Koopje? McLaren F1 GTR voor €7.320.000,-

Auteur: , 22 Reacties

Een koopje, als je bedenkt dat er laatst nog een gewone F1 voor 7,5 miljoen werd verkocht.

McLaren F1 GTR

De McLaren F1 blijft een icoon, een heerlijke eindbazenmobiel, gebouwd in een zeer beperkte oplage en begeerd door velen. Mede daardoor schieten de prijzen de laatste jaren omhoog, eerder deze maand schreven we nog over een McLaren F1 die voor 7,5 miljoen euro van eigenaar wisselde en vandaag hebben we dan ook een koopje voor je.

Het gaat namelijk om de meest potente van alle McLaren F1’s, de GTR uitvoering uit 1997 waarvan slechts 10 stuks gebouwd werden. De F1 GTR is niet straatlegaal maar beschikt over een 6.0 liter V12 met 640 pk bij een gewicht van 910 kilogram. Het bewuste exemplaar heeft 10.000 kilometers achter de rug maar dat zijn dus waarschijnlijk vooral circuitkilometers.

De F1 GTR uit 1997 beschikt over het uitgebouwde bodywork, de zogenaamde “Long Tail” was kenmerkend voor de auto die onder meer deelnam aan het FIA GT kampioenschap, maar ook de neus is een stuk lager dan bij het voorgaande model. De auto is €7.320.000 euro waard volgens de verkoper, en dat lijkt een koopje als je het spiegelt aan de verkoop van de eerder genoemde “gewone” F1 die voor 7,5 miljoen euro van eigenaar wisselde. Een veiling eerder dit jaar zet de prijs echter in een ander perspectief: in januari wisselde een Longtail bij een veiling van eigenaar voor €3,9 miljoen euro. Dat zorgt ervoor dat de vraagprijs van deze verkoper toch wat hoog lijkt. Overigens publiceert de verkoper bij zijn advertentie geen foto’s van de auto zelf maar van een eerder model F1 GTR in verband met rechten van de fotograaf. Daarom hebben we een foto van Wikipedia geleend.

Met dank aan Tiemen voor de tip.

Update 11:30 [Smoke] – Da’s pech, advertentie weg.. Wellicht had de aanbieder toch niet een miljoenenbak in zijn arsenaal.22 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toch liever een straatlegale F1 dan, die levert ook al pakweg 630pk bij een gewicht van ongeveer 1100kg. Echt ongelofelijk dat ze er voor de GTR ‘slechts’ 200kg af hoefden te halen, aangezien de F1 van zichzelf al zo licht was.
Wel spannend om ruim 7 miljoen op de grens een bocht door te jagen
Kan me niet voorstellen dat zo’n auto in amper 5 maanden tijd bijna het dubbele zal opbrengen als in een eerdere verkoop!. Wat is er dan zo speciaal aan deze dat die 7.3 miljoen moet opleveren?. Ik heb dan toch veel liever een straatlegale f1 GTR dan deze.
Tja alles hangt natuurlijk af wat hij gewonnen heeft in z’n tijd. Als dat pak meer is als die andere van 3.9 miljoen dan kan het wel zijn dat die voor de vraagrprijs gaat .
Als je een wagen van 7,3 mille verkoopt kan je de fotograaf toch wel even wat euro’s geven om z’n foto te mogen gebruiken, of desnoods een andere fotograaf inhuren voor een kiekje? Al is het maar om een paar gave prints te hebben voor jezelf.
@robskilov: Mille is duizend (Frans), ik gok dat deze auto toch wel meer gaat opbrengen dan dat.
@MJB: Goed punt
In deze “uitvoering” is het gewoon een Circuit auto, niks speciaals.
De straat auto vind ik wel prachtig en meer uniek.
Kan me zelfs voorstellen dat deze minder waard is.
@norge: Inderdaad. De F1 GTR’s gaan voor minder van de hand dan de gewone F1’s. En de longtails zijn dan nog ‘minder geliefd’ omdat ze redelijk lelijk zijn en de racehistorie minder dan de vorige generatie GTR’s.
@Vincegail:

Lelijk?
@Hupke: Ja. Vergeleken met normale F1’s zijn de Longtails lelijk.
Doe mij maar een Ferrari F50Gt. Ongeveer hetzelfde gewicht maar dan met 950 pk uit een 10,500 tpm v12 screamer. Ook zeldzamer bovendien met maar 3 bestaande exemplaren.
@papa: Volgens mij zat er maar 750pk in een F50GT!
@biohazardracer: MAAR 750 pk? Dan kun je beter een Nissan Micra nemen..
@celicatwincam: Ja de F50GT leverde slechts 750pk uit een laagtoerig blok dat maar 10500rpm haalde. En dit moest dan het enorme gewicht van 900kg rondslepen! Dan kan je natuurlijk beter gaan lopen.

On-topic ik ben benieuwd wat hij krijgt, aangezien je aan dit soort auto’s eigenlijk geen prijskaartje kan hangen. Het is meer “wat de gek er voor geeft”.
@reistje:
Jullie hebben er wel kijk op, orgineel inderdaad 750 pk maar een amerikaanse eigenaar heeft die van hem dubbel gereden en toen hij terugkwam na een herbouw in Maranello had hij 950 pk. Ik denk dat de andere 2 (volgens mij beide in japan) nog op 750 pk staan.
@celicatwincam: of een Toyota Celica ^^
@biohazardracer: haha gaan we persoonlijk worden?;) Wat voor voertuig rijdt u dan meneer? Het zal geen F50 zijn denk ik:)
@celicatwincam: haha nee gelukkig niet nee, dan had ik geen rug meer over. Ik moet het helaas doen met een range rover evoque dynamic
@biohazardracer: blijft toch dubieus he, RR en Dynamic in een zin. Ik snap wel dat het een sportieve SUV is, maar in mijn optiek is elke LR of RR gemaakt om offroad te rijden. Qua dynamiek durf ik het wel aan met mijn 22 jaar oude japanse emmer:)
@papa:


Allemaal goed en wel maar dan zit je met een afschuwelijk lelijk ding, en telkens als je een F40 tegenkomt zul je denken … had ik maar…
@Hupke: smaken verschillen, ik vind hem fraai. Ik denk dat de beleving in een f50gt een stuk spectaculairder is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).