Koop het 1.650 pk sterke beest van Dom (Fast & Furious 8)

Auteur: , 33 Reacties

Komt inclusief 47 versnellingen.

Soms kom je occasions tegen die smeken om onder de aandacht te komen. Dit is er zo’n eentje. De Tantrum staat te koop. Dit is in de basis een Dodge Charger uit 1970, maar compleet over de top aangepakt zonder in te leveren op de looks. We schreven er al eens een artikel over.

De Dodge was het primaire vervoer van Dominic Toretto in het achtste deel van de Fast & Furious reeks. Het is niet allemaal nep in Hollywood, want auto’s die in de Fast & Furious-films te zien zijn beschikken vaak over échte tuning. Dat is ook het geval bij deze Charger. Onder de kap een 9.0-liter biturbo V8 die goed is voor maar liefst 1.650 pk. Normaal gesproken zijn deze blokken te vinden in een Mercury raceboot. In dit geval dus in een friggin’ Dodge.

De auto staat te koop in Chatsworth, Californië. Helaas heeft de aanbieder geen zichtbare prijs op de Charger geplakt. Gezien de tuning en de faam zal het ding alles behalve voordelig zijn. Naast de opwachting in F&F 8, won de Charger de Gran Turismo Award for Best Domestic Car op SEMA in 2015. Misschien dat @robusa een leuk bod kan doen. De advertentie check je hier.33 reacties

Handbak, dus ja graag!
De k*tfilms even daargelaten. Dit vind ik wel een gave wagen om te zien. Mooi gebouwd ook!
@viezefreddyw: ik heb in totaal 5 minuten van die schermvervuiling gezien / kunnen aanzien. Maar dit automobiel zou ik mezelf niet misgunnen.
@viezefreddyw: op speedhunters (dacht ik..) staat een vrij uitgebreid verhaal over het ding als je meer wil weten. Let bijv eens goed op de voorschermen, zijn ook van koolstofvezel, maar de neus is met een verloop van transparant naar dekkend gespoten zodat je daar slechts een stukje van ziet. Geeft een leuke hint naar de moderne techniek in het ding maar houdt het wel oldskool ;)
ik heb weinig met amerikaanse auto’s, maar deze is wel heel lekker. Iemand nog iets meer informatie over de specs? 1650pk komt niet zomaar aanwaaien. Ben erg benieuwd.
@mrbooz: 9 liter. Biturbo. Niet genoeg?
@davelepeef:
Ik houd van details. Als ik over mijn wagen zeg, ik heb een 2,5 liter + turbo = 430pk dan laat ik ook een flinke speclist achterwege.
@mrbooz: Als ik enken en alleen af ga op de foto’s van de motorruimte is dit onmiskenbaar werk van Nelson racing engines.
1650 pk biturbo is voor hun een beetje middenmoot…
@johnhert:

Nope. Dit is dus een powerboat motor van Mercury Marine. Staat ook in de tekst trouwens. Al is Nelson Racing wel een goede gok.
Zo dan, goedemorgen. Hoe krijgt deze wagen in vredesnaam al zijn paardjes fatsoenlijk op de weg?
Met deze hoeveelheid pk’s en waarschijnlijke enorme berg aan nm’s ben je bijna continu burnouts aan het maken lijkt me…
@broekhoest: vaak is het antwoord, dynamisch koppel. Afgevlakt per versnelling, zodat het maximale aan de grond wordt gebracht zonder doorslippen. Tenminste, ik ga er vanuit dat hier een vrij geavanceerd motormanagement systeem in zit met deze optie.

want vanaf stilstand 1650 pk en veul koppel (1500Nm – 2000Nm gok ik?) loslaten, heeft inderdaad weinig zin.
@mrbooz:
Bedankt voor je heldere uitleg, weer wat geleerd vandaag!
@broekhoest: voorkant komt omhoog :-))
Sinds ik als klein jochie uitkwam bij de zoveelste herhalingen van de Dukes of Hazzard, heb ik een zwak gekregen voor deze generatie Charger. Deze is echt enorm gaaf aangepakt, met gelukkig niet te overdreven optische aanpassingen die goed bij de auto passen. Ik zou zo’n ding best in mijn garage willen hebben staan, al mag het ook met iets minder dan 1650pk
@Edge: Wie wil er nou minder?
@kennone: Geert Wilders
@ikkeook: Daar wil ik dan ook minder van…
@kennone: meer is niet altijd beter mijn vriend
@dieselkameel: klopt maar als je minder doet met deze setup wat heeft deze setup dan voor zin. Begin je eindelijk boost op te bouwen kapt heel het verhaal omdat je graag minder wilt. Minder in combi met een kleinere turbo’s en evt een minder grote v8 klinkt dan wel weer wat logischer. Want dan heb je een minder groot turbo gat
@Edge: de helft was ook al goed geweest voor eens mee te knallen.
Als je deze koopt, ben je pas echt Dom.
Wat een plaatje, wat een indrukwekkende ‘tuning’… Hebben. Nu.
Het heeft lang geduurd voordat ik een Charger tegen kwam die toffer is dan de General Lee. 👌🏼👌🏼
@kennone: ik vind de Charger uit de originele Bullet ook erg tof…!
@kennone: nothing beats the General Lee. Sommige auto’s zijn cool, anderen zijn subzero cool (dixit Top Gear) en dan is er nog the General.

Don’t f*ck with my childhood memories.
Als deze auto echt zo geweldig is, waarom heeft Vin himself hem dan niet gekocht?
@breinstein: die kan niet schakelen. I kid you not!
Het sportschool abbonement zit bij de auto inbegrepen?
Braaaaaaap
Komt deze nog in aanmerking voor de stelregel “iedere auto wordt beter van 100pk extra”?
Hoeveel reserve aandrijfassen worden erbij geleverd en van welk materiaal zijn deze gemaakt? Hopelijk van hetzelfde spul als het schild van Captain America!
Knap staaltje pijpwerk, dat kunnen ze daar wel in hollywood
@nasty: chapeau!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).