsmuseum. En vanaf nu dus ook als de plaats waar voormalig NASCAR coureur Mike Skinner snelle rondjes rijdt met dikke wagens. Check de gallery voor de TV-serie RAF Wroughton van boven, met dank aan Google Earth.22 reacties

Ik hoop wel dat ze die pratende dikke Amerikaan droppen voor het volgende seizoen.
Aflevering net gekeken… hoop dat het snel beter gaat worden
@soulmaster: Ah, ik zie dat er weer als vanouds gezeken wordt dus het zal wel goed zitten.
@sunder94: het gedeelte met het publiek kon mij dus gewoon niet bekoren, het gegooi en gesmijt met de auto’s wel zeker toen Clarkson bijna remweg te kort kwam .
@soulmaster: link?
@ronaldddvos: Er zijn 10 tallen torrentsites waarop heel veel verschillende torrents van deze aflevering zijn te vinden. 2 minuten googlen en je bent er.
@soulmaster: hebben we dan wel hetzelfde gezien??
He is weer vanouds geniaal!! heerlijk, dit is top gear voor mij, lekker op de oude voet verder.
@bofkont: absoluut maar dat stukje van *vechten met het publiek* sorry maar zeldzaam bagger. De rest zeker het gegooi en gesmijt met de auto’s heerlijk. En voor eens en altijd de monden van de ferraristen gesnoerd.. Porsche roeleert.
@soulmaster: Ja dat stukje vond ik ook wat minder, maar wat een filmwerk!! meesterstukje weer. man man man zo geniaal gedaan, en ja idd de porsche 918 is de best van het trio, maar dat wisten wij allang uiteraard!
Dat was niet zo heel moeilijk uit te vinden, aangezien de naam Wroughton meerdere keren in beeld heeft gestaan…
@OverSoft: net zo top secret als die test facilities down in [stadje] just off the [motorweg] zoals ze dat altijd in Top Gear zeiden
Qua bochten was de vorige toch wel wat interessanter
@Jaapiyo; Dunsfold Areodrome is in Surrey, niet in de buurt van Surrey! Gemeente Waverley, nabij Cranleigh. Het is ook in de buurt van de voormalige woning van Ringo Starr (vorig jaar verhuisd #autoboulevard) en ook van mijn huis.
@marcus: Top, ik fix het even.
Tor–rent is ie ook al te vinden the.grand.tour.s01e01

Ik merk dat ik steeds minder met moderne autos heb. Ik kan gewoon niet tegen downsize turbos, of ”green’ technologie. Autos moeten brullen, en smoel hebben en dat hebben moderne autos gewoon bijna niet meer. En alles is straks voor niks. Ze ontwikkelen nu geweldige technieken om co2 sneller af te breken dus die hele turboellende is gewoon over 5 jaar niet meer nodig.
@john4545: met welke technieken wordt CO2 afgebroken?
@woudloper: Prof. Dr. Dr. Ir. Trump heeft een revolutionaire nieuwe theorie: CO2 bestaat helemaal niet. En wat niet bestaat kan geen probleem zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).